Plan Persaraan AmFlexi2 dgn 12% return

CG Sponsors




AmFlexi2

Freshie
Joined
Jan 30, 2010
Messages
10
Reaction score
0
Points
3
Salam Sejahtera sumer... :)

Saya Thana dari Ambank Group,pendatang baru di forum ini,
nak ajak kekawan sumer utk menyimpan dengan AmFlexi2...

minimum caruman tahunan = RM 3000
maksimum caruman tahunan = RM 1 juta

tempoh matang caruman = 10 tahun (selepas 10 tahun tiada lagi yearly savings wajib yang perlu dilakukan...terpulang kepada anda samada mahu close account atau teruskan simpanan)

keuntungan yang diperolehi selain dividen tahunan Ambank...anda juga akan perolehi 50% dari jumlah simpanan anda selama 3 tahun

contoh :-

Katakan anda mencarum setahun RM 10000

50% per 3 year (without dividen)
caruman tahunan | Bonus | Jumlah Simpanan
Tahun 1 10000 | 0 | 10000
Tahun 2 10000 | 0 | 20000
Tahun 3 10000 | 15000 | 45000
--------------------------------------------------
Tahun 4 10000 | 0 | 55000 - AmBank memberikan bonus 50% utk 3 tahun nilai caruman
Tahun 5 10000 | 0 | 65000 - Dividen tahunan 10% ~ 12%
Tahun 6 10000 15000 90000
--------------------------------------------------
Tahun 7 10000 | 0 | 100000
Tahun 8 10000 | 0 | 110000
Tahun 9 10000 | 15000 | 135000
--------------------------------------------------
Tahun 10 10000 | 0 | 145000 <--- Tempoh matang caruman
Tahun 11 10000 | 0 | 155000 <--- Pada tahun berikutnya terpulang kepada anda utk menyimpan, pengeluaran
Tahun 12 10000 | 15000 | 180000 simpanan juga terpulang kepada anda atau anda mahu tutup akaun
--------------------------------------------------
Tahun 13 10000 | 0 | 190000
Tahun 14 10000 | 0 | 200000
Tahun 15 10000 | 15000 | 225000 <--- Jumlah caruman utk setiap 3 tahun oleh itu bonus yg diperolehi RM15000


AmFlexi terdiri kepada 3 Pelan :
- Pelan Pendidikan (umur 1 - 15 tahun) <--- jenis akaun : akaun bersama; atas nama penjaga dan jagaan
- Pelan Persaraan (umur 16 - 60 tahun) <--- jenis akaun : akaun persendirian
- Pelan Syarikat (untuk syarikat2 yang berdaftar dgn SSM) <--- jenis akaun : akaun bersama; atas nama syarikat dan pemilik

Jaminan simpanan anda :
- Perlindungan Insurans sebanyak 10x nilai caruman utk KEMATIAN dan LUMPUH pada pencarum
- Simpanan untuk anak(pelan pendidikan) diteruskan oleh pihak AmBank sekiranya berlaku kematian pada penama akaun bersama
- Jumlah simpanan / keuntungan tidak akan dibekukan (Insurance Act.) akan diagihkan terus kepada pewaris (Tidak melalui ARB)
- Pengurangan / perlepasan cukai pendapatan (income tax) peribadi / syarikat (kerana Declaration Under Insurance)

AmBank menyediakan dana 200 juta untuk program AmFlexi ini...oleh itu penyertaan program adalah terhad...
Pemberian bonus anda terjamin kerana adanya dana ini...juga di atas perjanjian dan polisi yang telah dipersetujui. :D


http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/12/7/business/19690555&sec=business


Berikut adalah ringkasan beberapa fakta dari rakan seperjuangan kami di AmAssurance mengenai AmFlexi2 yg dapat saya terangkan...
Thankz 2 UBI onlinecafe...
Utk maklumat lanjut sila PM saya atau call or sms :D :D :D
012-5563143 Alan :)cgrock
 
