BTC USD 38,049.1 Gold USD 1,778.21
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nak belajar buat coklat?

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
permintaan terhadap home made coklat semakin meningkat.so anda boleh buat bisnes ni.nak belajar buat coklat?
hubungi nazri 012-5712470
email: [email protected]

kelas diadakan di bangi setiap hari sabtu dan ahad dan dikendalikan oleh puan fajar. bayaran kelas adalah RM180.00 sahaja.tak perlu bawa apa-apa.tiada deposit.bayaran dibuat selepas habis kelas.

untuk makluman, kelas hari ahad ini iaitu 28 Nov 2010 hanya tinggal 2 kekosongan sahaja.tempah segera.tempat adalah terhad kepada 6 orang setiap sesi.
 
Sponsored Post

hairy84

Legendary Member
Joined
Sep 15, 2010
Messages
15,870
Reaction score
35
Points
120
menarik.. coklat home made ni dah makin popular mcm cupcake :D .. TT baru je join dah post biz.. relaks2 dulu.. kenal2 ngan org CG nih :D
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
sori bro.jalan laju sangat, tak sempat nak tegur kawan-kawan.hehehe.ni nak p perkenal diri.

sebelum ni ada reg atas nama kedainasfa. login nama tu tak bleh.maybe saya silap username or password.
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
salam

kelas pada hari ahad ini (5 disember 2010)masih terdapat 3 kekosongan.hubungi saya segera untuk tempah tempat.tempat adalah terhad

nazri 012-5712470
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
1) Kelas diajar secara 'hands-on'.
2) Penerangan tentang jenis-jenis coklat
3) Bahan-bahan dan peralatan akan disediakan.
4) Teknik Membuat inti / filing pelbagai perisa
5) Teknik tempering utk real choc. tanpa bilik berhawa dingin. 6) Teknik mencairkan coklat couverture dan compound
7) Teknik mewarna coklat dan tips membuat coklat
8) Yang akan dipelajari :

- PRALIN COUVERTURE ISIAN BADAM
- PRALIN COMPOUND DGN INTI @ FILING
- COKLAT OREO
- COKLAT OREO EDIBLE IMAGE
- LOLLICHOC
- COKLAT BOX LOVE - saiz S

9) Nota, resepi , alamat pembekal coklat/peralatan diberi.
10) Packaging coklat dan cara penjagaan acuan.
11) Penerangan penjagaan coklat yang telah dibuat.
12) Khidmat nasihat selepas kelas diberikan.
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Promosi Januari 2011

Untuk makluman, kami sedang membuat promosi Kelas Coklat. Bayaran untuk kelas coklat sekarang adalah Rm150.00 sahaja (harga asal Rm180.00). Promosi ini sah hanya untuk bulan Januari 2011 sahaja. Ambil lah peluang ini untuk mempelajari membuat 'Home Made Chocolate' dengan harga yang lebih murah. InsyaAllah hasilnya akan berbaloi dengan apa yang anda bayar. Jika anda sedang tercari-cari peluang bisnes, inilah masanya dan inilah bisnesnya iaitu 'Home Made Chocolate'. Permintaan terhadap 'Home Made Chocolate' semakin meningkat untuk pelbagai majlis samada untuk dijadikan 'gift' majlis perkahwinan, sebagai hantaran perkahwinan, hadiah perkahwinan, majlis hari jadi, ulang tahun perkahwinan, hari ibu dan hari bapa. Rebutlah peluang ini cepat. tempat adalah terhad kepada 3 orang setiap sesi. Promosi terhad kepada 24 orang sahaja untuk bulan Januari ini. Untuk makluman, kelas dikendalikan oleh Puan Fajar.

08 Januari 2011 (Sabtu) - 3 Orang
09 Januari 2011 (Ahad) - 3 Orang
15 Januari 2011 (Sabtu) - 3 Orang
16 Januari 2011 (Ahad) - 3 Orang
22 Januari 2011 (Sabtu) - 3 Orang
23 Januari 2011 (Ahad) - 3 Orang
29 Januari 2011 (Sabtu) - 3 Orang
30 Januari 2011 (Ahad) - 3 Orang

hubungi saya segera
nazri 012-572470
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
Assalamualaikum dan salam sejahtera


Atas permintaan yang menggalakkan, promosi kelas coklat dilanjutkan sehingga Mac 2011 untuk memberi peluang kepada yang tak sempat menyertai kelas ini pada bulan Februari yang lepas. Bayaran untuk kelas coklat sekarang adalah RM150.00 sahaja (harga asal RM180.00). Promosi ini sah hanya untuk bulan Mac 2011 sahaja. Ambillah peluang ini untuk mempelajari membuat 'Home Made Chocolate' dengan harga yang lebih murah. InsyaAllah hasilnya akan berbaloi dengan apa yang anda bayar. Jika anda sedang tercari-cari peluang bisnes, inilah masanya dan inilah bisnesnya iaitu 'Home Made Chocolate'. Permintaan terhadap 'Home Made Chocolate' semakin meningkat untuk pelbagai majlis samada untuk dijadikan 'gift' majlis perkahwinan, sebagai hantaran perkahwinan, hadiah perkahwinan, majlis hari jadi, ulang tahun perkahwinan, hari ibu dan hari bapa. Rebutlah peluang ini cepat. tempat adalah terhad kepada 3 orang setiap sesi. Promosi terhad kepada 24 orang sahaja untuk bulan Mac ini. Untuk makluman, kelas dikendalikan oleh Puan Fajar.

05 Mac 2011 (Sabtu) - 3 Orang
06 Mac 2011 (Ahad) - 3 Orang
12 Mac 2011 (Sabtu) - 3 Orang
13 Mac 2011 (Ahad) - 3 Orang
19 Mac 2011 (Sabtu) - 3 Orang
20 Mac 2011(Ahad) - 3 Orang
26 Mac 2011 (Sabtu) - 3 orang
27 Mac 2011 (Ahad) - 3 orang

Hubungi saya sekarang
nazri
012-5712470
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
untuk makluman kelas pada 19 dan 20 mac 2011 masih ada kekosongan. tempah tempat sekarang, tempat adalah terhad
 

slimdiet2

Junior Member
Joined
Nov 23, 2010
Messages
55
Reaction score
0
Points
6
Untuk makluman, tempahan kelas coklat Julai 2011 telah dibuka. Kelas diadakan setiap hari Sabtu dan Ahad dan bermula jam 10.00 pagi hingga selesai. Kelas selain dari hari Sabtu dan Ahad juga boleh diaturkan atas persetujuan 2 pihak.Anda tak perlu bawa apa-apa kerana peralatan disediakan semuanya. Anda akan diajar secara hands on. Coklat yang dihasilkan boleh dibawa pulang.


Saya ada berita baik untuk anda iaitu promosi yuran kelas sebanyak RM150.00 dilanjutkan lagi sehingga hujung bulan ini ( harga asal RM180.00). Bukan itu saja, setiap peserta juga akan diberikan gift iaitu 1 unit mould. Best tak? So apa tunggu lagi. Jadual kelas adalah seperti di bawah:

09 Julai 2011 (Sabtu)
10 Julai 2011 (Ahad)
16 Julai 2011 (Sabtu)
17 Julai 2011 (Ahad)
23 Julai 2011 (Sabtu)
24 Julai 2011 (Ahad)
30 Julai 2011 (Sabtu)3 kekosongan
31 Julai 2011 (Ahad) 2 kekosongan

sila hubungi

nazri 012-5712470
fajar 017-5710071
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register