BTC USD 48,984.8 Gold USD 1,785.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Pemasangan HSBB Di Rumah....10 Jam.

mdshamz

Active Member
Messages
1,394
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25
Tak silap aku,pemasangan nie utk trial customer.Bayangkan 10jam amik masa...kalau betul kesemua 150 000 household amik HSBB next year...camne tu.:p

Tapi...yelaaa nie pun dinamakan trial kan,mesti ada agent or contractor buat benda nie tapi 10 jam#:-S..yg nampak banyak keje coz kena tukar whole cable dari tiang telefon sampai nak cucuk ke PC...agak2 korang berapa cost nak pasang tu?caj2 lain?:-?


Anyway...kalau semua ok,aku amik...kalau below RM200 untuk 10MB..why not..kan?

http://www.youtube.com/watch?v=KXJjxPv-fSo&feature=youtube_gdata

 
Last edited:
Sponsored Post

fareastz

Active Member
Messages
1,672
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,672
Reaction score
39
Points
30
High Speed Broadband...min speed yang leh langgan 20MB...low latency, high SLA...xsabau nak nunggu nih...
 

mdshamz

Active Member
Messages
1,394
Joined
Dec 22, 2007
Messages
1,394
Reaction score
24
Points
25
apa ke bendanya HSBB ni TT?

laaa...tak tau keee??

HSBB= High Speed BroadBand...yg kerajaan dok tonggang duit ke TM berbillion tu nak buat nie laa...dah berkurun dah,next year baru nak jalan tu pun area bandar jeee.

Sekarang max speed kat TMNET 4MB jeee...yg nie leh sampai berpuluh-puluh MB...nak yg mana pilih jeee...ada duit,jalan.
 

polong

Active+ Member
Messages
3,818
Joined
May 22, 2008
Messages
3,818
Reaction score
17
Points
25
area pekan dan kmpng mmg lmbt giler nk mai bende nie..
aku rse 2015..bru merasa..:))
 

nazwa69.net

Super Active Member
Messages
5,729
Joined
Feb 20, 2007
Messages
5,729
Reaction score
61
Points
75
Harap2 harga murah la.. tak sabo nak download berdesup ni... maunya aku kene beli HDD 5-6TB lagi ni... Kat singapore 15MB lebih kurang RM130-140.. kalo 20MB bawah 200, aku rela ambil jugak :))
 

aidiryatim

Legendary Member
Messages
14,011
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
10 jam? ish.. 2 jam je kowt.. nk gak try HSBB nih..leh mohon jadik volunteer ker
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register