Nak setup pc baru

CG Sponsors




MrDisc

Active Member
Joined
Dec 22, 2016
Messages
2,105
Reaction score
208
Points
38
Kusi empok recaro bos..

Br sedap merempit mlm2 dgn sound system hifi..😅🙏🏼
 
Sponsored Post

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
675
Reaction score
10
Points
15
cari board am4 yg ok sket dari a320 sbb yg nih dah lama n very very basic, cari yg lebih baru eg: b450 ke atau better. boleh overclock cpu and ram, support for higher speed ram, better power management...
 

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
675
Reaction score
10
Points
15
kalau takde bajet utk discreet gpu, boleh amik ryzen 3xxxG atau better, i.e yg ada built-in gpu.. still boleh main recent games dengan 720p medium reso, atau 1080p wif low resolution. kendian bila ada bajet boleh tambah discreet gpu
 

Defxz

Fun Poster
Joined
Oct 2, 2010
Messages
307
Reaction score
16
Points
15
cari board am4 yg ok sket dari a320 sbb yg nih dah lama n very very basic, cari yg lebih baru eg: b450 ke atau better. boleh overclock cpu and ram, support for higher speed ram, better power management...
betul, nak lg latest tunggu b550 june 16 ni, hehe
 

superdogol

Fun Poster
Joined
May 29, 2012
Messages
675
Reaction score
10
Points
15
AMD Ryzen 3 3200G processor
Gigabyte B450M-S2H AM4 board
Armageddon Nimitz N5 Aurora mATX casing
ZK4 Blue Switch RGB keyboard
HyperX Predator DDR4 3200MHz RGB 8Gb x 2 units RAM
Kingston A1000 240G PciE SSD NVMe
WD Blue 2Tb SATA harddisk
D-LINK DWA-131 N300 WiFi USB Dongle
1st Player DK500 500W Full Modular 80+ PSU
Logitech z313 Speaker
>Ni beli n psg sendiri, end of last year, bajet tak lebih dari rm1.9k. Boleh remove atau add mana2 yg patut. Beli online shopee/lazada
 
Last edited:

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,178
Reaction score
454
Points
141
AMD Ryzen 3 3200G processor
Gigabyte B450M-S2H AM4 board
Armageddon Nimitz N5 Aurora mATX casing
ZK4 Blue Switch RGB keyboard
HyperX Predator DDR4 3200MHz RGB 8Gb x 2 units RAM
Kingston A1000 240G PciE SSD NVMe
WD Blue 2Tb SATA harddisk
D-LINK DWA-131 N300 WiFi USB Dongle
1st Player DK500 500W Full Modular 80+ PSU
Logitech z313 Speaker
>Ni beli n psg sendiri, end of last year, bajet tak lebih dari rm1.9k. Boleh remove atau add mana2 yg patut. Beli online shopee/lazada
Xde graphic card sampai 1900?
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,178
Reaction score
454
Points
141
Check kat shopee sekarang nih dapat lagi tak rege camtu...

Mahal sebab carik item yg branded... boleh je carik yg lebih murah terpulanglah
Ryzen 3, entry level processor
ZK4, Russian punya keyboard...x sampai rm 100 pun
Armageddon singapore punya brand.. tapi cassing dia okay laa
DK500 tu aku tak rasa branded punya psu...

yang betul2 branded dalam list ni

HyperX Predator DDR4 3200MHz RGB 8Gb x 2 units RAM (make sure overclock untuk dapat speed 3200 mhz)
Logitech z313 Speaker (pada aku baik beli headphone lagi)
WD Blue 2Tb SATA harddisk ( better tukar ke ssd)
Kingston A1000 240G PciE SSD NVMe
Gigabyte B450M-S2H AM4 board (okay motherboard)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register