pasal MACD Cross

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18204
USD / JPY
104.895
GBP / USD
1.30792
USD / CHF
0.90736
USD / CAD
1.31337
EUR / JPY
123.990
AUD / USD
0.71298

CG Sponsors




lxndr_marcus

Freshie
Joined
Feb 10, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
salam sejahtera smua.sy dah cari berkenaan ngan MACD dlm thread lepas tapi tiada jumpa.ni pasal macd cross ni....timeframe mana yg sesuai utk sy kaji dahulu sebelum nak membuat opening.ada org bgtau ..
open=4h time frame
close=1h or M30 time frame

maaf lah ya klu soalan ni pernah diajukan..
 
Sponsored Post

mangkaq

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
Ni peminat MACD la...tunggu jawapan dari otai2...saya tak pakai MACD ni..tapi nak tau jugak...
 

manisan

Active Member
Joined
Jun 2, 2009
Messages
1,677
Reaction score
197
Points
33
kalau otai otai dan masta masta....surely akan kata..dia orang tak guna indi...kerana mereka punya chart naked, without indicators. Salute betul those yang tak pakai indicators.:">:">:)cgrock:)cgrock:)cgrock
 

digimortal

Active Member
Joined
Dec 19, 2009
Messages
2,333
Reaction score
21
Points
25
salam sejahtera smua.sy dah cari berkenaan ngan MACD dlm thread lepas tapi tiada jumpa.ni pasal macd cross ni....timeframe mana yg sesuai utk sy kaji dahulu sebelum nak membuat opening.ada org bgtau ..
open=4h time frame
close=1h or M30 time frame

maaf lah ya klu soalan ni pernah diajukan..
apa parameter yg bro pakai..
 

nirwana

Active+ Member
Joined
Feb 29, 2008
Messages
3,370
Reaction score
53
Points
30
salam sejahtera smua.sy dah cari berkenaan ngan MACD dlm thread lepas tapi tiada jumpa.ni pasal macd cross ni....timeframe mana yg sesuai utk sy kaji dahulu sebelum nak membuat opening.ada org bgtau ..
open=4h time frame
close=1h or M30 time frame

maaf lah ya klu soalan ni pernah diajukan..

try klik link d bawah,

http://img690.imageshack.us/img690/9494/popit.jpg

pastu sedut indi MACDx.mq4

contoh spt indi MACDx d bawah

 

darwisy

Forex Moderator
Joined
Dec 2, 2008
Messages
831
Reaction score
927
Points
61
MACD cross juga ada diaplikasi dalam thread sifu786.

Untuk detail sila ke thread INI
 

digimortal

Active Member
Joined
Dec 19, 2009
Messages
2,333
Reaction score
21
Points
25
apa yg bro maksud kan dgn "parameter"...sori la.sy budak baru belajar:">.
maksudnya setting MACD tu.. kebanyakan pakai default setting 12/26/9.. selain tu ikut setting dlm templete DeMark kat MT4 tuh.. yang 8/17/9.. bergantung pada trader tu gak..
 

lxndr_marcus

Freshie
Joined
Feb 10, 2010
Messages
5
Reaction score
0
Points
3
maksudnya setting MACD tu.. kebanyakan pakai default setting 12/26/9.. selain tu ikut setting dlm templete DeMark kat MT4 tuh.. yang 8/17/9.. bergantung pada trader tu gak..
ohhh...:"> yup.sy guna standard default setting 12/26/9.msh belum berani lagi mau guna setting lain.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register