Sponsored Post

AmFlexi2

Freshie
Joined
Jan 30, 2010
Messages
10
Reaction score
0
Points
3
Salam Sejahtera sumer... :)

Saya Thana dari Ambank Group,pendatang baru di forum ini,
nak ajak kekawan sumer utk menyimpan dengan AmFlexi2...

minimum caruman tahunan = RM 3000
maksimum caruman tahunan = RM 1 juta

tempoh matang caruman = 10 tahun (selepas 10 tahun tiada lagi yearly savings wajib yang perlu dilakukan...terpulang kepada anda samada mahu close account atau teruskan simpanan)

keuntungan yang diperolehi selain dividen tahunan Ambank...anda juga akan perolehi 50% dari jumlah simpanan anda selama 3 tahun

contoh :-

Katakan anda mencarum setahun RM 10000

50% per 3 year (without dividen)
caruman tahunan | Bonus | Jumlah Simpanan
Tahun 1 10000 | 0 | 10000
Tahun 2 10000 | 0 | 20000
Tahun 3 10000 | 15000 | 45000
--------------------------------------------------
Tahun 4 10000 | 0 | 55000 - AmBank memberikan bonus 50% utk 3 tahun nilai caruman
Tahun 5 10000 | 0 | 65000 - Dividen tahunan 10% ~ 12%
Tahun 6 10000 15000 90000
--------------------------------------------------
Tahun 7 10000 | 0 | 100000
Tahun 8 10000 | 0 | 110000
Tahun 9 10000 | 15000 | 135000
--------------------------------------------------
Tahun 10 10000 | 0 | 145000 <--- Tempoh matang caruman
Tahun 11 10000 | 0 | 155000 <--- Pada tahun berikutnya terpulang kepada anda utk menyimpan, pengeluaran
Tahun 12 10000 | 15000 | 180000 simpanan juga terpulang kepada anda atau anda mahu tutup akaun
--------------------------------------------------
Tahun 13 10000 | 0 | 190000
Tahun 14 10000 | 0 | 200000
Tahun 15 10000 | 15000 | 225000 <--- Jumlah caruman utk setiap 3 tahun oleh itu bonus yg diperolehi RM15000


AmFlexi terdiri kepada 3 Pelan :
- Pelan Pendidikan (umur 1 - 15 tahun) <--- jenis akaun : akaun bersama; atas nama penjaga dan jagaan
- Pelan Persaraan (umur 16 - 60 tahun) <--- jenis akaun : akaun persendirian
- Pelan Syarikat (untuk syarikat2 yang berdaftar dgn SSM) <--- jenis akaun : akaun bersama; atas nama syarikat dan pemilik

Jaminan simpanan anda :
- Perlindungan Insurans sebanyak 10x nilai caruman utk KEMATIAN dan LUMPUH pada pencarum
- Simpanan untuk anak(pelan pendidikan) diteruskan oleh pihak AmBank sekiranya berlaku kematian pada penama akaun bersama
- Jumlah simpanan / keuntungan tidak akan dibekukan (Insurance Act.) akan diagihkan terus kepada pewaris (Tidak melalui ARB)
- Pengurangan / perlepasan cukai pendapatan (income tax) peribadi / syarikat (kerana Declaration Under Insurance)

AmBank menyediakan dana 200 juta untuk program AmFlexi ini...oleh itu penyertaan program adalah terhad...
Pemberian bonus anda terjamin kerana adanya dana ini...juga di atas perjanjian dan polisi yang telah dipersetujui. :D


http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2007/12/7/business/19690555&sec=business


Berikut adalah ringkasan beberapa fakta dari rakan seperjuangan kami di AmAssurance mengenai AmFlexi2 yg dapat saya terangkan...
Thankz 2 UBI onlinecafe...
Utk maklumat lanjut sila PM saya atau call or sms :D :D :D
012-5563143 Alan :)cgrock
bump.... :D :D :D
 

mrahmad

Junior Member
Joined
Feb 4, 2010
Messages
65
Reaction score
1
Points
11
salam..

sya pun org baru kat cni..
bagus dan bangga sya tgok ramai anak muda kita dah ceburi bidang insurans.. tahniah!

