ONEXOX SDN BHD (1072886-D) - www.onexox.my

Recommended Brokers


GnoLa ®

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,875
Reaction score
22
Points
115
Onexox - jimat & hi speed internet & anda jana pendapatan!!!!

SELAMAT DATANG











PELAN INTERNET











PELAN & PERKHIDMATAN ONEXOX

~ PANGGILAN SERENDAH 5 SEN BAWAH 10SAAT (SEMUA TALIAN)
~ PANGGILAN SERENDAH 7 SEN (SESAMA TALIAN)
~ PANGGILAN SERENDAH 9 SEN (LAIN2 TALIAN)
~ PANGGILAN SERENDAH 6 SEN KE 10 NOMBOR FAVOURITE ( SEMUA TALIAN!!!) DLM FAMILI & RAKAN
~ 150 SMS PERCUMA X 12 BULAN
~ GANJARAN TOPUP PERCUMA & TUNAI (SAHABAT ONE) - User Get User
~ PELAN INTERNET YG BERPATUTAN DAN LIPUTAN MELUAS SERTA LAJU
~ PELAN DATA TIADA TERMA PAY PER USE. JAMINAN TIADA KECURIAN KREDIT
~ PINDAHAN KREDIT
~ POINTS UK REDEEM FREE SMS BUAT MASA INI....
(Dlm perancangan jangkapanjang - Redeem data dll....



~ Dan pelbagai benefit lain dari masa kesemasa...

TEMPOH SAH LEBIH LAMA!!!
VALIDITY 28 BULAN UTK SEMUA NOMBOR BARU & MNP KE ONEXOX


Lebih lanjut di www.onexox.my

Sejarah ONEXOX (formerly known as ONETELCO)
Info ttg penutupan Salamfone KLIK SINI

VALIDITY 28 BULAN UTK SETIAP MNP KE ONEXOX



PELAN PERKHIDMATAN AKAN BERMULA PADA 11th JAN 2014


APA ITU DA / MA



KADAR PANGGILAN



PINDAHAN KREDIT




PANGGILAN ANTARABANGSA




SEMAK BAKI




** TAMBAHAN


Anda juga boleh menyemak rekod panggilan, topup prepaid, topup data internet
di selfcare www.xox.com.my. Login di di web xox, dan klik
ruangan selfcare utk mendaftar. Semuanya di hujung jari sahaja.








:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)cgrock






:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid




JANGAN LEPASKAN PELUANG HEBAT INI!!!
Klik banner utk join komuniti onetelco kami di FB....




:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid
 
Last edited:
Sponsored Post

GnoLa ®

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,875
Reaction score
22
Points
115
Senarai dealer2 seluruh negara

PELUANG PERNIAGAAN & KERJAYA DI ONEXOX!!!

Camne nk daftar SUB-DEALER ONEXOX ni???

Mula2 anda perlu jadi pengguna dulu....
Dengan sekeping simkad berharga RM10 SAHAJA!!!
Anda boleh kekalkan nombor lama atau no baru

Kekalkan no lama >> VALIDITY SEHINGGA 28 BULAN

PAKEJ PROMO SUB-DEALER = RM290 sahaja!!!
Anda akan terima 10 simkad + RM100 erecharge
Ada borang2 yg tertentu perlu diisi dan submit kpd AD & MD

Borang Sub, Kontrak, Borang D-Reg & IC depan blkg



Anda juga akan menerima sistem POS XOX utk pendaftaran pengguna2 baru...
Dan juga sistem ONESYS utk memantau hierarchy, incentive dll...



Sebagai sub-dealer apa benefit anda??
Anda akan menerima incentive 10% dr pengguna2 yg anda daftar dlm sistem ONESYS...
+ untung jual topup 3.5% - 5%

PERLU DIINGAT!!!!
Incentive topup bukan sahaja dari jualan topup anda, incentive topup
juga berlaku sekiranya pengguna anda topup di mana2 stesen mnyk, 7e, epay, selfcare www.xox.com.my dll



Setelah anda mendaftarkan 20 pengguna dgn min topup RM10 setiap sorang,
anda sudah boleh melantik subdealer baru...
+ RM30 incentive new SD...



Overriding seterusnya seperti berikut:-

Level 2 - 2%
Level 3 - 2%
Level 4 - 1%

Cukup 50 org anda sudah naik status sebagai DEALER!!!











