BTC USD 63,955.6 Gold USD 4,467.91
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Menyorok celah tangki.

strom

Legendary Member
gem
Messages
17,846
Joined
Jul 18, 2011
Messages
17,846
Reaction score
4,719
Points
191
Tarikh: January 10, 2014
KUALA LUMPUR - Taktik seorang warga asing sembunyi di tepi* tempat simpanan tangki air tidak berjaya apabila dia ditahan anggota Penguatkuasa Jabatan Imigresen Kuala Lumpur dalam serbuan Ops Sapu di 30 unit pangsapuri di Bangsar, awal pagi semalam.

Dalam serbuan kira-kira jam 10.30 malam itu, kebanyakan warga asing yang diserbu sedang tidur cuba bersembunyi dalam almari dan rumah sampah, apabila menyedari kehadiran penguatkuasa.

Penolong Pengarah Ketua Bahagian Penguatkuasaan Imigresen Kuala Lumpur, James Musa Singa berkata, seramai 82 warga asing ditangkap dalam serbuan itu. “31 orang yang ditangkap merupakan warga Pakistan, manakala 22 warga Bangladesh, lapan warga India dan Nepal, lima warga Filipina, empat warga Sri Lanka, dua warga Indonesia dan Myanmar,” katanya.

Mereka yang ditahan melakukan pelbagai kesalahan di bawah Akta Imigresen 1959/63 (Pindaan 2002), manakala 76 orang tiada dokumen.

Dalam pada itu kata James, pihaknya mendapati hampir 50 peratus unit pangsapuri 16 Tingkat di ibu kota itu disewakan kepada warga asing dan operasi dibuat atas aduan orang awam.


image.jpg
 
elok je dia duduk kat situ..:D
 
tangkap gambor dulu sebelum sergah


:eek::eek::eek:


Ke lakonan semula?
 
ibarat burung unta, kepala je masuk dalam pasir..
 
Back
Top
Log in Register