• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

other scammer(sms-email-tt bank)

Recommended Brokers


Latest Threads

thedoctor

Active Member
Joined
Sep 1, 2006
Messages
1,217
Reaction score
3
Points
0
Location
..wangan highway..
salam..

dipendekkan cite scammer ni dpt untung dari barang kite jual..

so iklan dr mudah tp buyer dr oversea...atau web online dr malaysia..

1st step--sms bgtau die text last sms n bg email utk beli barang

2st step -- yakinkan nk beli brg...besar kemungkinan nk deal melalui wechat...tak nk deal guna watsapp..

3st -- lepas da bg no acc kite(seller)..akan dpt sms dr 5 nombor (63001/2) ni antara yg popular..konon sms auto dr bank duit oversea die byr tu da masuk dlm acc kite d malaysia...

4st -- mintak kite pos brg dulu sbb bank oversea tu nk tgk slip courrier tu..so kat sini siape yg pos brg dulu mmg ke parit la...


aku da tak simpan slip pos jual brg kat buyer oversea...kalau tak nk layan troll gk die...

no penting utk alert 63001/2..n ade yg lain..so dpt no pelik 5 angka,bley google dulu cek...

no tel yg aku dpt..012 930 1069..012 330 7985...

[email protected]@gmail.com..

tips

1/dpt sms nk deal thru email..buyer dr oversea

2/tak kisah kos courrier mahal--ni kite test la..

3/bg no betul yg dh tak aktif..--kalau betl duit nak masuk bley set ngan bank...:)
 
Sponsored Post

adiproper

Fun Poster
Joined
Mar 16, 2015
Messages
268
Reaction score
0
Points
0
Ramai yg dah terkena,mahu kita pos barang dulu baru bayar.
Tak kisah siapa dia, hati2 ye.
 

csy84

Freshie
Joined
May 14, 2014
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
orang jahat semakin makin banyak , mesti jaga2 ...
 

csy84

Freshie
Joined
May 14, 2014
Messages
16
Reaction score
0
Points
0
thanks for your information ,
hopefully all pll take noted
 

kOmAnDeR

Active+ Member
Joined
Mar 28, 2007
Messages
2,658
Reaction score
14
Points
0
Location
KT
mcm kes aku ni..antar gadget by pos laa utk baiki..lps tu mntak bankin rmxxx utk kos baiki...dh siap dia pos laa balik.. bila aku terima on x smpai 5 mnts je dh padam blik haha.. dia sruh antar smula kna tmbah rmxxx pulak... lme la jgk mkn masa tu..mggu ke bln dh ingt2 lupe aku nih... tggu antar x antar... hahaha brmula dr april,2016 smpai skrg..msih nego lg dgn mamat ni...thread dia repair2 ni kt dlm CG ni laa tp lps prob dgn aku agknya dh x aktif hehe tp jmpa plak kdai repair dia kt fb..
dh 2thn tp aku msih serbaslah lgi..nk bkk thread khusus ke x utk dia... or viral kt fb...
 

kOmAnDeR

Active+ Member
Joined
Mar 28, 2007
Messages
2,658
Reaction score
14
Points
0
Location
KT
Tk phm aku cerita hg nih..
hahaha aku pn pning bile bace blik post aku:D pendek critelaa

aku antar bekki tab aku 2thun dlu kt sorg mamak yg bkk kdai repair gadget dlm CG ni..duit kos bekki dh bgi ratus2 haha smpai skrg blom antar blik lgi kat aku...kire kna scam ke aku ni:))
 

Hendadda

Fun Poster
Joined
Dec 27, 2018
Messages
105
Reaction score
8
Points
0
I do not even understand how people can fall for such scams in today's world anyway. Do you have any other solutions anyway or not ? I clearly do not see how it can happen where I send sms or call to some strange number out there and that's it. MArk my words.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register