Then laluan kerjaya anda bermula....
Sebagai AD, potensi income seminggu 4 - 5 angka!!!
Anda supply simkad RM10 ni kat dealer2 anda dan yg berdekatan...

Sy da create 9 AD dgn formula mudah n tanpa tekanan menjual!!!!
DALAM MASA 6-12 BULAN SAHAJA!!!






Sykt memerlukan lagi 283 AREA DEALER SELURUH MALAYSIA..
Sekarang baru ada 17 sahaja....

Peluang masih terbuka luas utk anda...

So, BERTINDAKLAH SEKARANG!!!
Hubungi dealer2 kami berdekatan tmpt anda!!!

:)cgrock:)cgrock:)cgrock

==================================================================================

AKAN DIUPDATE DARI MASA KE SEMASA!!!

:)cgrock:)cgrock:)cgrock


main distributor (pejabat pengedaran)
taman semabok perdana, melaka (call for appointment)

gnola ® - 010-6111171

area dealer seluruh m'sia

melaka >> aredee - 017-3600679
kuala kangsar >> aasim - 010-6000456
seberang jaya >> rosli - 01116731111
ipoh >> aziz - 010-6205112
nilai >> azizul - 010-8640235 / 010-6033338
shah alam >> zairol - 013-2000202
bayu >> nilai - 0173158225
muadzam >> cikgu hilmi - 012-6955566
kuala terengganu >> ustaz amin - 017-9364477


melaka
bukit baru / ayerkeroh >> narul - 010-8404000
merlimau / sg rambai >> aredee hatta - 0173600679
alor gajah >> rembillion > 012-2304050
teluk mas >> zainol - 01113398662
jasin > al hafiz - 017-272 4571

n. Sembilan
mantin >> norasikin - 010-6083710
senawang >> ibrahim - 019-3097577
senawang >> puteri warisan - 0103345236
nilai >> bayu - 0173158225
serting/jolobu >> insyi/mr. K - 010-2513237

selangor
shah alam >> zairol - 013-2000202
pj >> muzammil - 010-6058823 & 013-6006597
klang/shah alam >> khoiri - 012-6469541
sunway >> razalman - 010-6007778
gombak/batu caves >> syed putra - 010-8658610
rawang >> maria - 019-8909406
kuala selangor/klang >> zuzaini - 016-3380257 / 016-6009205
kuala selangor >> heryboy - 016-3380257 / 016-6009205
sepang >> anief2020 -
shah alam >> beyourself - 01113722212
puchong > mustaza - 0106023888
kajang/bangi > airi - 0106000877
bkt tinggi klang >> izdihar : 010-3216997
cheras >> zainin - 010-3116008
jenjarom/banting >> sharom : 013-2288355
kajang/bangi >> ery 010-6000877
damansara/pj >> aziman 017-7824869
puchong: Zul >> 013-9687738
cheras dan sekitar >> ramdan 012-2026914
PJ/Damansara >> Man 0177824869

putrajaya
putrajaya >> hamdi - 010-6058896
putrajaya >> manmd- 016-6133071

kl
pantai dalam >> zahrul izwan - 012-2327273
sunway >> razaiman - 010-6007778
jln syed putra >> hasri - 010-6016868
keramat / kl >> mukabuku aka hasnan - 01121275768

johor
pasir gudang >> al mizan - 0177165890
muar >> cikgu amin - 017-2412638
muar >> arecap - 013-3220008
jb >> takzim - 010-6000729
bt pahat >> miskinenator - 010-7717245
johor bahru >> rizal - 010-3113449
pasir gudang >> raja azlan - 019-3976909
skudai shahrul >> 0123456721 or 0197500021 (whatsapp/telegram)


pahang
pekan >> cikgu asmaniza >> 012-9292645
muadzam shah >> hilmi ahmad - 0126955566
kuantan >> fanlee - 0169627333
temerloh >> jamilah - 0195743727
rompin >> zkry - 010-925 8108

perak
sri manjung/sitiawan/lumut >> uchop kembara - 010-6060038
kuala kurau / parit buntar >> mohd taufiq - 017-4030904
slim river >> rahim - 019-5104168 / 010-3346538
tanjung malim >> termizi - 0106058880
gunung rapat >> azmi ghippo >> 019-5899408
ipoh >> shahrizal >> 019-7055155
ipoh >> fairuz >> 0111-3633633

terengganu
kuala terengganu >> ustaz amin - 017-9364477
jerteh >> mohd - 017-9573582
dungun/kemaman >> Mi 014-5057264
Besut >> Fitri 0136245671

