Offer Insuran dari MAA + Citibank

CG Sponsors




Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
Boleh percaya ker insuran ni? :-?

Petang td sya dpt call dari satu agent insuran ni bernama Purani katanya dari Citibank, so aku layan ler dulu sebab sbelum ni dh 2kali aku reject call dia…

So masa boring2 td layan la call tu, katanya ada offer dari Alliance Assurance khas untuk beberapa pelanggan akaun Citibank. Insuran ni pada aku unik sikit sebab aku takpenah jmpa jenis insuran yg mcmni..

Antara kelebihan & penerangan polisi dia lebih kurang mcmni ;

- Ditawarkan hanya utk beberapa org pelanggan Citibank terpilih sahaja.
- Ditaja oleh Alliance Assurance
- Bayaran premium bulanan hanya RM90 sahaja!
- Cover untuk Suami + isteri + hingga 10 org anak (mean utk 12 orang)
- Polisi Suami (rm75k) isteri (rm75k) anak – max10 org (rm7.5k/org)
- Jumlah polisi sehingga rm225k (banyak tu….):eek:
- Cover semua jenis penyakit yg nampak dan tak nampak.
- Cover skali 36 @ 44 jenis penyakit yg biasanya insuran lain tak tanggung.
- Kena santau @ voodoo pun bleh claim :)paid
- Claim akan dibayar lumsump semuanya skaligus dlm tempoh 14 hari sahaja sekiranya berlaku kmalangan.
- Cover juga ‘serangan manusia’, ‘serangan haiwan’, ‘serangan alam’ & ‘serangan misteri’. :D
- Insuran jenis ni tidak dijual kepada umum….(ni yg confuse nih!) #:-S

Mmm.. tu la antara perbualan slama 40min dgn agent yg call aku petang td, apapun aku mntak masa bertenang utk pk dulu nak amik atau tak insuran ni yg nmpak mcm best tapi boleh caya ker n sah ker insuran jenis ni…

So minta pakar2 insuran xspecially MAA punya agent bg komen sikit pasal offer ni... :)cgrock
 
Sponsored Post

suffian takaful

Active Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
1,896
Reaction score
1
Points
25
Boleh percaya ker insuran ni? :-?

Petang td sya dpt call dari satu agent insuran ni bernama Purani katanya dari Citibank, so aku layan ler dulu sebab sbelum ni dh 2kali aku reject call dia…

So masa boring2 td layan la call tu, katanya ada offer dari Alliance Assurance khas untuk beberapa pelanggan akaun Citibank. Insuran ni pada aku unik sikit sebab aku takpenah jmpa jenis insuran yg mcmni..

Antara kelebihan & penerangan polisi dia lebih kurang mcmni ;

- Ditawarkan hanya utk beberapa org pelanggan Citibank terpilih sahaja.
- Ditaja oleh Alliance Assurance
- Bayaran premium bulanan hanya RM90 sahaja!
- Cover untuk Suami + isteri + hingga 10 org anak (mean utk 12 orang)
- Polisi Suami (rm75k) isteri (rm75k) anak – max10 org (rm7.5k/org)
- Jumlah polisi sehingga rm225k (banyak tu….):eek:
- Cover semua jenis penyakit yg nampak dan tak nampak.
- Cover skali 36 @ 44 jenis penyakit yg biasanya insuran lain tak tanggung.
- Kena santau @ voodoo pun bleh claim :)paid
- Claim akan dibayar lumsump semuanya skaligus dlm tempoh 14 hari sahaja sekiranya berlaku kmalangan.
- Cover juga ‘serangan manusia’, ‘serangan haiwan’, ‘serangan alam’ & ‘serangan misteri’. :D
- Insuran jenis ni tidak dijual kepada umum….(ni yg confuse nih!) #:-S

Mmm.. tu la antara perbualan slama 40min dgn agent yg call aku petang td, apapun aku mntak masa bertenang utk pk dulu nak amik atau tak insuran ni yg nmpak mcm best tapi boleh caya ker n sah ker insuran jenis ni…

So minta pakar2 insuran xspecially MAA punya agent bg komen sikit pasal offer ni... :)cgrock
Kena santau @ voodoo pun bleh claim :)paid...mmm lepas ni kena mintak resit dari bomoh utk claim penyakit santau:D
 

JaMeQ

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 15, 2007
Messages
16,163
Reaction score
101
Points
123
Boleh percaya ker insuran ni? :-?

Petang td sya dpt call dari satu agent insuran ni bernama Purani katanya dari Citibank, so aku layan ler dulu sebab sbelum ni dh 2kali aku reject call dia…

So masa boring2 td layan la call tu, katanya ada offer dari Alliance Assurance khas untuk beberapa pelanggan akaun Citibank. Insuran ni pada aku unik sikit sebab aku takpenah jmpa jenis insuran yg mcmni..