CUMA...
ada antaranya RAMAI yg belum cukup ilmu produk..
jangan MAIN2.. kerana jika klien rasa tertipu mereka boleh buat plice report dan disiasat mengikut akta insuran 1963 / 1996!

CONTOH...
PRODUK AMFLEXI NI..
INI bukan investment.. tetapi salah satu produk insurans hayat seumur hayat!.(whole life product)..dan bukannya endowment product jauh sekali investment link product(ILP)

klu "whole life product bermakna cust kena bayar antara 30 hingga 35 tahun ke atas polisi tersebut!..ingat tu..

dari segi bonus..untuk produk sebegini biasanya comp insurans akan bayar antara 5-7% sahaja setahun..

sebagai contoh produk amflexi ni amassurance punya projection return hanyalah 6%.. sila lihat sini..

http://biz.thestar.com.my/news/story...5&sec=business

KUALA LUMPUR: AmAssurance Bhd plans to boost its life insurance premium income by 20% for the financial year ending March 31 with the launch of its new product, AmFlexi Plan.

Life agency sales general manager Clement Heng expressed confidence that AmAssurance’s life insurance portfolio would continue to strengthen with AmFlexi.

“With our 3,500-strong agency force promoting these products, we plan to increase our life insurance business premium to almost RM500mil by the end of the financial year,” he said at the launch of AmFlexi Plan yesterday.

AmFlexi offers the solution to Malaysians looking for a secured mechanism to accumulate capital meant for retirement and educational funding.


From left: Clement Heng, AmAssurance head of corporate communications and marketing Alex Tan and Ng Lian Lu at the AmFlexi Plan launch.
Chief executive officer Ng Lian Lu said: “AmFlexi is the only two-in-one plan that financially caters to the two most important life stages; rather than creating two separate plans that could financially burden Malaysians”.
The product offers policyholders the flexibility to either make regular or single top-ups to increase the policy value for retirement purposes or to make partial withdrawals at any time from their policy fund account for educational funding purposes.

“Policyholders would also stand to enjoy a protection sum assured of up to 10 times of the premiums paid while leveraging on potential investment returns harvested from the policy’s professionally-managed portfolios,” Heng added.

He said investment returns were projected at 6% annually, with 70% of the fund’s net asset value to be invested in bonds and the remaining in equities.

Heng said AmAssurance planned to expand its agency force to about 5,000 and launch about six products next year.

According to Ng, life insurance industry in Malaysia is expected to enjoy double-digit growth over the next three years.

“We can expect 10% to 12% growth in revenue annually for the life insurance industry due to growing gross domestic product and rise in disposable income,” he added.



tapi kena ingat... 6 tahun pertama lebih kepada cover insurans kerana kos insurans termasuk komisi agen adalah tinggi..
komisi tahun pertama 35%,dan berikutnya.. 25%, 15%, 15%, 10%, 10%..belum campur cas syarikat insurans.
so cash value biasanya hanya dlm 20-30% sahaja...

sekian
 

mrahmad

Junior Member
Joined
Feb 4, 2010
Messages
65
Reaction score
1
Points
11
AmBank menyediakan dana 200 juta untuk program AmFlexi ini...oleh itu penyertaan program adalah terhad...
Pemberian bonus anda terjamin kerana adanya dana ini...juga di atas perjanjian dan polisi yang telah dipersetujui. :D
pihak amassurance tidak pernah keluarkan statement yang kata produk limited hanya 200 juta..sila cek dengan hq!

lagi satu ramai agen2 amassurance "menyamar sbg wakil dr ambank...sebenarnya amassurance (hanya sebuah anak syarikat ambank group) sekarang dah dikenali sebagai amlife insurance berhad... TQ!
 

mrahmad

Junior Member
Joined
Feb 4, 2010
Messages
65
Reaction score
1
Points
11
saya hanya betulkan apa yang tidak betul
tiada niat terselindung...

maaf semua ya.
 

