BTC USD 80,487.1 Gold USD 3,995.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mod: Tolong delete thread ini

brader2 kat atas ni jangan la marah2...
cube bace btol2 first pos TT...
jgn bile je di tegur pas ni kite nak mengamuk,
kan dah di terangkan apa yang umno buat tu salah,
yang TT kate, kite ubah mentaliti kita..
tu yang utamanya.. maksud tersirat di sini,
jangan kita sesama islam bergaduh, sakit menyakiti,
berdamai, kita semua bersaudara walaupun semuanya
punya pendapat berlainan...
yang salah kite tegur x kire fahaman politik die...
yang penyokong pas ni, mengomen kadang2 pun mencarut
gak, tu yang tak berapa manis, kalau kite dok kutuk2
orang yg sokong umno tu, agak2 terbuka hati ke
diorg nak beralih arah?

sebab tu aku ni tak pandai nak berdakwah sebab aku kasar. muhasabah untuk diri aku sendiri jugak le.
 
Benda ni wujud disebabkan kebanyakan kita ni nampak keburukan dari salah satu parti lepas tu terus generalize.. Tp kalau ditengok dari pimpinan satu parti yg sewenang-wenangnya memperlekehkan hukum Islam, sbg seorang mukmin takkan tak terbakar kan?

Inilah demokrasi. Tengok la ape kesannya. Kita sbg umat islam sepatutnya duduk di bawah 1 panji لا اله الا الله محمد رسول الل dah dipecahbelah kan. :)

Utk betulkan keadaan perlu mula dari kita sendiri. Betulkan ahli keluarga yg dah tersasar dari ajaran al-Quran & sunnah. Masyarakat akan mula faham dan masa tu tak susah nak ubah sistem yg ada skrg ni

923527_512065088855358_895575732_n.jpg
 
Last edited:
Benda ni wujud disebabkan kebanyakan kita ni nampak keburukan dari salah satu parti lepas tu terus generalize.. Tp kalau ditengok dari pimpinan satu parti yg sewenang-wenangnya memperlekehkan hukum Islam, sbg seorang mukmin takkan tak terbakar kan?

Inilah demokrasi. Tengok la ape kesannya. Kita sbg umat islam sepatutnya duduk di bawah 1 panji لا اله الا الله محمد رسول الل dah dipecahbelah kan. :)

Utk betulkan keadaan perlu mula dari kita sendiri. Betulkan ahli keluarga yg dah tersasar dari ajaran al-Quran & sunnah. Masyarakat akan mula faham dan masa tu tak susah nak ubah sistem yg ada skrg ni

923527_512065088855358_895575732_n.jpg

Saya setuju. Kita yang angkat DEMOKRASI. Akibatnya,kita tanggunglah sendiri. Terima kasih.
 
aku setuju dengan yat ni :

Kita perlu UBAH DIRI KITA sebagaimana kita nak rakyat UBAH KERAJAAN. Selagi mana rakyat itu sendiri ZALIM, maka PEMIMPIN yg ZALIM akan NAIK
 
Assalamualaikum wbt.

Saya ada tengok satu video Ustaz Kazim yang terbaru ni. Malas dah cari linknya. Sekadar nak luahkan perasaan selepas menonton video tersebut.

Jadi apa yang saya faham. Sokong UMNO, tolak Islam. Sokong PAS, sokong Islam.

Mengapakah persepsi ini dibentuk? Pelik dah hairan.

Islam itu tinggi dan tiada yang lebih tinggi daripada Islam. Jadi,mengapa kita memutarbelitkan hukum ?

Biarlah berbeza pandangan tetapi jangan sampai memutuskan silaturrahim.

Kita perlu UBAH DIRI KITA sebagaimana kita nak rakyat UBAH KERAJAAN. Selagi mana rakyat itu sendiri ZALIM, maka PEMIMPIN yg ZALIM akan NAIK.

Selagi mana rakyat tiada ILMU, selagi itu pemimpin yg JAHIL akan Naik.

UBAHLAH pemikiran kita. INIKALILAH, kita buat cara ISLAM. Junjung segala syariat Nabi. Akhlak Nabi. Islam bukan untuk sesuatu kelompok semua. Islam untuk semua.