kelantan
kuala krai >> abe yie - 019-9228808
machang >> adam -
kota bharu >> zulkipli - 012-9892664

kedah
changlun >> izack1981- 017-5468083
baling >> syamsol - 0103093900
alor setar >> muhammad umar - 01113370037
sg. Petani >> fatin nur: 012-4102007
a.setar >> az enterprise: 011-16741111

penang
seberang jaya >> rosli - 01116731111
penang >> sharm - 013-3254027
butterworth >> azampenaga (mior) - 010-537 3405
bayan lepas >> mahussin - 016-4436000

perlis
kangar >> cikgu akusait - 01113066601
beseri >> dme30 - 019-3052225
bukit kayu hitam >> eez90 - 010-6029996

sabah
labuan >> azha - 010-6015551
tawau >> sifu786 - 0198335523
kk >> fevian - 012-8679316
kk >>fauzi miswan - 0111-3060219
semporna >> cikgu amri - 013-3015244
kk >> cikgu shahrin - 0128327697
lahad datu >> edwin - 010-3372433
labuan > azra - 012-8688743
sandakan > steve - 0138812016
ranau >> surewin enterprise - 0129135388
kota belud >> ar napiah - 0198205600 / 01113306182
telupid >> intan - 0108705123
kota marudu >> elenah - 0138583359
papar sabah >> yassin - 010-7738839

sarawak
kuching/petrajaya >> razak - 013-8042323
kuching >> tim budding - 019-8349018
samarahan >> nsw1216 - 010-6000833
sibu >> heidir - 010-3128197

KLIK BANNER UTK JOIN KOMUNITI ONEXOX!!!




:)cgrock:)cgrock:)cgrock:)paid:)paid:)paid

]
 
Last edited:

GnoLa ®

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 23, 2007
Messages
27,875
Reaction score
22
Points
115
Bertukarlah ke ONE SALAM hari ini...

No2 PILIHAN...
RM22 TERMASUK RM15 airtime + kos pos

010-622 3495 | 010-622 3497 | 010-605 8837
010-645 8560 | 010-645 8561 | 010-645 8562
010-645 8569 | 010-645 8572 | 010-645 8573

[STRIKE]010-608 0322 | 010-608 0330 [/STRIKE]| 010-608 0331
010-608 0332 | [STRIKE]010-608 0334[/STRIKE] | 010-608 0335
010-608 0336 | 010-608 0337 | 010-608 0338
010-608 0339 | 010-608 0340


RM62 TERMASUK RM35 airtime + kos pos
[STRIKE]010-608 0300[/STRIKE]


RM150 TERMASUK RM55 airtime + kos pos
010-6401444
010-6402444
010-6402666

Anda boleh kekalkan no sediada anda atau pilih 1 nombor dan reply spt berikut:-

Nama
IC
Alamat
No fon skang
TELCO sekarang (utk MNP shaja) - kekalkan no lama....

PENJIMATAN YG KAMI JANJIKAN, MONEY BACK GUARANTEE!!!

Call/sms utk reply yg lebih cepat > 010-841 4020

DAFTAR SEBAGAI SUB-DEALER BERSAMA GROUP KAMI..



=================================================================



Sedikit info dan Q & A berkenaan ONE SALAM

Salam semua ..

Pengenalan sikit tentang produk One Salam

Produk ONE salam adalah produk telekomunikasi dibawah naungan DYCOM SDN BHD . DYCOM adalah sebuah syarikat bertaraf MVNO ( smart partnership bersama BARAKA TELECOMUNICATION.

Apakan dia MVNO . Mobile Virtual Network Operator adalah syarikat telekomunikasi yg bergerak secara virtual dimana perkatan virtual ini merujuk kepada Pencawang pencawang telekomunikasi. Syarikat MVNO yg telah berada dipasaran ialah seperti TUNETALK, MERCHANDTRADE, OKTEL, HAPPY, XOX,SMARTPINOY , REDTONE dan SALAMFONE .

Syarikat syarikat ini tidak mempunyai pencawang pencawang mereka sendiri. Syarikat syarikat ini menggunakan prasarana dari MNO( mobile network operator) spt DIGI, CELCOM dan MAXIS .

Didalam senarai syarikat di atas HAPPY menggunakan Talian DIGI , SALAMFONE dan OKTEL menggunakan prasarana MAXIS dan yg lain lain adalah bersama celcom.

