Ptptn

CG Sponsors




GeeKaDoY

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
511
Reaction score
62
Points
30
Salam semua warga CG...nak tanya pendapat anda semua, berbaloikah jika buat personal loan untuk bayar hutang PTPTN...?jadi bengang sebab caj bulanan rm65 jika bulan tu tak bayar...apa pendapat korang...atau pilihan yang kedua ialah buat potongan gaji untuk bayar PTPTN nih mealalui angkasa,ada caj gak tu...pening lah...dah keja tp PTPN ni nak kena bayar..byk plak tuh..untung sesapa yg dapat tajaan biasiswa...
 
Sponsored Post

fizex81

Fun Poster
Joined
Nov 24, 2008
Messages
440
Reaction score
71
Points
25
habis camner.. kalo x buat loan, tak dapat belajo la gamaknyer
 
Last edited:

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,185
Reaction score
1,041
Points
1,101
hurm..bayo jerla...pakai duit gaji...wat loan buatpe
 

GeeKaDoY

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
511
Reaction score
62
Points
30
Skrg dah keja baru terasa peritnya nak membayar hutang PTPTN tuh..dulu masa study dapat duit sedappp jer rasa....:):)..sekarang...nahhh ambikkk kau....:(:)((
 

zackhiro

Active Member
Joined
Jul 12, 2009
Messages
1,065
Reaction score
7
Points
25
Pastu..apa cadangan bro..? any idea..:-?
Ni ha cadangan aku..klu caj bulanan tu RM65 sebulan, bayarla lebih sikit. Bayar RM150 ke..:D at least boleh cover klu bulan depan tu nk pakai duit..

Caj PTPTN yg 1% tu pun dah tak tahan, takkan nk buat personal loan plak..bank lagi cekik darah wei..:eek::eek:
 

abangbeca

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
8,703
Reaction score
155
Points
73
interes PTPTN 4%, interest bank paling rendah 5% ke atas....so ko pikir lar sendiri yg mana ok...tp advise aku better ko wat potongan gaji saja....xpun SI (Standing Instructions)....


just 2cent from me!!
 

GeeKaDoY

Fun Poster
Joined
Feb 12, 2008
Messages
511
Reaction score
62
Points
30
interes PTPTN 4%, interest bank paling rendah 5% ke atas....so ko pikir lar sendiri yg mana ok...tp advise aku better ko wat potongan gaji saja....xpun SI (Standing Instructions)....


just 2cent from me!!
Ada yg kata interest 1%, ada yg kata 4%...mana betul nih..
 

d-10

Active+ Member
Joined
May 28, 2008
Messages
2,686
Reaction score
6
Points
25
ermm.. caj bulanan sy RM56.. tp setahun abis belajar baru stat keje n bayar.. RM200 kdg2 RM 150 je sebulan..lbh kurang.. tp still x leh nk cover caj bulanan yg lps2 tuh..bayr baru stat setahun..
pe penyelesaian terbaik??? wat loan nk byr loan ke?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register