BTC USD 38,788.2 Gold USD 1,822.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Laptop x bole connect ngan wireless streamyx

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136

PROBLEM SOLVED: ADJUST IP AND DNS SETTING




Salam semua,

hope ade yg sudi membantu..

masalah utama ialah,laptop x bole connect wireless streamyx?

die tulis limited or no connectivity..

security enabled wireless network

this network require a network key.You are currently connected to this network..




sekarang tgh on netbook, on pc dan on laptop.tapi laptop je x bole connect internet...
..
nape ye??
 
Last edited:
Sponsored Post

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
tolong bantu ye.
 

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
check balik wifi connection tu punya setting..ada la yg xkena..cuba restore default..kalau xleh gak..uninstall driver ..install balik :D
 

firdaus90

Active+ Member
Joined
Jun 9, 2010
Messages
4,265
Reaction score
157
Points
33
aku pun mengalami mslh yg same...tulun2..
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
check balik wifi connection tu punya setting..ada la yg xkena..cuba restore default..kalau xleh gak..uninstall driver ..install balik :D

driver nak uninstall?
driver ape tu Ajul?

lepass tu..yg netbook tu pun sama,,kalau kat tempat keje..die lak jd cam laptop ni..kat tempat keje tu tumpang wireless streamyx kedai sebelah..tapi laptop yg kat tempat keje ok je..(bukan laptop yg kat umah sekarang ni)
 

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
driver nak uninstall?
driver ape tu Ajul?

lepass tu..yg netbook tu pun sama,,kalau kat tempat keje..die lak jd cam laptop ni..kat tempat keje tu tumpang wireless streamyx kedai sebelah..tapi laptop yg kat tempat keje ok je..(bukan laptop yg kat umah sekarang ni)

Wifi driver tu pokdin..kadang2 benyak sebab boleh jadi limited or no network connectivity ni..kejap boleh kejap x..depends on wifi card yg pokdin pakai.


Rasanya kene setting balik ni pokdin punya Network connection tu..pokdin pakai windows apa?
 

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
Selalunya ip bertindih atau ip tak sama dengan modem. setkan IP dan DNS secara auto...

Bukan kalau default dia dah mmg set obtain ip automatically ke bro?
 

haudli

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Jul 15, 2009
Messages
47,314
Reaction score
442
Points
136
Wifi driver tu pokdin..kadang2 benyak sebab boleh jadi limited or no network connectivity ni..kejap boleh kejap x..depends on wifi card yg pokdin pakai.


Rasanya kene setting balik ni pokdin punya Network connection tu..pokdin pakai windows apa?

xp professional 2002 tapi laptop ni mmg x boleh connect streamyx umah lama dah...netbook lak kat umah ok.

bile bawak netbook tu kat tempat keje..die jd situasi cam laptop rumah ni..

limited or no connectivity..

laptop yg kat tempat keje lak..mmg xde masalah nak connect streamyx kat rumah atau kat kedai..

~X(~X(
 

lah7257

Active Member
Joined
Mar 20, 2007
Messages
1,971
Reaction score
5
Points
25
Bukan kalau default dia dah mmg set obtain ip automatically ke bro?

Selalunya memang la auto.. Kekadang ada juga yang set ip ni. Bila pergi tempat lain. Susahlah. IP tak sama. memang akan jadi macam tu. Jadi elok set ip jadi auto.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register