Baraka telrcomunication sdn bhd adalah syarikat bertaraf MVNE ( mobile virtual network operator ) Meraka ini mengendalikan sistem sistem talian utk syarikat MVNO dan salah satu MVNO yg menggunakan perkhidmatan mereka ialah SALAMFONE dan DYCOM SDN BHD .. dimana ianyanya menggunakan Talian MAXIS .

DYCOM dan SALAMFONE adalah syarikat MVNO dibawah kendalian sistem oleh BARAKA TELECOMUNICATION SDN BHD .

Jadi jawapan kpd soalan diatas ialah kami bukan adik beradik tetapi buat masa ini kami berkongsi pusat jualan topup dan Starter pack Salamfone . Proses ini adalah proses prelaunch yg DYCOM usahakan sebelum pelancaran secara rasmi pada January 2013 .. Dimana pada waktu itu starter pack ONE akan berwajah baru .

Walaupun buat masa ini kami menggunakan sp salamfone dan pusat jualan topup tetapi produk kami amat berbeza dari segi perkhidmatan dn kadar panggilan ...

Harap jawapan ini akan membantu ...
baru faham. One salam & salamfone adalah 2 mvno berbeza yg menggunakan talian maxis. nama dekat serupa.

Plan perniagaan pun tak sama, one macam satu mvno digi apa nama tah.

pakage dealer sangat murah berbanding satu mvno cakap besar tu.


Hmmmm.... Re branding :-? ke ni?..Camtu memang takde peluang la Wmcomm nak pakai 0106000000...:))

wopss! tadak rebranding bang..! salamfone is still there in market.. kami saingan dia.. he he tp diorg establish..
kami baru lagi.. going into that one day... the best part kami 110% is still bumi's.. menapak dari bawah sebagai reseller di sebuah syarikat MVNO juga.. dan akhirnya menubuhkan MVNO sendiri TANPA fund/bantuan dari mana² NGO/Taicoon²..
Insyaallah, dengan kapasiti modal kami yg terhad, langkah harus di teruskan... dengan iringan doa rakan² dan restu Illahi, ONe™ akan meneruskan langkah ke negara luar utk pasaran yg lebih meluas..

salam minitelco,

saya wakil dr HQ ONe™ disini cuba membantu sifu GnoLa kita ni utk menjawab..

untuk setiap topup yg dilakukan, si pengguna akan entitle untuk dpt 2 jenis baki...
  1. Baki Utama (Main Account Balance)
  2. Baki Akaun Istimewa (Dedicated Account Balance)

Main Account= Kadar Biasa (15sen/30saat)
Dedicated Account= Kadar Istimewa (7.5sen/30saat)

contoh:-
Jika anda topup RM10...
RM7 akan di salurkan pada MA
RM3 akan di salurkan pada DA

apabila kita membuat panggilan, kredit akan ditolak pada DA dahulu..
dan jika DA dah abis, baru proses kredit akan ditolak pada MA....

jenis² jumlah topup dlm pasaran:-
RM10 = (MA RM7 + DA RM3)
RM30 = (MA RM20 + DA RM10)
RM50 = (DA RM50) <-- 100% kadar istimewa..

jadi, jika anda sebagai DEALER, setiap pelanggan yang subscribe pd anda, maka 10% keuntungan dari jumlah topup tersebut akan di salurkan anda selamanya selagi pelanggan itu menggunakan ONE Telco.. bayangkan kalo anda ada 1000 subs? ni belum masuk kiraan dealer yg anda lantik lagi..? 2% lagi?

dalam telco industri, 4 level tu adalah normal.. seperti:-
  1. Main Distributor (1%)
  2. Area Sales Distributor (2%)
  3. Dealer (2%)
  4. Customer (10%)

tapi untuk redeem insentif selamanya, plan kami ni adalah the ONE N ONLY wujud dalam telco industri kat Malaysia.. sapa cepat jadi DEALER untung la...! hehehe copek copek sapo lambek rugi...! ado 32 juta pengguna prepaid kat Malaysia ni...!! hahaha henjut 1% dari jumlah tu dah la... baru 320,000 orang..! sorang topup RM10 sebulan pun kalo 10% margin dah brp sebulan income ko yo tak? leleh poik~
Insentif tu di bayar ngan $$ ke or dibayar ngan telconya credit?? Kalau ngan $$ payment bila ?? 60 hari?

