masalah HTML Responsive email

Recommended Brokers


swamyveera

Freshie
Joined
Jul 23, 2019
Messages
4
Reaction score
0
Points
3
Agreed, unfortunately each email client does'nt support some thing. The world is not fair! haha

Again, its very subjective, if the email has 2 lines and a button, no need to think so much. But if it has a complex structure the coding time is considerably high.
 
Sponsored Post

Majind

Junior Member
Joined
Apr 25, 2019
Messages
57
Reaction score
2
Points
11
Do you really see me going with that ? We really can achive something like that no matter how do we really put it ? I clearly do not understand you later with something like that fixes or something like your ideas out there. Do you really have me there ?
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
Post nmpk dah lama, sebut hal "responsive email" bermaksud, "responsive website" kan ?

Pandangan awal nmpk ayat "responsive email", sy fikir, jika client hantar, email, akan ade auto-reply... rupanya, google kluarkan finding "responsive website"... huhu
Jika nak responsive website, mmg byk template html5 terkini yg percuma utk digunapakai, tp klu tak tahu nak ubahsuai, rugi lah..

Sekurang2nya kena tahu bahasa html5 & css3, smbil pandai guna servis bootstrap4, tak perlu coding drpd scratch utk hasilkan benda yg sama. Cth website yg sy bina guna bootstrap4, wlaupn belum habis, krn input & material drpd pihak owner xde lagi.
Code:
http://www.flowergirl.com.my
Menjawab soalan tuan Print_Screen, apa kata, share code menu dropdown 1 2 3 yg dah buat tu ? Kita tgk sama2 disini, post code guna tag <code></code> CG ni ? Dlm CG ni ramai yg boleh bantu, cuma majority jadi silent reader.. mcm sy, hihi :p
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,031
Reaction score
1,924
Points
141
Post nmpk dah lama, sebut hal "responsive email" bermaksud, "responsive website" kan ?

Pandangan awal nmpk ayat "responsive email", sy fikir, jika client hantar, email, akan ade auto-reply... rupanya, google kluarkan finding "responsive website"... huhu
Jika nak responsive website, mmg byk template html5 terkini yg percuma utk digunapakai, tp klu tak tahu nak ubahsuai, rugi lah..

Sekurang2nya kena tahu bahasa html5 & css3, smbil pandai guna servis bootstrap4, tak perlu coding drpd scratch utk hasilkan benda yg sama. Cth website yg sy bina guna bootstrap4, wlaupn belum habis, krn input & material drpd pihak owner xde lagi.
Code:
http://www.flowergirl.com.my
Menjawab soalan tuan Print_Screen, apa kata, share code menu dropdown 1 2 3 yg dah buat tu ? Kita tgk sama2 disini, post code guna tag <code></code> CG ni ? Dlm CG ni ramai yg boleh bantu, cuma majority jadi silent reader.. mcm sy, hihi :p

Rasanya Tuan Tanah bertanya tentang "email template".....email template tak boleh guna Bootstrap.....biasanya kena guna inline CSS....

zaman sekarang, email template pun boleh guna HTML...dan jika boleh guna HTML, adakah boleh juga create email template yg responsive....jawapannya BOLEH....

tapi untuk "email template" ni, css style agak terhad...banyak properties yang tak boleh dibaca oleh EMAIL CLIENT tu sendiri....
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
Rasanya Tuan Tanah bertanya tentang "email template".....email template tak boleh guna Bootstrap.....biasanya kena guna inline CSS....

zaman sekarang, email template pun boleh guna HTML...dan jika boleh guna HTML, adakah boleh juga create email template yg responsive....jawapannya BOLEH....

tapi untuk "email template" ni, css style agak terhad...banyak properties yang tak boleh dibaca oleh EMAIL CLIENT tu sendiri....
I see, good update... sy dah lama tinggalkan website ni, 10 thn lps dah kot... haha.. minat bertukar utk programming lain plak... hehe
Tuan syamsoulcc buat projek ape skrg ?
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,031
Reaction score
1,924
Points
141
I see, good update... sy dah lama tinggalkan website ni, 10 thn lps dah kot... haha.. minat bertukar utk programming lain plak... hehe
Tuan syamsoulcc buat projek ape skrg ?
ohh..buat programming language apa sekarang....

saya dah 4 tahun dalam web development...

jadi kuli di sebuah company....
di company tu saya develop Bitcoin P2P Platform....
kebetulan pulak tahun lepas Bitcoin mula drop....haha...so projek tu sekarang terabai mcm tu je...

sekarang company ni tgh buat satu lagi projek "consumer rewards program".....

projek ni agak besar....saya banyak duk bahagian backend sahaja.....saya expert bahagian web development...

bahagian mobile app saya rasa agak beruntung, sbb zaman skarang ada framework sperti Ionic yang memboleh kita guna HTML, CSS, Javascript untuk hasilkan mobile app (yg hampir 100% sebijik mcm native )....


utk projek sendiri pulak, saya tgh duk develop HR management system (web-based) dgn seorang lagi partner...dia ni org marketing......menjadi ke tak wallahualam...
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
ohh..buat programming language apa sekarang....

saya dah 4 tahun dalam web development...

jadi kuli di sebuah company....
di company tu saya develop Bitcoin P2P Platform....
kebetulan pulak tahun lepas Bitcoin mula drop....haha...so projek tu sekarang terabai mcm tu je...

sekarang company ni tgh buat satu lagi projek "consumer rewards program".....

projek ni agak besar....saya banyak duk bahagian backend sahaja.....saya expert bahagian web development...

bahagian mobile app saya rasa agak beruntung, sbb zaman skarang ada framework sperti Ionic yang memboleh kita guna HTML, CSS, Javascript untuk hasilkan mobile app (yg hampir 100% sebijik mcm native )....


utk projek sendiri pulak, saya tgh duk develop HR management system (web-based) dgn seorang lagi partner...dia ni org marketing......menjadi ke tak wallahualam...
Menarik, perjalanan tuan, sy bukan bidang IT pn, cuma ada minat isi masa je dgn benda komputer ni, dah jadi hobi laa... skrg sdg fokus programming Dart & Flutter, lebih kpd pembinaan app. Buat website tu, sekadar nk majukan business kwn... bantu diorg ke arah digital sket..

Boleh refer sini tuan,
Code:
https://carigold.com/forum/threads/flutter-bina-apps-android-apple.696224/
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
9,031
Reaction score
1,924
Points
141
Menarik, perjalanan tuan, sy bukan bidang IT pn, cuma ada minat isi masa je dgn benda komputer ni, dah jadi hobi laa... skrg sdg fokus programming Dart & Flutter, lebih kpd pembinaan app. Buat website tu, sekadar nk majukan business kwn... bantu diorg ke arah digital sket..

Boleh refer sini tuan,
Code:
https://carigold.com/forum/threads/flutter-bina-apps-android-apple.696224/
menarik tu, tuan....
saya pernah dengar Flutter sebelum ni, tapi belum ada masa lagi nak study....

insyaALLAH ada masa, saya tengok...
terima kasih share... :D
 

2iquelo

Junior Member
Joined
Dec 26, 2018
Messages
80
Reaction score
4
Points
11
Have you used something like that from w3schools or sort of ? They probably do have even something like that in mobile view to see later. Can we do sort of such anyway with them or not ? I do not understand this entirely. Can we go on ?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register