Jackhalid

Super Active Member
Platinum Member
Joined
May 24, 2008
Messages
6,461
Reaction score
1,028
Points
151
Simpan RM 10K setahun, coverage 10x = RM 100K jek?

aku simpan takaful RM 200 sebulan (setahun RM 2400) pun dah dapat cover dalam RM 200K.

Apsal sikit sangat? :-?
 

suffian takaful

Active Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
1,896
Reaction score
1
Points
25
pihak amassurance tidak pernah keluarkan statement yang kata produk limited hanya 200 juta..sila cek dengan hq!

lagi satu ramai agen2 amassurance "menyamar sbg wakil dr ambank...sebenarnya amassurance (hanya sebuah anak syarikat ambank group) sekarang dah dikenali sebagai amlife insurance berhad... TQ!
Terlupa nak sebut group gaknya tu.:D. kena sebut wakil dari ambank group lain kali...:D
 

torco1117

Fun Poster
Joined
Jan 18, 2010
Messages
383
Reaction score
0
Points
10
thanx saudara mrahmad..

info dan survey yang bagus..... membuatkan client kena celik...

then baru pilih... pasal walaupun aku ni agent..

aku pun juga seorang client.. mana tahu ada product yang betol2 bagus.. x salah utk aku pilih investment product lain dari produk yang aku wakili...:D
 

mrahmad

Junior Member
Joined
Feb 4, 2010
Messages
65
Reaction score
1
Points
11
thanx saudara mrahmad..

info dan survey yang bagus..... membuatkan client kena celik...

then baru pilih... pasal walaupun aku ni agent..

aku pun juga seorang client.. mana tahu ada product yang betol2 bagus.. x salah utk aku pilih investment product lain dari produk yang aku wakili...:D
u r welcome!

tetapi membeli INSURANS ni memang sangat bagus sebenarnya.
saya sendiri ada 5 polisi!..

salah satu dengan amassurance gak.. polisi amcash..produk ni bagi saya sangat bagus..kerana ada GAP - gerenti annual payment! atau pun bonus yang dijamin... besar gak!..tambah lagi bonus tahunan sekitar 6-7% setahun.. CUMA kita kena korban bayar premium sampai 21 kali atau 21 tahun.. klu stop tengah jln byak rugi kena tanggung!

lagi satu sya beli dengan hong leong assurance polisi retirement builder.. bayar hanya 10 tahun, start tahun ke 11 dapat GAP dalam 40% drpd nilai bayaran premium tahunan.. bonus belum kira lagi..tetapi tang bonus sya suka Hong leong ni pasal lagi tinggi drpd amassurance..last 3 year 2008 - 8.1%, 20078 - 87%, 2006 - 6.9%..

sya memang suka beli polisi yg ada GAP.. pasal itu gerenti.. bonus tak gerenti..

sekarang plak sya tgah intai produk allianz life insurans.. dengar cite polisi power health pun ada GAP.. bayar premium 8 tahun jer..dan best nya start tahun ke 8 dah dpt GAP..

sya ni suka beli insurans.. dan ramai kawan jadi agent thats why tau produk2 ni... so jgn tanya lebih2..sya pun tak tau..hehehehehehe

CUMA NASIHAT SYA KPD KEKAWAN YG NAK BELI INSURANS NI.. LEPAS AGENT CERITA SILA PERGI HQ ATAU CAWANGAN TERDEKAT.. SEBAB STAFF AKAN CKAP BETUL TAPI AGENT BELUM TENTU PASAL ADA BENEFIT.. KEKADANG TU BUKAN NIAT AGENT NAK TIPU TAPI ILMU TAK CUKUP...
YG BAHAYA KLU AGENT BETUL2 TIPU... NI PUN BANYAK!:D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register