BTC USD 38,637.7 Gold USD 1,819.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Laptop saye yang bermasalah..

Diablo kartel

Fun Poster
Joined
Mar 22, 2008
Messages
506
Reaction score
2
Points
15
nak tanye pada specialist2 CG yg bekemahiran dlm memulihkan laptop. sekarang saye punye laptopberhadapan dgn masalah2 berikut:-

1) lampu on/off, loading, wi-fi, kipas, harddisk sume berbunyik dan hidup, haba panas die pon kelua tapi sekarang dkt screen x kelua ape2.. kenapae yek?
2) aku dah cucuk dekat monitor pC pon die x maun jugak?
3) adakah data2 dalam laptop aku tu akan hilang?

jadi, apakah masalah yg di hadapi oleh laptop aku sekarang dan anggaran berapakah kalau di repair.. laptop aku berjenama DELL inspiron processor AMD intel??

sekian,

~X(~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

kalau

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 4, 2008
Messages
48,563
Reaction score
127
Points
123
hardware problem ni. siap sedia la ngan pitis...
 

cap ayam

Fun Poster
Joined
Nov 29, 2010
Messages
762
Reaction score
32
Points
20
pnca rosak biasa ny sbb tuan tk jga dgn baik . Tu la sape sruh letak punggong dlm laptop 2. Kan dh rosak. Nk snng g kdai. Money in the poket msti kne ada.
 

tazmania85

Fun Poster
Joined
Oct 29, 2009
Messages
313
Reaction score
0
Points
10
Data dalam hdd tak hilang...

Suspek rosak mobo..
 

Sasser

Fun Poster
Joined
Aug 8, 2008
Messages
372
Reaction score
4
Points
25
Display chipset rosak tu. aku leh tlg. bro pm kalau berminat.
 

buntal5237

Fun Poster
Joined
Oct 5, 2009
Messages
717
Reaction score
2
Points
15
mobo problem tue bro...
sy suggest baik suruh member yg pndai bab2 hardware laptop tue gie cek b4 antar kedai....
 

arai_kl

Freshie
Joined
Jan 25, 2008
Messages
30
Reaction score
1
Points
11
rasanya grafic rosak tu...mcm compaq la.rasynya blh repair lg....tp yg mushkilnya "amd intel"?...camner ek
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register