BTC USD 22,656.6 Gold USD 1,921.83
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Murah sangat ke botol kaca?

celcom013

Junior Member
Messages
59
Joined
Nov 16, 2009
Messages
59
Reaction score
2
Points
11
salam... aku ni suka bab2 kitar semula ni. maklum la study pun 'environmental field'. so, waktu study la timbul kesedaran nak jaga alam sekitar ni. wat masa skng ni kotak, surat khabar, botol mineral, tin aluminium DLL sume boleh jual, cuma yg peliknyaa ... botol kaca tak diterima di KL ni, nape ek? jenuh aku cari tempat nk jual botol kaca ni... still xjumpa2. punya semangat nk jaga alam sekitar, sampai skng aku simpan botol kaca tu... huhu

NOTA: SAPA TAU KAT MANA BOLEH JUAL BOTOL KACA, INFORM SINI ... TQ
 
Sponsored Post

chrome76

Active+ Member
Messages
3,752
Joined
Dec 25, 2005
Messages
3,752
Reaction score
25
Points
30
salam... aku ni suka bab2 kitar semula ni. maklum la study pun 'environmental field'. so, waktu study la timbul kesedaran nak jaga alam sekitar ni. wat masa skng ni kotak, surat khabar, botol mineral, tin aluminium DLL sume boleh jual, cuma yg peliknyaa ... botol kaca tak diterima di KL ni, nape ek? jenuh aku cari tempat nk jual botol kaca ni... still xjumpa2. punya semangat nk jaga alam sekitar, sampai skng aku simpan botol kaca tu... huhu

NOTA: SAPA TAU KAT MANA BOLEH JUAL BOTOL KACA, INFORM SINI ... TQ

g kt midvalley... pusat kitar semula kerajaan punya tu.. kt situ dia amik mahal sket dari org yg dtg kat area rumah tu...
 

eday84

CG Top Poster Club
gem
Messages
27,696
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,696
Reaction score
146
Points
128
salam... aku ni suka bab2 kitar semula ni. maklum la study pun 'environmental field'. so, waktu study la timbul kesedaran nak jaga alam sekitar ni. wat masa skng ni kotak, surat khabar, botol mineral, tin aluminium DLL sume boleh jual, cuma yg peliknyaa ... botol kaca tak diterima di KL ni, nape ek? jenuh aku cari tempat nk jual botol kaca ni... still xjumpa2. punya semangat nk jaga alam sekitar, sampai skng aku simpan botol kaca tu... huhu

NOTA: SAPA TAU KAT MANA BOLEH JUAL BOTOL KACA, INFORM SINI ... TQ

aku rasa sbb org kat malaysia ni suka pakai botol plastik, botol kaca ni mungkin kos transport mahal kut.. entah la..

tp penah dgr kat radio kerajaan nak haramkan penggunaan botol plastic sbb kesan jangka panjang boleh buat kanser (plastic leaching, lebih kurg metal leaching, tp utk plastik).. bila dia leaching boleh masuk kat minuman dan pengguna minum berkali2 jika pengguna itu jenis suka refill (most malaysians probably)..

so mungkin lepas ni botol kaca mahal balik dan penggunaan semakin meluas cam kat negara jiran.. pnjgnye aku tulis
 

xalimx

Super Active Member
Messages
6,921
Joined
Sep 14, 2006
Messages
6,921
Reaction score
61
Points
70
aku rasa sbb org kat malaysia ni suka pakai botol plastik, botol kaca ni mungkin kos transport mahal kut.. entah la..

tp penah dgr kat radio kerajaan nak haramkan penggunaan botol plastic sbb kesan jangka panjang boleh buat kanser (plastic leaching, lebih kurg metal leaching, tp utk plastik).. bila dia leaching boleh masuk kat minuman dan pengguna minum berkali2 jika pengguna itu jenis suka refill (most malaysians probably)..

so mungkin lepas ni botol kaca mahal balik dan penggunaan semakin meluas cam kat negara jiran.. pnjgnye aku tulis

perghh...aku baru pas masak air dan letak kat dlam botol plastik....ada 10 botol kesemuanya....sehari keje panaskan air, tunggu sejuk, masukkan dlm botol....tetiba takut lak aku dgr pasal ni....:(:)((
 
Sponsored Post

Top
Log in Register