BTC USD 57,312.0 Gold USD 1,778.72
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Perbincangan Martingale EA

Meet Joe Black

Fun Poster
Messages
642
Joined
Oct 13, 2009
Messages
642
Reaction score
429
Points
31
Apa kah permasalahan utama pengguna martingle ea.
Adakah masalah nya terletak pada modal yang tidak mencukupi? Atau strategi nya tidak sesuai dengan individu?

Berapa banyakkah martingle ea dan apakah yang paling berkesan.

Ini adalah contoh untuk pembelajaran visual Martingale Doubler (Teknik Stop and Reverse).
SL adalah 10. TP adalah 20

Market @ 1.8130 buy 1 lot 20tp/10sl
Market @ 1.8120 sell 2 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8130 buy 4 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8120 sell 8 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8130 buy 16 lots 20tp/10sl

Tiba2 market ranging. Market gerak 30 pips downtrend.

Market @ 1.8120 sell 32 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8100 close position

Di bawah adalah pengiraan Profit/Loss hasil dari 6 trade tadi:

Order 1 10 pip SL * 1 lot -10
Order 2 10 pip SL * 2 lots -20
Order 3 10 pip SL * 4 lots -40
Order 4 10 pip SL * 8 lots -80
Order 5 10 pip SL * 16 lots -160
Order 6 20 pip TP * 32 lots 640
---------------------------------

Total 330 pips dalam 6 trades dengan hanya pergerakan 30 pips.
 
Last edited:
Sponsored Post

KarimDaud

Active Member
Messages
2,111
Joined
Oct 9, 2009
Messages
2,111
Reaction score
38
Points
30
Margin kena besau n guna lot kecik...jgn trade time news dh untung seganda cpt2 withdraw n trade guna remaining balance sampai mc huhu
 

jejantas

CG Top Poster Club
Messages
24,648
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
Apa kah permasalahan utama pengguna martingle ea.
Adakah masalah nya terletak pada modal yang tidak mencukupi? Atau strategi nya tidak sesuai dengan individu?

Berapa banyakkah martingle ea dan apakah yang paling berkesan.

Ini adalah contoh untuk pembelajaran visual Martingale Doubler.
SL adalah 10. TP adalah 20

Market @ 1.8130 buy 1 lot 20tp/10sl
Market @ 1.8120 sell 2 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8130 buy 4 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8120 sell 8 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8130 buy 16 lots 20tp/10sl

Tiba2 market ranging. Market gerak 30 pips downtrend.

Market @ 1.8120 sell 32 lots 20tp/10sl
Market @ 1.8100 close position

Di bawah adalah pengiraan Profit/Loss hasil dari 6 trade tadi:

Order 1 10 pip SL * 1 lot -10
Order 2 10 pip SL * 2 lots -20
Order 3 10 pip SL * 4 lots -40
Order 4 10 pip SL * 8 lots -80
Order 5 10 pip SL * 16 lots -160
Order 6 20 pip TP * 32 lots 640
---------------------------------

Total 330 pips dalam 6 trades dengan hanya pergerakan 30 pips.

Tuh kalo reverse... kalo x reverse lak??? cemana kiraannya??? :D
 

abu85

CG Top Poster Club
Messages
30,147
Paid Membership
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
teruskan TT..

mcm best jer,,
 

Meet Joe Black

Fun Poster
Messages
642
Joined
Oct 13, 2009
Messages
642
Reaction score
429
Points
31
Bro jejantas, di atas adalah teknik martingale stop and reverse yang saya rasa potensi nya lebih baik dengan margin yang kuat.

Kalau tak reverse, kiraan nya macam EA transformer. Cuma Transformer bukan doubler. Kalau tak stop and reverse, akan banyak floating sebab lawan trend.
 

jejantas

CG Top Poster Club
Messages
24,648
Paid Membership
Joined
Sep 1, 2007
Messages
24,648
Reaction score
920
Points
161
Bro jejantas, di atas adalah teknik martingale stop and reverse yang saya rasa potensi nya lebih baik dengan margin yang kuat.

Kalau tak reverse, kiraan nya macam EA transformer. Cuma Transformer bukan doubler. Kalau tak stop and reverse, akan banyak floating sebab lawan trend.

So kalo x reverse cemana BRO??? Kena tambah minyak atau ada teknik utk protect acc dari hancusss
 

Meet Joe Black

Fun Poster
Messages
642
Joined
Oct 13, 2009
Messages
642
Reaction score
429
Points
31
So kalo x reverse cemana BRO??? Kena tambah minyak atau ada teknik utk protect acc dari hancusss
Kalau tak pakai stop and reverse, tak ada cara lain, kena pastikan margin mencukupi untuk melawan trend. Permasalahan Martingale jenis ni akan buat banyak floating kalau trend ke arah bertentangan.
 

azam575

CG Hardcore Club
Messages
99,622
Joined
Jul 19, 2007
Messages
99,622
Reaction score
832
Points
576
Erm... teknik nie dah lama dibincangkan hehehehe baik di dalam atau di luar forum MALAYSIA.... dan apo jadi... KEHANCURAN akaun.... huhuhuhu...

masalah EA nie bila RANGGING MARKET.... fuh... lunyai lunyai.....

Kenapa aku tau? hehehehe PENGALAMAN MENGAJAR aku ...... so better stick to EA yang ado TP dan SL dan 1 post per entry :D ......

Nie pesanan aku :D .... aku PETAI jer... dan aku PASTA ajer :D ....
 

azam575

CG Hardcore Club
Messages
99,622
Joined
Jul 19, 2007
Messages
99,622
Reaction score
832
Points
576
Bro jejantas, di atas adalah teknik martingale stop and reverse yang saya rasa potensi nya lebih baik dengan margin yang kuat.

Kalau tak reverse, kiraan nya macam EA transformer. Cuma Transformer bukan doubler. Kalau tak stop and reverse, akan banyak floating sebab lawan trend.
Lunyai jugak bro :D ....... serius aku katakan.... ko tak yah ler backtest ke Demo ke .... sbb bila ko LIVE test.... ke LONGKANG jugak.... huhuhuhuhu........
 

KarimDaud

Active Member
Messages
2,111
Joined
Oct 9, 2009
Messages
2,111
Reaction score
38
Points
30
Jadi adakah ea spesis martin ni selamat? Mostly akaun akaun MC hehe..
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13221
USD / JPY
113.466
GBP / USD
1.33038
USD / CHF
0.92131
USD / CAD
1.27387
EUR / JPY
128.467
AUD / USD
0.71528

CG Sponsors




Top
Log in Register