Antara kelebihan & penerangan polisi dia lebih kurang mcmni ;

- Ditawarkan hanya utk beberapa org pelanggan Citibank terpilih sahaja.
- Ditaja oleh Alliance Assurance
- Bayaran premium bulanan hanya RM90 sahaja!
- Cover untuk Suami + isteri + hingga 10 org anak (mean utk 12 orang)
- Polisi Suami (rm75k) isteri (rm75k) anak – max10 org (rm7.5k/org)
- Jumlah polisi sehingga rm225k (banyak tu….):eek:
- Cover semua jenis penyakit yg nampak dan tak nampak.
- Cover skali 36 @ 44 jenis penyakit yg biasanya insuran lain tak tanggung.
- Kena santau @ voodoo pun bleh claim :)paid
- Claim akan dibayar lumsump semuanya skaligus dlm tempoh 14 hari sahaja sekiranya berlaku kmalangan.
- Cover juga ‘serangan manusia’, ‘serangan haiwan’, ‘serangan alam’ & ‘serangan misteri’. :D
- Insuran jenis ni tidak dijual kepada umum….(ni yg confuse nih!) #:-S

Mmm.. tu la antara perbualan slama 40min dgn agent yg call aku petang td, apapun aku mntak masa bertenang utk pk dulu nak amik atau tak insuran ni yg nmpak mcm best tapi boleh caya ker n sah ker insuran jenis ni…

So minta pakar2 insuran xspecially MAA punya agent bg komen sikit pasal offer ni... :)cgrock
MAA ke Allianz Assurance bro?:-?

tp biasa ofer insuran dr bank mmg camnih..kira kategori group insrn nih...mmg murah...tp beter ko cek polisi dulu..mana tau ada klausa2 yg dorang x citer dlm phone..

ko boleh cancel blk klu rasa x sesuai ngan keperluan ko dlm tempoh bertenang tuh..
 

Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
MAA ke Allianz Assurance bro?:-?

tp biasa ofer insuran dr bank mmg camnih..kira kategori group insrn nih...mmg murah...tp beter ko cek polisi dulu..mana tau ada klausa2 yg dorang x citer dlm phone..

ko boleh cancel blk klu rasa x sesuai ngan keperluan ko dlm tempoh bertenang tuh..
MAA dgn Allianz Assurance tu berbeza ker? :D
Klau ikut kata dia td Allianz Assurance la.
So memang betul la ader offer cmtu? :-?
Klau insuran cmni kira cmna ek, lulus syariah ker? Kurang paham bab2 gini.. :D
 

Dzil77

Active Member
Joined
Dec 7, 2007
Messages
1,908
Reaction score
1
Points
20
Kena santau @ voodoo pun bleh claim :)paid...mmm lepas ni kena mintak resit dari bomoh utk claim penyakit santau:D

Hehehe cmtu la td aku tnya dia, bleh ker claim resit bomoh!:)):eek:

Dia ckap klau ada pnyakit yg doktor hspital xbleh kesan tu dh dikira penyakit misteri la.. :D
 

brodean

Active+ Member
Joined
Jul 9, 2007
Messages
3,636
Reaction score
73
Points
30
kalau nak jumpa bomoh tu, sesatu2nya medical kad takaful yg di terima iaitu drp T.I aje lahhh..
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Bomoh sekarang nie boleh keluar resit original beb..:D jgn tak tak tau.
 

azizriadi

Active+ Member
Joined
Sep 4, 2007
Messages
4,117
Reaction score
58
Points
30
Biasa nya insurance on phone nie,indah khabar dari rupa...sebabnya.

1- Ckp on phone, semuanya best..
2- Tergesa2, and kita tak tengok pun term and condition yang hidden
3- Mmg murah, and terus deduct credit card. Then policy pos, bila pos, client baca ke policy?..biasanya campak entah ke mana. Tetiap bulan deduct dari credit card without knowing apa yang ada dalam policy.
4- Kalau tak de medical card (semua kos rawatan kena bayar dulu, claim medical card, kalau tak percaya....pegi le check)
5- Akhirnya menyesal setelah 2-3 tahun mencarum, then cancel amik plan yang komprehensif. Tapi 3 tahun punya payment?..RM 70 x 12 x 3 tahun : RM RM 2,520..burn begitu saja. Siapa dapat, Insurance dapat, siapa rugi?...fikirkan sendiri...
6- Siapa yang nak service bila kita sakit, accident dan sebagainya?...sendiri kena buat....senang ke leceh nak dapatkan medical report, kalau ada requirement lain (medical history, phycisian medical attending report dan mcm2 lagi?)..sebab kena bayar dulu claim kemudian. Kalau online terus senang, sebab semua tu hospital yang preparekan. Kalau claim sendiri, ada agent, agent boleh tolong settlkan...kalau tak de agent?...sendiri nak buat?..ada masa ke?..last2 tak claim...siapa untung?.credit card & insurance company...siapa rugi?..fikirkan lah sendiri.

Note : better amik yang ada agent, senang kerja client....(agent full time, kalau part time sesilap sama jugak servicesnyaa...)..Selamat mencuba...:D
 

1000 Dinar

Fun Poster
Joined
Jul 13, 2008
Messages
143
Reaction score
0
Points
10
MAA dgn Allianz Assurance tu berbeza ker? :D
Klau ikut kata dia td Allianz Assurance la.
So memang betul la ader offer cmtu? :-?
Klau insuran cmni kira cmna ek, lulus syariah ker? Kurang paham bab2 gini.. :D
MAA=Malaysia Assurance Alliance. Tak sama dgn Allianz Assurance. :)
 

1000 Dinar

Fun Poster
Joined
Jul 13, 2008
Messages
143
Reaction score
0
Points
10
MAA dgn Allianz Assurance tu berbeza ker? :D
Klau ikut kata dia td Allianz Assurance la.
So memang betul la ader offer cmtu? :-?
Klau insuran cmni kira cmna ek, lulus syariah ker? Kurang paham bab2 gini.. :D
Yg nih pure insurance. Kalo nak yg lulus syariah amik Takaful, MAA Takaful.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register