BTC USD 37,764.2 Gold USD 1,774.54
Time now: Jun 1, 12:00 AM

RM20 RON 97 vs RM30 RON95

revolver

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
3,142
Reaction score
110
Points
33
Saja nak share sikit... sapa kata ron95 jimat and even better for the environment macam iklan ***** petronas tuh, pandai2 la pikir... aku guna shell...

ni detailnya, aku buat kat keta Perodua Viva Elite (1000cc).

RON 97

RM20 = 9.302 ltr
Jarak = 197km

Harga: RM2.15/ltr

RON 95

RM30 = 16.216 ltr
Jarak = 220km

Harga: RM1.85/ltr


Beza jarak RON 97 dan RON95 = 23km.

Mana satu yang lebih untung?

Kelajuan: 60-100km/j
Jalan: Mainland - Penang (memang ari2 guna jalan ni pi keja)
 
Last edited:
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
err....napa beza 10 inggit tu? napa tak tarok sama2 20 inggit?
 

revolver

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
3,142
Reaction score
110
Points
33
err....napa beza 10 inggit tu? napa tak tarok sama2 20 inggit?

biar lagi jelas perbandingan tuh...:D

kalau nak lagi tepat, kena buh sama liter. baru tau mana lagi baik.
 

random1

Active+ Member
Joined
Dec 26, 2008
Messages
3,071
Reaction score
49
Points
30
btul ke ron97 boleh pegi jauh,boleh kasi pencerahan mcm mane ujian dibuat,kalau setakat set meter hmm boleh dipersoalkan,nak tepat kena isi full tank ron95,set meter,lpas lampu minyak mnyala terus isi minyak ron 95 juga,so disitu kita dpt jumlah minyak yg digunakan dan jarak yg telah dilalui,begitu juga dgn ron 97,so kesimpulannya kena 4 kali isi minyak full tank baru tepat skit ujian tu,just my 2 sen:D:D:D
 

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
aku tak paham perbandingan tt nie...
ada sape2 leh explain tak?
 

lovebattery

Banned
Joined
Dec 11, 2007
Messages
1,280
Reaction score
13
Points
25
menarik.. tapi cuma ada 1 reading je nak dibuat comparison. kalau ada banyak lagi data lagi cantik.
 

revolver

Active+ Member
Joined
Nov 23, 2009
Messages
3,142
Reaction score
110
Points
33
keta dan moto aku tak pernah guna ron95... tapi rega pelan lama, pelan naik... kena cari ikhtiar lain la...
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,710
Reaction score
155
Points
73
rasa better sesama kita wat camner TT wat...baru nmpak clear sikit...klu ader yg pkai NGV pun leh wat perbandingan gak..... :p
 

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
Saja nak share sikit... sapa kata ron95 jimat and event better for the environment macam iklan ***** petronas tuh, pandai2 la pikir... aku guna shell...

ni detailnya, aku buat kat keta Perodua Viva Elite (1000cc).

RON 97

RM20 = 9.302 ltr
Jarak = 197km

Harga: RM2.15/ltr

RON 95

RM30 = 16.216 ltr
Jarak = 220km

Harga: RM1.85/ltr


Beza jarak RON 97 dan RON95 = 23km.

Mana satu yang lebih untung?

ok, aku ada buat congak2 sikit.

1 liter of ron97 jalan 21.1km......

1 liter or ron95 jalan 13.5km.......

betul?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register