BTC USD 62,941.6 Gold USD 4,460.92
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Potensi gaharu

Nk support skit bos..
boleh di katakan semakin lama kita biar kn pohon gaharu tu (aftr inuculation le) so hasilnya semakin hitam teras gaharu tersebut..
:-?
the inuculator only do the best 2 maximize the hasil but depend on the pkk la bnyk mana dia blh klrkn hasil..

ye tuan.. klu lg lama.. lagi bagus.. tp.. kebanyakan yg telah kami buat.. semua paling kurang 18 bulan hingga 2 tahun baru tuai.. n.. yes jgk.. depends dgn pkok jgk.. klu lg besar.. lg byk hasil.. standard pkok berusia 3 tahun lebih yg kitorg injek.. ukuran dlm 30cm boleh dapat hasil paling kurang (about 1kg teras) RM1000 dan klu kena dgn nasib.. bleh capai RM8000 per kilo tuan..
 
siapa sebenarnya nak membeli gaharu ni? betul2 ada buyer atau hanya propa sahaja??
 
siapa sebenarnya nak membeli gaharu ni? betul2 ada buyer atau hanya propa sahaja??

NK tanya buyer ker:eek:? bro ade mase jln2 kt bukit bintang K.L then u tnya gaharu retailer:-?:-?
ade lagi ke stok gaharu dorg?
mana dorg dpt gaharu dorg?
berapa lama lg stok dorg blh bertahan?

huhuhu....:eek::eek:
so what do ur think?

persoalannya suda ke anda tanam?:D:D
 
Belajar Daripada Pengalaman

Apabila rajin belajar, kesilapan daripada pengalaman yang lalu akan dihindar untuk membuahkan hasil yang lebih baik dan benar-benar menguntungkan.
 
Last edited:
Kisah Sebenar: Realiti Industri Gaharu

Mohon diupload lebih banyak gambar terutama berkaitan kejayaan penanaman dan penghasilan produk gaharu sebagai rujukan dan motivasi untuk orang-orang yang baru berkecimpung.
 
Last edited:
Back
Top
Log in Register