BTC USD 49,356.6 Gold USD 1,783.44
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Personal loan for CCRIS

amx

Fun Poster
Messages
365
Joined
Dec 3, 2007
Messages
365
Reaction score
0
Points
10
salam to all warga CG....

sori klau salah tempat yer...

aku nak bertanya....
bank apakah yg blh aku buat personal loan... sedangkan nama aku dlm ccris.

aku nak buat loan utk tutup lobang hutang tu.
aku nak susun semula hutang2 aku ni... tumpu pada satu lobang jerrr...

klau kawan2 ada info, aku mohon bantuan kawan2 sekalian...
tq.

pening ngan hutang2 nii ~X(
 
Sponsored Post

abgmie

Active+ Member
Messages
4,527
Paid Membership
Joined
Nov 5, 2009
Messages
4,527
Reaction score
217
Points
33
payah nak buat loan kalau ada CCRIS...
 

fazil3801

Active Member
Messages
1,689
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,689
Reaction score
9
Points
25
jgn jumpa akpk..sbb kalau nama dah masuk list akpk susah nak approved loan walaupun loan dah clear. ccriss brp lama?
 

amx

Fun Poster
Messages
365
Joined
Dec 3, 2007
Messages
365
Reaction score
0
Points
10
jgn jumpa akpk..sbb kalau nama dah masuk list akpk susah nak approved loan walaupun loan dah clear. ccriss brp lama?

not sure bro maybe dlm 5 or 6 bulan dah.
 

amx

Fun Poster
Messages
365
Joined
Dec 3, 2007
Messages
365
Reaction score
0
Points
10
bagaimana dengan personal loan MBSB? atau Aeon kredit?

depa semua ni cek ccris gak ke?
 

mansur79

Active Member
Messages
1,132
Joined
Nov 24, 2009
Messages
1,132
Reaction score
205
Points
33
bagaimana dengan personal loan MBSB? atau Aeon kredit?

depa semua ni cek ccris gak ke?
setahu aku MBSB tak chek ccris pun...
cuma rate dia agak tinggi la...
 

twinmos

Fun Poster
Messages
635
Joined
Apr 27, 2009
Messages
635
Reaction score
0
Points
10
boleh tau ccris dengan bank mana? jumlah?
bro keje gov ke?
 

amx

Fun Poster
Messages
365
Joined
Dec 3, 2007
Messages
365
Reaction score
0
Points
10
boleh tau ccris dengan bank mana? jumlah?
bro keje gov ke?

aku keja swasta

ccris ngan cimb ngan standard charted.
last week standed carted tu call aku dia ckp nama aku dah blacklisted sejak dari bulan 7 lagi. gila apa aku duk byr bulan2 (wlpun kdg2 byr penuh kdg2 half).

S&C ni aku tak paham btol. awal tahun lepas ada staff dia call aku soh masukkan duit sebab dia offer diskaun. tapi bila aku dah byr duit yg dia mintak, diam gitu jer. pastu selang 2-3 hari ada lagi staff dia call cakap ada program baru soh aku byr lagi. banyak cekadak dia mintak duit macam2. bila aku taknak bagi mula lah dia MARAH aku cakap dah ada hutang tu kena la byar. **** la!! mmg aku nak byar sbb aku yg berhutang yg dia nak marah2 aku pejadah! skang ni tiba2 kata nama aku dah blacklisted!

rasa cam taknak byr langsung dah!
 

inspiron

Active Member
Messages
1,083
Joined
Jul 12, 2008
Messages
1,083
Reaction score
7
Points
25
stakat ni yg aku tau mbsb je yg tak check ccris, tapi dia check ctos ...

dan start tahun ni dorang dah open offer to private sector as well ... ada list yg panjang berkenaan private company ni ... :)paid
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register