BTC USD 57,878.3 Gold USD 1,794.24
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mana Pegi Bekalan Gula?

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Messages
20,179
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
salam semua.
aku pelik betul. mana pegi bekalan gula pasir semua nih.
siang tadi aku nak beli gula untuk persiapan kenduri aqiqah anak aku ujung bulan nih. merata aku cari, pasaraya kecik, pasaraya besar, agent kecik, agent besar. semua x da. mana pegi? then pegi pembekal daerah dia kata ada jual sehari 2 kali jam 9-11 pagi, 2-3 petang. itupun untuk yang ada lesen aje boleh beli...:mad: memang 1 Malaysia x de gula ke?
 
Sponsored Post

ejoybaik

Super Active Member
Messages
5,534
Joined
May 22, 2008
Messages
5,534
Reaction score
29
Points
70
hurmmm kasi sorok ler sket... tunggu harga naik.. baru kasi jual...
 

adar

Super Active Member
Messages
9,027
Paid Membership
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
ye ke ada problem? aku dah jarang beli gula. sebab jarang guna gula. skrg pun minum kopi tanpa gula. kecuali teh je pakai gula sikit.

last sekali shopping kat tesco bln lepas, ada je gula aku tgk. tesco puchong, selangor.
 

kalau

CG Top Poster Club
Messages
48,563
Paid Membership
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
laporan dari miri, bekalan gula masih ok.....

singgit nam pulo sen skelo......

err.....aku beli gula skelo, kalo time skang la, setaun baru abis.....

tue pun kalo abis.......tak pakai gula banyak sangat.....hehehe...
 

z3t_ex

Active+ Member
Messages
3,601
Joined
Feb 27, 2008
Messages
3,601
Reaction score
32
Points
30
tmpat aku ne pun mula balik bekalan gula ghaib lg..

pot pet pot pet makcik2 yg kt gerai..
gula tarak..
 

shahru98

Fun Poster
Messages
331
Joined
Sep 29, 2009
Messages
331
Reaction score
42
Points
20
geng...klu d sabah teda gula..nda heran la..aku d kinarut pun struggle cari gula..ada juga la..itu pun kna tapuk d stor..
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Messages
20,179
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
ye ke ada problem? aku dah jarang beli gula. sebab jarang guna gula. skrg pun minum kopi tanpa gula. kecuali teh je pakai gula sikit.

last sekali shopping kat tesco bln lepas, ada je gula aku tgk. tesco puchong, selangor.

ye bro...mmg susah cari gula kat sini. petang semalam carik lagi kat pasaraya besar, katanya petang/malam baru stok sampai. itupun katanya kalau ada sorang 1 packet/1kilo je. jenuh la aku memusing 20-30 kali untuk keperluan kenduri :((
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Messages
20,179
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
geng...klu d sabah teda gula..nda heran la..aku d kinarut pun struggle cari gula..ada juga la..itu pun kna tapuk d stor..

siapa main tapuk2 gula ani...aku gigit telinga karang~X(
 

akmal_tawau

CG Top Poster Club
Messages
20,179
Paid Membership
Joined
May 7, 2009
Messages
20,179
Reaction score
238
Points
123
laporan dari miri, bekalan gula masih ok.....

singgit nam pulo sen skelo......

err.....aku beli gula skelo, kalo time skang la, setaun baru abis.....

tue pun kalo abis.......tak pakai gula banyak sangat.....hehehe...

bagus boleh elak kencing manis...haha...aku pun jarang2 pakai gula. cuma nak kenduri ni yang jenuh mencari gula..#:-S
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register