(Tips & Tricks) PS3-Akhirnya...Berjaya DiHack???

CG Sponsors




mdshamz

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25


Opppsss nanti dulu,belum keluar market lagi laa bro suma,

Tapi...now tgh HOT BUZZZ giler2 pasal PS3 sudah berjaya dihack oleh satu2nye manusia yg mula2 hack Iphone iaitu GeoHot.

Berita nie baru 1-2hari lepas,mamat nie dah release dlm Blog dia n been buzzing around the net.

Betul atau tak....we'll see,GeoHot tak reveal lagi method dia tapi soon he will...nie aku copy paste skit dari blog dia.

I have read/write access to the entire system memory, and HV level access to the processor. In other words, I have hacked the PS3. The rest is just software. And reversing. I have a lot of reversing ahead of me, as I now have dumps of LV0 and LV1. I've also dumped the NAND without removing it or a modchip.

3 years, 2 months, 11 days...thats a pretty secure system
Source : Here N Here

Cuma yg aku confuse...adakah kita akan pakai BD (Pirate-dah ada ke Pirate??) atau copy game terus masuk HD:-?
 
Sponsored Post

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
bior betul,
first nak cakap, ramai org try hack habis rosak console tu,
xtau la betul ke tak..
tapi kalau pakai pirate mesti kualiti kurang..
 

mdshamz

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25
teringat masa 1st time masa GeoHot release yg dia dah hack Iphone...kena kutuk kaw-kaw punya,siap mamat keje ngan Apple cabar dia kalau betul...dia berenti keje:))
 

mdshamz

Active Member
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25
bior betul,
first nak cakap, ramai org try hack habis rosak console tu,
xtau la betul ke tak..
tapi kalau pakai pirate mesti kualiti kurang..
aku rasa hacking nie tak sama ngan PS2,mybe sama ngan PSP...takde pakai CD tapi games store dlm HD.

saiz Games PS3 around 6-8Gb..sooo kalau HD 40-60Gb,dah ok tu
.
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
aku rasa hacking nie tak sama ngan PS2,mybe sama ngan PSP...takde pakai CD tapi games store dlm HD.

saiz Games PS3 around 6-8Gb..sooo kalau HD 40-60Gb,dah ok tu
.
yang peliknye ade geng aku beli game direct masuk HD, cine buat. Memang murah r dalam RM60 gitu je..
tp aku rase tu psn game je..entah r.
HD pun sekarang dah 120-250gb
kalo btul boleh hack, lingkup r kedai2 game online ni :eek:
p/s:seb baik aku kecil-kecilan je :eek:
 

AzMiLLioNaiRe

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jun 9, 2008
Messages
35,495
Reaction score
49
Points
125
wow kalau dah kne hacked baru aku beli
 

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
cayalah....laku la ps3 dekat kdai aku pas nie.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register