BTC USD 34,780.4 Gold USD 1,802.30
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Mencari Rumah bawah RM180K, Klang Valey

hafizan78

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
12,818
Reaction score
155
Points
123
Assalamualaikum,

Kepada semua warga CG, mohon bantuan kepada sesiapa yang ingin menjual atau mempunyai kenalan yang nak jual rumah seperti di bawah boleh hubungi saya.

Maklumat rumah yang dikehendaki:

Kawasan: Cheras, Kajang, Bangi dan Puchong
Harga: +/- 180K
Jenis: Double storey/Single Storey
Keluasan: +/-1200 sqf
Bilik: 4
Status: Freehold/Leasehold pun ok.

Jika ada agen nak recommend tempat pun ok.
 
Last edited:
Sponsored Post

abeInc

Active+ Member
Joined
Sep 12, 2009
Messages
2,657
Reaction score
8
Points
30
tt..tumpang tread ko ya..aku pun tengah mencari jugak area lembah klang..spec sama mcm tt..klau ada boleh pm aku ya..

makasih tt
 

hafizan78

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
12,818
Reaction score
155
Points
123
tt..tumpang tread ko ya..aku pun tengah mencari jugak area lembah klang..spec sama mcm tt..klau ada boleh pm aku ya..

makasih tt

boleh xder hal... sama2 mencari...
 

anuaryahya

Fun Poster
Joined
Oct 11, 2010
Messages
441
Reaction score
58
Points
20
semoga menjumpai rumah idaman anda... hehehe...
 

hafizan78

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
12,818
Reaction score
155
Points
123
semoga menjumpai rumah idaman anda... hehehe...

Terima kasih, sekarang nie harga melambung2 sangat... jadi kena sabar dan bijak memilih untuk mencari rumah...
 

hafizan78

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
12,818
Reaction score
155
Points
123
kasi up sikit di pagi hari, mana tahu ada info terkini dari warga CG...
 

am2020

Active+ Member
Joined
Nov 1, 2009
Messages
2,731
Reaction score
8
Points
25
payah nk cri spec cam tu..kalu area kjg blkg2 skit dpt kot..rmh aku kt tmn kota cheras fasa 1 batu 9 cheras..ker kl 15 km(dtrn merdeka)..dkt ngan petronas stesen ngv..betul2 blkg stesen petronas rumah aku tu..sekolah agama..sekolah menengah..sek. rendah..mesjid..kedai dlm 50 meter..bas pun dekat n byk..nak ker kl..kajang..balakong..serdang..semua bas berhenti kat areea rumah aku...luas rumah 20 x 60..teres setingkat...3 bilik 2 bilik air..satu jamban satu tmpt mandi..rumah x mengadap..mmg cun..kalu keta byk nk parking x der hal..senang cita rumah aku nie tgh2..nak ke hulu langat..ker kl..ker kajang..ker serdang..x jauh..pastu ade giant nak buat kt situ..dah rata tanah dah pun..jsco ade dua..satu kat mahkota cheras..satu kt balakong..k4 pun ade kt hussein on..acces jalan mmg byk..ikut jalan blkg boleh tembus alam damai..rega market 160-165k..tp aku nak jual 180k..rumah tu stendet..ade mamar n tile kt dapur..kitchen kabinet ade..pintu dh tukar sliding door..kat pouch ade tile..tp x der bumbung la..aku pernah try iklan kat mudah..ramai yg tipon dan ramai yg datang tgk..last2 bini aku x setuju nk jual..dia suruh tggu giant ngan lrt nek..rega makin naek katenyer..terbaru aku dgr ura2 area rumah aku nak diambil utk projek lrt ker kajang..betul atau tidak aku x tau..sbb aku x gi mase perjumpaan penddk..kalu betul gerenti pampasan berbaloi2 aku dapat..harap2 betullah...rumah tu aku sewakan rm 550..market 600-650..mase aku sewakan letak iklan pukul 4..pukul 5 org dah booking..tmpat panas beb...saper2 nk leh roger aku..tp aku letak fixed 180k..kalu ade yg minat leh pm aku...pasal loan aku leh tolong aplykan...amik dgn bank yg aku finance..mudah urusan dan cepat..
 

hafizan78

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 2, 2009
Messages
12,818
Reaction score
155
Points
123
payah nk cri spec cam tu..kalu area kjg blkg2 skit dpt kot..rmh aku kt tmn kota cheras fasa 1 batu 9 cheras..ker kl 15 km(dtrn merdeka)..dkt ngan petronas stesen ngv..betul2 blkg stesen petronas rumah aku tu..sekolah agama..sekolah menengah..sek. rendah..mesjid..kedai dlm 50 meter..bas pun dekat n byk..nak ker kl..kajang..balakong..serdang..semua bas berhenti kat areea rumah aku...luas rumah 20 x 60..teres setingkat...3 bilik 2 bilik air..satu jamban satu tmpt mandi..rumah x mengadap..mmg cun..kalu keta byk nk parking x der hal..senang cita rumah aku nie tgh2..nak ke hulu langat..ker kl..ker kajang..ker serdang..x jauh..pastu ade giant nak buat kt situ..dah rata tanah dah pun..jsco ade dua..satu kat mahkota cheras..satu kt balakong..k4 pun ade kt hussein on..acces jalan mmg byk..ikut jalan blkg boleh tembus alam damai..rega market 160-165k..tp aku nak jual 180k..rumah tu stendet..ade mamar n tile kt dapur..kitchen kabinet ade..pintu dh tukar sliding door..kat pouch ade tile..tp x der bumbung la..aku pernah try iklan kat mudah..ramai yg tipon dan ramai yg datang tgk..last2 bini aku x setuju nk jual..dia suruh tggu giant ngan lrt nek..rega makin naek katenyer..terbaru aku dgr ura2 area rumah aku nak diambil utk projek lrt ker kajang..betul atau tidak aku x tau..sbb aku x gi mase perjumpaan penddk..kalu betul gerenti pampasan berbaloi2 aku dapat..harap2 betullah...rumah tu aku sewakan rm 550..market 600-650..mase aku sewakan letak iklan pukul 4..pukul 5 org dah booking..tmpat panas beb...saper2 nk leh roger aku..tp aku letak fixed 180k..kalu ade yg minat leh pm aku...pasal loan aku leh tolong aplykan...amik dgn bank yg aku finance..mudah urusan dan cepat..

menarik tuam am2020, jika valuer bagi RM 160K-165K, masak gak nak kena top up nie, loan boleh dapat pun dalam 90% from 165K. belum ada rezeki lagi la rasanya... kena cari lagi nie...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register