Kalau berbicara soal fasik. Mengumpat itu fasik. Tak solat pun itu fasik. Dalam lantang kita kata orang fasik, kita mengumpat dia. Bukankah kita juga jadi fasik?

Ingat! Sokong dengan ILMU, bukan dengan semangat. Ingat! Takbiir itu dua harakat, bukan satu harakat (takbir). Hendak laung takbiir pun kena ada ilmu tajwid. Sebab itulah ILMU itu penting.

Tidak kiralah kamu parti mana sekalipun. Kamu tetap beragama Islam. Kamu bukan beragama UMNO atau PAS. Apabila kamu beragama ISlam, maka perintah Allah dan Rasul kita junjung. Bukan kita junjung perintah manusia.

Yang salah tetap salah. Yang betul tetap betul. Sombong itu perlu dijauhi. Makna sombong itu bukan pakai keta mewah, jam besar tetapi sombong itu menolak kebenaran.

Siapa kamu nak pilih. Terpulang kerana kamu sendiri yang mengangkat DEMOKRASI sebagai jalan untuk mencapai matlamat.

Jadi, biarlah DEMOKRASI itu untuk semua. Bukan untuk kelompok kamu.

Dan yakinlah, Islam itu sempurna. Allah swt akan tolong kita. Bukan DAP, bukan MCA, bukan MIC, Bukan PKR, bukan manusia yang akan bantu perjuangan ini tetapi Allah swt. Yakin dan berserahlah pada Allah swt.

Kalau kita yakin pada Allah swt, kita takkan jadi begini. Melayu Islam takkan jadi begini. Masyarakat kita takkan jadi begini. Kerana apa? Kerana hanya sesebuah ideologi,atau matlamat. Segala cara kita buat.

INi salah! Ini salah! Inikalilah kita UBAH DIRI KITA. PASti Allah swt BaNtu.

SAYA TAK SURUH ANDA SEMUA SOKONG UMNO TETAPI SAYA NAK ANDA SEMUA BERFIKIR. ANDA BOLEH BACA KOMEN2 ORANG YG SOKONG PAS TANPA ILMU.KALAU PENYOKONG PAS PUN KOMEN MACAM PENYOKONG UMNO.(YG JAHAT2 LAH). JADI, APA BEZA KITA DENGAN MEREKA?

SAYA SEBAGAI ORANG YG MENYOKONG DASAR ISLAM YG DIBAWA OLEH ALLAH SEDIH DENGAN KEADAAN INI. UMNO? TAK USAH CERITA..SEMUA ORANG DAH TAHU. KITA NAK PAS NI, YG AKAN MENUJU KEPADA PEMERINTAHAN BARU.

NAMPAK MACAM BERAT SEBELAH KEPADA PAS KAN? INGATLAH. TAK SEMESTINYA ORG PAS MASUK SYURGA, ORG UMNO MASUK NERAKA, TAK SEMESTINYA ORG UMNO MASUK SYURGA,ORG PAS MASUK NERAKA.

DALAM SURAH AL MULK TAK SILAP SAYA. ALLAH SWT JADIKAN KEHIDUPAN INI UNTUK MENGUJI SIAPAKAH DI ANTARA KITA YG BAIK AMALANNYA. INSYAALLAH.


Wallahualam.​

saya suka cara anda
sebab tu saya kurang komen, ramai yang konon nak menegakkan Islam, tapi penuh dengan maki hamun,
jangan terlebih berkempen sampai lupa adab seorang islam,

berkempen untuk tegakkan islam adalah dakwah, adakah ini cara org islam bedakwah yang sebenar???
 
mmg kawe xnafikan dsr pas mmg islam...kalu pas bergerak sendiri tanpa pkr atau dap wallahi wabillahi watallahi kawe akn sokong pas smpai kawe mati...insyaallah...

pernah undi PAS waktu dia berseorangan dulu?kalo x layak undi,pernah terdetik dlm hati ngan perjuangan PAS?
 
Back
Top
Log in Register