BTC USD 76,950.0 Gold USD 4,346.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Man United Pembaharuan Di Midfield Manchester United

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
459,644
Paid Membership
Joined
Mar 15, 2010
Messages
459,644
Reaction score
38,260
Points
2,836
FB_IMG_1705037097462.jpg

FB_IMG_1705037099691.jpg

FB_IMG_1705037101765.jpg


[ G.E.M.U.K - Pembaharuan Di Midfield ]

Casemiro akan memasuki umur 31 tahun pada Februari depan. Begitu juga dengan Christian Eriksen (31). Casemiro dan Eriksen yang semakin berusia. Prestasi mereka pun tidak seperti waktu muda. Jadi, MANCHESTER UNITED perlu membuat pembaharuan di midfield bagi menggantikan mereka. Transisi dari berusia kepada lebih muda.

Tambahan, Scott McTominay juga yang gagal berfungsi sebagai pemain role nombor 6 atau 8. Selain tu, dah ada rumours kata MU takkan sign Sofyan Amrabat secara permanent. Jadi, MU perlu mencari pemain lain.

Amadou Onana (Everton), Mats Wiefer (Feyenoord), Youssouf Fofana (Monaco) antara pemain tengah, berperanan sebagai nombor 6 atau 8 yang bertenaga, fizikal yang mantap (pemenang bola) dan mereka ini 'Ball Progressive Carrier'.

Musim panas lalu, Man United hampir dapatkan Youssouf Fofana tetapi disebabkan FFP, United hanya dapat kemukan tawaran pinjaman dengan option to buy, namun ditolak oleh Monaco. Selepas itu, MU mengambil langkah meminjam Sofyan Amrabat dari Fiorentina dengan option to buy hujung musim.

Salah seorang signing daripada tiga orang ini boleh diganding bersama Kobbie Mainoo sebagai Double Pivot atau nombor 8 berkembar bersama Bruno Fernandes.

•Onana – Lebih berperanan sedikit advance kepada nombor 8 atau 10
•Wieffer – Multi Position. Boleh sebagai 'double pivot', nombor 8 atau nombor 6 tunggal (Deep Lying Playmaker)
•Fofana – Double pivot, ball winner, ball carrier

#GM08
 
Back
Top
Log in Register