segala insentif akan dibayar melalui RM ke account bank trus.. dan semua transaksi topup boleh di view dalam DEALER page.. termasuk lah incentive value yg masuk... all in details...

payment terms 45 hari.. bagi pengguna yang topup di 7E/E-pays pula, claim hanya boleh di buat 60 hari.. TETAPI, pihak syarikat ONe™ akan usaha untuk mempercepatkannya menjadi setara 45 hari tak lama lg.. ini adalah kerana pihak e-pays sendiri yang mmg dah set terma diorg 60 hari.. ampeh epay ni.. takkan la ONe™ lum collect kat epay, dah nak kena bayor kat dealer kan kan..? memontang lah dio bersepah dlm Malaysia ni.. layankan aje lah... tp, takpe.. jgn risau... dealer agreement ada details.. kami tidak takut di bawa ke muka pengadilan jika anda rasa tertipu atau tak dapek duit..!

hahaha nampak?! sampai centu sekali konfiden nya ONe™... jgn risau, kami 100% bumi kat HQ.. meh la singgah kalo nak tau lebih lanjut yer...! sila contact GnoLa dulu la kot yer pun.. at least kehadiran anda nanti tak sia² sebab kami kat opis seme bz² belaka.. kalo flyby gak andai tiada yg entertain tu maaf bebyk la yer.. so, bitau dulu nk datang so senang nak manage time..

sms berapa charge?

jadi dealer bleh dapat no vip tak?

SMS ke maxis atau ke one salam dan salamfone percuma 150 setiap bulan .. kalau dah habis yg free tu ada dua kadar ... 5/10 utk akaun dedikasi 10/15 utk main account ..

No vip buat masa ini amat terhad .. bulan 11 nanti baru akan keluar ... 011135xxxxx

yg xxxxx tu pilih la sendiri ..

harap dapat membantu ...
Salam TT,

Kalau buat MNP ke line ni baki credit current telco burn ke? Utk maxis, umobile n celcom.

Process mnp brapa hari?

Kalau mnp.dari maxis .. paling lama sejam ... telco lain dlm masa 48 jam

Harap info ini membantu

ni kire dulu die take over line salamfone ke?

tak jugak ... Salamfone masih beroperasi ...
boh, kalo nk jd dealer nie, kene g kursus tak? :)

Sebenarnya tak payah kursus pun takpe ... bila dah register anda akan dapat satu sistem ONESYS ... dalam tu ada panduan utk dealer ... sgt sgt mudah utk difahami ...
kalau untuk tenet mcmne plak?
dia tolak dari account mana dulu?
reserve satu tt

Salam

Utk internet dia akan potong dari akaun MA dulu

support tak utk BB Bis? kalau ada menarik gak?...

untuk permulaan ni BBS lom ada lg... Insyallah dari masa ke semasa bergantung juga pada trend market kami think towards that features..



Dah belek2 simcard, takder lak tulis brp K..
Tp baru perasan ada tulis Broadband/3G.. Tp tak pasti support 3g call ke tak..
Tunggu besok ler update tanya company dulu..

Salam sim ONE berkapasiti 128k .. apa beza 64k dan 128 k?bezanya hanya kapasiti memori utk tujuan penyimpanan no telefon sahaja . Utk 3g sim ianya adalah utk tujuan data bukannya semata mata utk panggilan video . Panggilan video mmg tak ada di ONE SALAM .Statistik menunjukkan penggunaan videocall masa kini lebih tertumpu kpd penggunaan tango , skype , chat on dan pelbagai app yg terdapat di Android dan IOS kerana kos yg sgt murah berbanding panggilan video biasa .

One tidak merancang utk mendapatkan perkhidmatan BIS atau Blackberry Internet Service kerana statistik menunjukkan pengunaan blackberry di Malaysia mengalami penurunan yg drastik . harap dapat membantu
 
Last edited:

WMComm

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2008
Messages
22,846
Reaction score
95
Points
120
owner telco baru dah memperkenalkan diri :D
 

KIOS

Legendary Member
Joined
Oct 24, 2008
Messages
15,888
Reaction score
93
Points
120
:)cgrock

gdluck bang nola...
 

fine net

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Apr 5, 2007
Messages
43,335
Reaction score
303
Points
136
syarat2nye ape pak nola....
 

dash017

Fun Poster
Joined
Jun 28, 2010
Messages
496
Reaction score
0
Points
15
pm ...nk jd dealer...mcm mana nak deal/////deal kat mana
 
Sponsored Post
Top
Log in Register