Wife saya last year bulan 5 admitted kat hospital putrajaya gak sebab suspected h1n1. Mula2 nak transfer ke columbia asia tapi sebab dapat bilik sorang2 kat maternity ward tu, so stay je la. Lepas je elaun RM200*5 days = RM1,000.
Camni la bro, nanti saya jumpa kat office dan review policy bro. By the way bro still ada discharge summary/note from hospital putrajaya tu?
den pun x brapa paham pasal insuran ni...insuran life+investment(syer) atau insuran life+ saving...adakah kedua2 ni sama?aku dengau klu kita lambat byr sebln pun duit kita hangus ada betui ker?mintak pencerahan
ekot kompeni n ekot berapa lama sudah membuat caruman. klu polisi baru, kebiasaannya lewat dalam 2 bulan dah boleh lapse. Tp boleh hidupkan semula dgn membayar semua caruman yg tertunggak. klu polisi dah lama, kelewatan bayaran tidak menjejaskan polisi sgt sbb saving yg ada akan digunakan untuk cover bulan2 yg tidak dibayar.
Salam.
maafla sebab saya jarang buat prudential sebab saya buat prudentialbsn takaful.ok mcm nie kalu boleh tengok plan apa yg diambil..
kemungkinan
1-plan endowment plan dimana ia ada term insuran mungkin x dilampirkan sekali jumlah total pada maturity date akan dpt jumlah yg besar.
2-mungkin medicalkad prudential
example:
tahun 1 -tahun 6 ada portion percent masuk dalam unit akaun tapi bergantung pada sum assured serta saving yg masuk.so mungkin duit leh kurang.
cuba masuk penang_syed carigold dalam forum nie..more benefit 2 client