BTC USD 60,797.8 Gold USD 4,365.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Penjahat asing suka pecah rumah.

strom

Legendary Member
gem
Messages
17,846
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,846
Reaction score
4,719
Points
191
KUALA LUMPUR – Sebanyak 10,000 kes jenayah yang membabitkan warga asing dilaporkan berlaku di Malaysia sepanjang tempoh lapan bulan pertama tahun ini malah dijangka mengatasi keseluruhan 13,591 kes sepanjang tahun lalu.

Berdasarkan statistik yang dikeluarkan Polis Diraja Malaysia (PDRM), jumlah tersebut merangkumi 11.2 peratus daripada keseluruhan 84,029 kes jenayah di negara ini.

Antara jenayah terbabit ialah 3,103 kes pecah rumah, 1,871 kes curi dan 1,008 kes samun.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Datuk Seri Mohmad Salleh berkata, penjenayah lazimnya akan menggunakan dokumen pengenalan diri palsu bagi mengelakkan identiti mereka dikesan pihak berkuasa.

“Mereka akan menggunakan dokumen palsu walaupun pernah ditangkap kerana tindakan itu membolehkan penjenayah terbabit keluar masuk ke negara ini tanpa dikesan selain mengelirukan pihak berkuasa yang memantau kegiatan mereka.

Ikuti berita selanjutnya di KOSMO! hari ini.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1113&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm

PASAR Borong Selayang dipenuhi warga asing yang menjalankan aktiviti peniagaan di kaki lima pasar.


ne_01.1.jpg
 
Malaysia masih aman..memanglah aman sebab jenayah semua warga asing yg buat.
 
penjahat tempatan suka pecah dara
 
Back
Top
Log in Register