BTC USD 51,434.0 Gold USD 1,780.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

perlukan pinjaman peribadi

ferriz

Fun Poster
Messages
712
Joined
Feb 23, 2009
Messages
712
Reaction score
2
Points
15
salam,

dimulakan cerita, aku bru dpt offer kje government under kementerian dalam negeri. bulan 1 ni aku start servis.
masalahnyer, aku xder transport nk g kje, so aku tgh trcari2 jalan kuar utk aku beli keter.

aritu aku ada sembang ngn tokey kedai keter, dia kata buat pinjaman peribadi senang sket n trus bli cash jer. aku ingat nk cari keter second hand bwh Rm15k.

soalan aku, mcmmana/dimana aku leh apply loan yg hanya perlukan slip gaji sebulan keje, loan up to 10-15k, dan kalo bleh tnpa penjamin (coz parent aku blacklist)

kalo sape2 ade info, jom share sama2. Thanks. :)
 
Sponsored Post

jutawan_kokusba89

Legendary Member
Messages
10,864
Joined
May 12, 2008
Messages
10,864
Reaction score
9
Points
115
dapat payslip bulan 1 roger aku terus..sama ada MBSB @ koop..bereh
 

GaliGold

Fun Poster
Messages
332
Joined
Jan 1, 2010
Messages
332
Reaction score
1
Points
15
nanti ramailah yang akan offer loan pada TT,cuma TT pilih je...jangan terkena sudah la ya
 

zolympus

Elite Member
Messages
3,417
Paid Membership
Joined
Dec 21, 2005
Messages
3,417
Reaction score
244
Points
33
bagi pendapat aku, ko x perlukan kereta lagi :)

1- ko xde cash pun utk beli kereta.
2- kereta cuma utk PERGI kerja sahaja, which I assume, kerja pejabat. jumpa client? tengok site? macam tiada. jadi tidak perlu.
3- kereta perlukan maintenance. jadi duit macam mana pun, duit akan keluar lagi. lagi2 kereta 2nd hand.

aku assume ko ni lelaki. jadi aku syorkan ko naik moto je dlm setahun dua ni. kalo ko pempuan, dan macam takut sikit nak naik moto, tu lain cerita la.
 

shamkaya87

Active+ Member
Messages
2,961
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,961
Reaction score
10
Points
25
bagi pendapat aku, ko x perlukan kereta lagi :)

1- ko xde cash pun utk beli kereta.
2- kereta cuma utk PERGI kerja sahaja, which I assume, kerja pejabat. jumpa client? tengok site? macam tiada. jadi tidak perlu.
3- kereta perlukan maintenance. jadi duit macam mana pun, duit akan keluar lagi. lagi2 kereta 2nd hand.

aku assume ko ni lelaki. jadi aku syorkan ko naik moto je dlm setahun dua ni. kalo ko pempuan, dan macam takut sikit nak naik moto, tu lain cerita la.

betul3..merempit je dulu..ada duit dah senang sikit baru keta lak..:D:D:D
 

ferriz

Fun Poster
Messages
712
Joined
Feb 23, 2009
Messages
712
Reaction score
2
Points
15
bagi pendapat aku, ko x perlukan kereta lagi :)

1- ko xde cash pun utk beli kereta.
2- kereta cuma utk PERGI kerja sahaja, which I assume, kerja pejabat. jumpa client? tengok site? macam tiada. jadi tidak perlu.
3- kereta perlukan maintenance. jadi duit macam mana pun, duit akan keluar lagi. lagi2 kereta 2nd hand.

aku assume ko ni lelaki. jadi aku syorkan ko naik moto je dlm setahun dua ni. kalo ko pempuan, dan macam takut sikit nak naik moto, tu lain cerita la.

Thanks untuk pendapat yg amat bernas dr bro.
Ya. sy lelaki dan tak takut naik motor.
Saya perlukan kereta kerana:
1)Dah 4 tahun kenderaan saya adalah motor.(4tahun berhujan panas)
2)Baru2 ni motor saya hilang, so rasa macam ralat je nk beli motor sebiji lagi.
3)Dah puas dan serik eksiden. Lebih dari 10 kali saya eksiden dari tergolek masuk parit hinggalah remuk satu motor. Yg paling teruk, eksiden sampai patah bahu.

So, no thanks. Motor bukan lagi pilihanku. Biar mahal sikit tapi selamat dan selesa.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register