Nak Gabung Balik 2 Partiton jd 1

CG Sponsors




f1fanz_90

Banned
Joined
Dec 4, 2007
Messages
1,685
Reaction score
31
Points
30
Salam semua
Saya ada sedikit masalah



so mcm mna nk gabungkan balik 2 partiton ni??
software yg saya gunakan dulu paragon partiton manager

kalu bley, tell me step by step, so that easy for me solve my problem

any help will be great
TQ
 
Last edited:
Sponsored Post

nameless

Super Active Member
Joined
Nov 30, 2007
Messages
7,355
Reaction score
69
Points
80
try pkai software powerquest partition magic...
tp rs ny x leh sbb C: ngan E:...
klao D: ngan E: bole...
 

ez008

Fun Poster
Joined
Sep 5, 2009
Messages
520
Reaction score
20
Points
15
del e: dan d: (backup file dlm d: dulu) lepas tu create partion d: semula.
start > computer(right klik) > manage > disk management



p/s: cadangan jer :D
 

nkcariduithalal

Fun Poster
Joined
Dec 5, 2009
Messages
316
Reaction score
1
Points
15
c nk campur ngn e mmg xleh rasenye..kalo boleh pon kne format pas cantum tu
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,643
Reaction score
81
Points
125
guna partion magic boleh walaupun c...nanti dia restart pastuh dia merge...tp xp laa kalo vista aku tak tau
 

f1fanz_90

Banned
Joined
Dec 4, 2007
Messages
1,685
Reaction score
31
Points
30
aiseh, mmg klu da merge pun, kna format balik pas2??
kalau kna format, mmg ******* la
ni dah 5 kali format lptp, mls la nk format blk, nk install blk smua software
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
guna partion magic boleh walaupun c...nanti dia restart pastuh dia merge...tp xp laa kalo vista aku tak tau
Zaman windows XP kalo nak pecah2 partition, gabung2 partition, ade 2 software yg aku dah biasa pakai, partition magic ngan partition manager.. dua2 working perfectly dalam windows XP...

Bile digunakan dalam vista, hancur.. Process die akan fail di tengah jalan dan sume data2 lost sebab harddisk dah takleh recover dah lepas tu.. kene format dan buat partition baru... aku rase windows 7 pun takleh pakai software ni jugak...

tapi takpe, use at your own risk, make sure bekap dulu data2 penting...
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
879
Points
161
aiseh, mmg klu da merge pun, kna format balik pas2??
kalau kna format, mmg ******* la
ni dah 5 kali format lptp, mls la nk format blk, nk install blk smua software
kalo rase malas nak format berulang kali, lepas sume driver2 ngan software2 diinstall, buat la backup pakai symantec BESR... ape2 jadik kat windows, restore balik pakai BESR ni, kejap jer (dalam 15 minit) dah siap, sume driver n software dah ready.. :)cgrock
 

ramos

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
7,024
Reaction score
230
Points
73
symantec BESR ni freeware ke bro?? kalo pki norton ghost sama gak kan
 
Sponsored Post
Top
Log in Register