--- ptptn ---

CG Sponsors




mokhaini

Active+ Member
Joined
Sep 24, 2009
Messages
3,094
Reaction score
13
Points
25
SALAM RAKAN RAKAN YG MENGAMBIL PTPTN,

aku ingin mendapatkan pendapat semua tentang bayaran PTPTN ....

kerajaan tlh mengetatkan syarat bahawa peminjam harus menyelesaikan pinjaman sekiranya hendak keluar negara .... adakah ianya patut?

atau seharusnya kita meneyelesaikan yg tertunggak sahaja ...
 
Sponsored Post

sephira

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2009
Messages
597
Reaction score
0
Points
10
emm lec reen cakap kita ley ke luar negara asalkan kita wat surat penangguhan pembayaran ptptn..
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
buat surat penangguhan...
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,663
Reaction score
836
Points
171
PTPTN ni sepatutnya rate dah 1%..tapi surat perjanjian utk 1% tak dihantar2 lagi pun..
 

fms

CG Top Poster Club
Joined
Feb 10, 2007
Messages
20,445
Reaction score
302
Points
131
aku bayar je..
xde masalah..
cuma kurang ckit dari apa yg PTPTN suruh bayar bulan2..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,413
Reaction score
21,052
Points
1,671
cite psl ptptn ni aku ingat lagi bila dak2 uitm shah alam dlu nak wat police report sbb ptptn lmbt bagi loan..2004 ke 2005 lupe..ckp dorang ade hak la..amboi sampai cmtu sekali..dah enjoy itu duit dah grad dah kerja..adakah mereka2 ni bayar balik??? xde maknenye..mcm haram
 

haQ

Active+ Member
Joined
Jan 28, 2006
Messages
3,237
Reaction score
55
Points
35
itulah..PTPTN ini tak patut halang orang yang tak bayar utang ke luar negra :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register