BTC USD 39,740.4 Gold USD 1,818.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Mencari pakar waterproofing lantai bilik air

muhammad82

Active+ Member
Joined
Jul 28, 2010
Messages
2,657
Reaction score
6
Points
25
Assalamualaikum sahabat

saya duk pening kepala dgn masalah lelehan air dari bilik air tingkat atas....saya dah buat bulan 12 tahun lepas, kini masalah tu jadi balik....duk sembang ngan kwn2, diaorg kata kena buat dengan specialist waterproofing baru jadi....ada tak sahabt2 cg kenal atau rekemen kontraktor/tukang yg terer bab ni.....tolong sy shbt!

terima Kasih
 
Sponsored Post

amirza

Fun Poster
Joined
May 2, 2009
Messages
298
Reaction score
6
Points
15
masa buat waterproofing tu di lantai saja ke? water proofing kena buat di dinding sekali dalam 2 kaki dari lantai.
 

azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
aku pun mencarik. tolong PM aku sekali. area shah alam. ;-)
 

hafiz5009

Active+ Member
Joined
May 30, 2008
Messages
2,693
Reaction score
5
Points
25
kne cari yg btol2 pndai wat ni TT..ade sedare den wat dulu xbrp elok,die amik no dari website mudah..ari kuar blk..abis seribu lebih..pastu kne wat balik..elok tt cari yg org rekemen kn lah..senang skit..
 

TT

CG Super Hardcore Club
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
155,734
Reaction score
21,302
Points
1,671
ptot tt sound rumah atas suh betolkan..baru betol
 

Duel

Fun Poster
Joined
Feb 22, 2010
Messages
388
Reaction score
1
Points
15
biase kalo dr atas ni kene buat PU grouting
 

muhammad82

Active+ Member
Joined
Jul 28, 2010
Messages
2,657
Reaction score
6
Points
25
masa buat waterproofing tu di lantai saja ke? water proofing kena buat di dinding sekali dalam 2 kaki dari lantai.

Dah sapu termasuk tepi dinding...tp sy tak taruk tile lagi, pakai air simen jer...tgk dlu macamana tahan ke x.....so skrg buktinya mmg xtahan lerr
 

muhammad82

Active+ Member
Joined
Jul 28, 2010
Messages
2,657
Reaction score
6
Points
25
kne cari yg btol2 pndai wat ni TT..ade sedare den wat dulu xbrp elok,die amik no dari website mudah..ari kuar blk..abis seribu lebih..pastu kne wat balik..elok tt cari yg org rekemen kn lah..senang skit..

Bro tanya sedara, dia buat ngan sape utk kali kedua tu....rekemen kat sy..tq boh
 

Rextor07

Active Member
Joined
Feb 9, 2010
Messages
1,997
Reaction score
143
Points
33
sy ada contact, bilik air tu brp luas nyer ?

sy buat ngan contractor tu, 2 bilik air, lebih kurang 15sqf setiap satu, contractor quote price 1.5k
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register