BTC USD 82,123.0 Gold USD 4,146.06
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pinjaman Utk Pelaburan

insyallah kalau approve rezeki ente la....
ramai cikgu-cikgi, abg2 n akak2 tentera yg da dapat...

sapa2 yg nk apply, calling2 ober je....
 
KOPERASI BEKAS POLIS SELANGOR BERHAD (B-5-0319) - KBPSB
RAKAN NIAGA KBPSB MANAGEMENT SDN BHD (804721-M) - RN KBPSB


www.demo.rakanniagakbpsb.com.my​


MEMPELAWA KAKITANGAN KERAJAAN / BADAN BERKANUN / SWASTA UNTUK MENYERTAI PROGRAM:-

"ANDA PINJAM, KAMI BAYAR"
​


CADANGAN DAN PELUANG KEPADA AHLI RAKAN NIAGA KBPSB​
Kepada kakitangan kerajaan, badan berkanun atau swasta yang berminat atau ingin mengikuti Program Rakan Niaga adalah mudah. Syarat-syaratnya mestilah menjadi ahli RN KBPSB terlebih dahulu dan secara automatik menjadi ahli bersekutu KBPSB. Rakan Niaga KBPSB Management Sdn Bhd adalah anak syarikat kepada Koperasi Bekas Polis Selangor Berhad.

RN KBPSB juga bertindak sebagai pengurus projek bagi pihak Koperasi didalam minit mesyuarat agong dan Penasihat Koperasi sendiri adalah Y.B Dato' Fauzi Shaari.

RN KBPSB juga mempunyai rakan kongsi yang lain didalam sektor pembuatan minyak bio-diesel dan juga mempunyai kepakaran teknoloji sendiri. Menerusi program ini pihak RN KBPSB dan KBPSB sendiri ingin membuka peluang kepada kakitangan kerajaan, badan berkanun dan swasta untuk mengikuti skim "ANDA PINJAM KAMI BAYAR" dimana ahli RN KBPSB yang membuat pinjaman bank:-

  1. 60% - 65% akan dibekukan dan dijadikan saham pelaburan bagi menampung pembayaran bulanan pihak bank. Pelaburan boleh rujuk > www.rnbiotech.com.my
  2. 15% dijadikan kos pengurusan sehingga tamat tempoh pinjaman bank.
  3. Bonus tahunan sehingga 5% setahun mengikut nilaian Sijil Pelaburan sehingga tamat tempoh pinjaman.
  4. Akan mendapat 20% - 25% tunai segera.
  5. Setelah tamat tempoh pinjaman, ahli layak mendapat semula nilai pelaburan yang dibekukan tanpa dikenakan apa-apa bayaran.
Selain dari itu Ahli Rakan Niaga:-

  1. Diberi satu Kad Keahlian, Sijil Keahlian, Sijil Pelaburan, T-Shirt, pelekat kereta Rakan Niaga KBPSB dan khairat kematian RM1,000.
  2. Diberi Perjanjian Usahasama Modal Ahli kepada Rakan Niaga dan perjanjian ini distemkan di Jabatan Hasil (LHDN).
  3. Segala urusan pembayaran balik pinjaman dan pembayaran keuntungan akan diuruskan oleh pihak Rakan Niaga samada kepada pihak bank atau pelaburan tunai mengikut jumlah peratusan dividen yang ditetapkan oleh pihak bank atau mengikut perjanjian tersebut.
Pihak RN KBPSB Management Sdn Bhd mempunyai rakan kongsi yang lain samada dari Malaysia mahupun luar negara. Wang ahli yang dilaburkan mendapat keuntungan. Pihak RN KBPSB serta rakan kongsi hanya berminat untuk membuat perniagaan didalam sektor pembuatan bahan bakar atau sumber tenaga dimana ianya tiada risiko. Belum pernah ada tanda-tanda harga petrol atau diesel didalam pasaran dunia akan jatuh.

Program RN KBPSB ini adalah untuk membantu mengukuhkan ekonomi ahli Rakan Niaga kerana peluang ini hanya datang sekali kerana setelah kuota pelaburan telah penuh, pihak Rakan Niaga tidak menerima sebarang kemasukan untuk pelaburan lagi


DOKUMEN YANG DIPERLUKAN:-
  • 2 salinan kad pengenalan (Saiz A4)
  • 3 keping gambar saiz paspot
  • Slip gaji asal 3 bulan terkini (Asal & 2 salinan)
  • Penyata Bank 3 bulan terkini (Akuan Gaji)
  • Borang EA / Borang J / Borang EC
  • Surat Pengesahan Majikan
  • Pengesahan tarikh (jika Polis)
  • Bil Api / Bil Air
  • Penyata KWSP terkini
  • 1 Salinan kad pengenalan pasangan (jika berkahwin)
Proses utk kakitangan kerajaan/badan berkanun >>> 3-5 hari(Min Gaji: RM900)
Proses utk kakitangan swasta >>> 1-2 mggu (Min Gaji: RM2K)

Sekiranya berminat utk menjadi ahli Koperasi Bekas Polis S'gor Berhad & pelabur Rakan Niaga KBPSB, sila hubungi agensi KSBSP di 016-3397251 utk lebih lanjut.

utk table loan/investment, berikan email...

terima kasih.

upkan program seblum beransur.. sapa2 nk tau lbh lanjut leh la call or ke pejabat RN di shah alam mlm ni...

saya ada di pejabat utk submit forms pemohon2 baru.. bleh la kami explain details n tengoklah bukti2 pemohon yg da dpt duit dsbnya...

016-3397251
 
satu lagi prospek sudah approve..... anda bila lagi???
 
baper lamer bro loan processing tu?2 3 hari ker atau 2 minggu lebih?ada insurans tak ni?
 
.....nantilah dulu!!! nak tggu kot2 dibukak application untuk swasta yg blacklisted. :eek:

Sedih den tengok si kasyah nih...mano mano den jumpo thread dia tak bleh masok...sabar la bro..ade la rezeki tu nanti...:D
 
Tuan tanah, den keje swasta gaji dalam RM2.5k (excluding OT la). Agak-agak baper loan bleh (kalau bleh la).

Bleh email kan carta atau jadual loan & bayaran (oleh RN ke BRakyat & to pemegang bon). Sajo den nak torai..mane tau tido malam mimpi kena ok plak..hehe

[email protected]
[email protected]
 
baper lamer bro loan processing tu?2 3 hari ker atau 2 minggu lebih?ada insurans tak ni?

vardeng,
process loan +- 2 weeks, n program supported by Gov n Koperasi Bekas Polis S'gor...

kasyah,
Utk yg blacklist kami sdg tggu green light dari Koperasi Bekas Polis S'gor je.. sabaq noo..

sosazr,
Apo namo kompeni ekau tu??? 2.5K leh apply, klu company tu panel Bank Rakyat lagi baguih n sonang approve...

apo2 leh la calling2 ober den ni ha, 0163397251... mlm ni nak poie submit apps lagik nih...

mari lahhhhhhhh
 
Back
Top
Log in Register