BTC USD 86,505.9 Gold USD 4,350.75
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Misteri pertemuan Veteran di hari peringatan sekolah

PenglipurLara

Fun Poster
Messages
681
Joined
Jan 14, 2025
Messages
681
Reaction score
29
Points
30
Cerita bermula ketika saya di darjah lima, pada Hari Veteran, enam tahun lalu. Mereka menjemput para veteran untuk datang dan berkongsi pengalaman. Seorang lelaki tua dengan pakaian tentera Perang Dunia Kedua mula berbual dengan saya. Lelaki itu sudah berusia lingkungan 80-an, rambutnya semakin menipis. Kami bercerita tentang pengalamannya ketika perang... dan secara tiba-tiba dia bertanya, "Marzuki, kamu mahu sertai tentera?" Saya terkejut kerana saya tidak pernah menyatakan nama saya kepada sesiapa pun. Saya cuma anggap itu satu kebetulan... Dia kemudian berkata perlu ke tandas lalu menuju ke pintu gimnasium.

Saya mengikuti langkahnya dari belakang tetapi... apabila pintu gimnasium itu tertutup dan saya membukanya semula, dia tiada di mana-mana. Pintu itu membuka kepada kawasan luar, tapi tandas yang sepatutnya ada juga hilang... Saya termenung seketika di situ, cuba memahami apa yang berlaku. Kemudian saya pulang ke rumah dan menceritakan perkara itu kepada nenek saya. Tiba-tiba wajahnya menjadi pucat. Dia mendesah, "Itu mungkin atuk kamu."

Rupa-rupanya, gambaran lelaki tersebut mirip sekali kepada datuk buyut saya yang saya tidak pernah lihat gambarnya sebelum ini. Seram sejuk dibuatnya apabila menyedari saya mungkin telah terserempak dengan roh datuk buyut saya yang telah lama meninggal dunia. Mungkin dia datang untuk memberi sokongan... atau sekadar mengimbas kembali zaman lamanya.
 
Back
Top
Log in Register