Remote desktop

CG Sponsors




thesunraising

Active Member
Joined
Feb 2, 2013
Messages
1,048
Reaction score
1
Points
25
Sesiapa yg pernah guna remote desktop yg blh mengawal computer dan hp dr lain computer?

Setahu sy ada team viewer, tightvnc dan rdp.

Sy pun tak tahu cara nk guna remote desktop.


Mari kita sharekan cara @ pengalaman saudara2 sekalian....



Splashtop Remote Desktop full version free download













DOWNLOAD :

http://www28.zippyshare.com/v/919201/file.html


tak semestinya bro, dulu aku pakai pc anywhere, remote admin, gune modem 56kbps jer. zaman tu 56kbps nie kire paling laju la :eek: 1st modem aku 33.3kbps itu pun leh wat cyber café wooo... :))

Kalo zaman dulu2 pc anywhere dgn remote admin la hehe... Tp skarg org x pakai lg pc anywhere tu sbb da byk jenis remote desktop ni. Yg paling ramai org gune teamviewer. remote admin kebanyakan company pakai. Go to assist pun kebiasaan company yg gune. Vnc bg aku kurang popular and susah nk gune.

Yg leh support android n mudah gune teamviewer dgn splashtop. Go to assist tu pun mantop gak.

Kelebihan rdp
1. Tak perlu install apa2, cuma perlu setting pc, firewall dan router.

Kekurangan rdp

1. Hanya boleh diguna pada windows ultimate, business dan professional version
2. Tak boleh share screen

Itu je yang aku tahu...
Aku prefer rdp sebab boleh remote guna windows phone. Teamviewer tak support windows phone, tapi android dan iphone ok
RDP tu remote desktop.
Bagi aku performance remote desktop lagi bagus..
huhu..

Ni caranya:
http://4sysops.com/archives/how-to-setup-remote-desktop-with-windows-7/

Tapi maybe nampak complicated tuk 1st time user.
Sebab kena set NAT and static IP.

So paling senang, guna teamviewer. :)
 
Last edited:
Sponsored Post

kaki_bangku

Active Member
Joined
Jul 22, 2010
Messages
1,200
Reaction score
2
Points
25
stakat ni guna team viewer je.. leh kawal guna HP lg...hehe..
 

nasigorengkicap

Active+ Member
Joined
Dec 27, 2010
Messages
2,788
Reaction score
6
Points
25
tajuk title tu typo ek.. dulu aku pakai vnc.. skrang aku pakai teamviewer.

senang gler pakai teamviewer..
 

syarif

Active Member
Joined
Mar 29, 2008
Messages
1,999
Reaction score
15
Points
25
teamviewer paling senang.
Kalo remote pc aku y kat umah, aku pakai rdp
 

zul-KR9

Super Active Member
Joined
Aug 8, 2012
Messages
5,508
Reaction score
346
Points
81
remote desktop ni nk kena pkai tenet speed yg laju jgk kan
 

Erazer

Active+ Member
Joined
Oct 19, 2012
Messages
2,648
Reaction score
124
Points
33
selain rdp,vnc,teamviewer , boleh jugak guna mikogo :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register