Meniaga makanan kat KL boleh jd kaya?

CG Sponsors




insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
Lama dah tak buka thread...ni tetiba teringin bukak thread bila tgk pisang goreng yg aku tgh makan ni....huhuhuhu

korang rasa kalau meniaga makanan kat KL ni leh jd kaya tak? :-?

napa aku tetiba terfikir gitu?

sebabnya....pisang goreng yang aku tgh makan ni...saiz nyer kecik jer....pastu...alahai...nipis je...aku rasa sebijik pisang tu dia belah 4-6....pastu jual dgn harga....5 keping singgit....likewise...sebijik pisang tu singgit....omak aihhh :eek:

kopok lekor...kontot2 jer.....5 singgit gak...huishhhh....

tp...dah beli...makan la jugak....alhamdulillah....

ni yg buat aku terfikir nak meniaga pisang goreng plak ni.....:-? :-?


p/s; tingat dulu2....cikgu aku ckp..kat KL ni ramai yg meniaga sbb nak cepat kaya...ambik mee, celup dlm sup berperisa ayam..dah jd mee sup...:p
 
Sponsored Post

S.Y.E.D

Banned
Joined
Jun 6, 2008
Messages
18,685
Reaction score
588
Points
161
Lama dah tak buka thread...ni tetiba teringin bukak thread bila tgk pisang goreng yg aku tgh makan ni....huhuhuhu

korang rasa kalau meniaga makanan kat KL ni leh jd kaya tak? :-?

napa aku tetiba terfikir gitu?

sebabnya....pisang goreng yang aku tgh makan ni...saiz nyer kecik jer....pastu...alahai...nipis je...aku rasa sebijik pisang tu dia belah 4-6....pastu jual dgn harga....5 keping singgit....likewise...sebijik pisang tu singgit....omak aihhh :eek:

kopok lekor...kontot2 jer.....5 singgit gak...huishhhh....

tp...dah beli...makan la jugak....alhamdulillah....

ni yg buat aku terfikir nak meniaga pisang goreng plak ni.....:-? :-?


p/s; tingat dulu2....cikgu aku ckp..kat KL ni ramai yg meniaga sbb nak cepat kaya...ambik mee, celup dlm sup berperisa ayam..dah jd mee sup...:p
nak nak masyuuk lagi bukak gerai keropok lekor.. nak sedap lagi tambah name kedai KEROPOK LEKOR LOSONG TERENGGANU.. padahal made in KL...wakakaka kena saiko je sume pembeli.. nak laris punye fasall `~
 

T2T

Super Active Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
6,927
Reaction score
113
Points
73
erk.. nak jadi kaya yang macamana tu? hhee.. statement kaya tu terlalu general..

meniaga makan conifrm leh buat duit. yang penting, sekali org makan kat kedai tu, besok dia mcm2 teringat nak pergi lagi... bukan pakai ayat2 pengasih tau, tapi sebab kualiti makanan, rasa, kebersihan etc2.

my 2 sen
 

T2T

Super Active Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
6,927
Reaction score
113
Points
73
nak nak masyuuk lagi bukak gerai keropok lekor.. nak sedap lagi tambah name kedai KEROPOK LEKOR LOSONG TERENGGANU.. padahal made in KL...wakakaka kena saiko je sume pembeli.. nak laris punye fasall `~
sedap sangat ke KEROPOK LEKOR LOSONG ni?

mcm2 otak2 KEMPAS, JB.. padahal made in KL.. :">
 

anbusan

Super Active Member
Joined
Jan 22, 2006
Messages
7,819
Reaction score
143
Points
83
erk.. nak jadi kaya yang macamana tu? hhee.. statement kaya tu terlalu general..

meniaga makan conifrm leh buat duit. yang penting, sekali org makan kat kedai tu, besok dia mcm2 teringat nak pergi lagi... bukan pakai ayat2 pengasih tau, tapi sebab kualiti makanan, rasa, kebersihan etc2.

my 2 sen
yg aku itamkan aku setuju hehe.....aku suke gak pisang goreng ni, mmg cam yg TT ckp tp kedai kat wangsa maju x plak buat aku dtg hari2 3 4 mggu sekali baru beli sbb rase x sesedap mane pun....tu baru aku sorang tu hehe maybe ade lai ramai pelanggan camtu so x kaye gak aku rase..

yg kedua mlm mlm dekat sri rampai wangsa maju ade satu kedai makanan ok2 sedap memula dtg servis ampes giler tp harge nasik goreng semua RM3 kecuali yg import dr USA RM3.50 and air semua RM1....aku dtg tiap2 hari muhehehe

lai kaye yg makanan sedap ditambah murah baru leh kaye sket :eek:
 

insyi©

CG Top Poster Club
Joined
Mar 1, 2008
Messages
28,101
Reaction score
177
Points
123
yg aku itamkan aku setuju hehe.....aku suke gak pisang goreng ni, mmg cam yg TT ckp tp kedai kat wangsa maju x plak buat aku dtg hari2 3 4 mggu sekali baru beli sbb rase x sesedap mane pun....tu baru aku sorang tu hehe maybe ade lai ramai pelanggan camtu so x kaye gak aku rase..

yg kedua mlm mlm dekat sri rampai wangsa maju ade satu kedai makanan ok2 sedap memula dtg servis ampes giler tp harge nasik goreng semua RM3 kecuali yg import dr USA RM3.50 and air semua RM1....aku dtg tiap2 hari muhehehe

lai kaye yg makanan sedap ditambah murah baru leh kaye sket :eek:
kalau aku meniaga makanan...aku prefer harga murah takpe...asalkan pelanggan ramai....harga mahal kalau nak cepat untung.....huhuhu...mmg la blh dpt...tp bisnes tak kekal lama....
 
Joined
Dec 23, 2009
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
Susah nak cari makanan yg sangat sedap di KL nie, kalau luar KL, eemmm kebanyakkan cukup rasa. Peniaga makanan di KL nie nak cepat kaya, kekadang sanggup guna-guna...takutzzz
 

acan

Banned
Joined
May 31, 2009
Messages
19,661
Reaction score
15
Points
120
yes indeed..mmg pn..tp klu nk meniaga, jgn meniaga tiru cam org tu lak..:p
 

NEMO

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 13, 2007
Messages
109,185
Reaction score
1,041
Points
1,101
wah..insyi nak jual mee bandung ker
 

acan

Banned
Joined
May 31, 2009
Messages
19,661
Reaction score
15
Points
120
org tmpat aku, jual keropok ngn goreng pisang, boley pakai fortuner what..:p

dye nyer tmpat mmg bes, tade ah jenis seketul pisang belah 16 tuh..

rmi org tetiap ari..gerai je padahal..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register