BTC USD 86,581.4 Gold USD 4,177.97
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kucing

sekalii kucingg demamm daaaaaaaaa!!!!!

:tertelan racun tikus:D


hehe..kalu tersilap ambik kucing..susah nak katalaa
sediakan floating 20usd utk 0.02sen..kalu main 0.10..pandai2laa sedangkan robot terbaik pun down kalu modal kecik main besar
 
Bismillah
Allahummasolli' alamuhammad wa'alaalimuhammad

Salamun 'alaikum


“Gempa di Padang jam 17.16, gempa susulan 17.58, esoknya gempa di Jambi jam 8.52. Coba lihat Al-Qur’an!” demikian bunyi pesan singkat yang beredar. Siapa pun yang membuka Al-Qur’an dengan tuntunan pesan singkat tersebut akan merasa kecil di hadapan Allah Swt. Demikian ayatayat Allah Swt tersebut:

17.16 (QS. Al Israa’ ayat 16): “Dan jika Kami hendak membinasakan suatu negeri, maka Kami perintahkan kepada orang-orang yang hidup mewah di negeri itu (supaya mentaati Allah) tetapi mereka melakukan kedurhakaan dalam negeri itu, maka sudah sepantasnya berlaku terhadapnya perkataan (ketentuan Kami), kemudian Kami hancurkan negeri itu sehancur-hancurnya.”

17.58 (QS. Al Israa’ ayat 58): “Tak ada suatu negeri pun (yang durhaka penduduknya) , melainkan Kami membinasakannya sebelum hari kiamat atau Kami azab (penduduknya) dengan azab yang sangat keras. Yang demikian itu telah tertulis di dalam kitab (Lauh Mahfuz).”

8.52 (QS. Al Anfaal: 52): (Keadaan mereka) serupa dengan keadaan Fir’aun dan pengikut-pengikutny a serta orang-orang sebelumnya. Mereka mengingkari ayat-ayat Allah, maka Allah menyiksa mereka disebabkan disebabkan dosa-dosanya. Sesungguhnya Allah Maha Kuat lagi Amat Keras siksaan-Nya.”
Tiga ayat Allah Swt di atas, yang ditunjukkan tepat dalam waktu kejadian tiga gempa kemarin di Sumatera, berbicara mengenai azab Allah berupa kehancuran dan kematian, dan kaitannya dengan hidup bermewah-mewah dan kedurhakaan, dan juga dengan keadaan Fir’aun dan pengikut-pengikutny a. Ini tentu sangat menarik.

sumber; eramuslim

iklan smasa
 
kucing nie ploting dia bleh tahan gak.. kadawali.. ayoyo.. ama apa...
tenggechi.. ada x setting yang cun sket ... share ler kekawan .. den pun pakai yang ori punya nie
 
adus....memang kucing ni bukak sampai 11 pos ke satu kali....
 
kucing aku dh tdo kekenyangan, t'lebih makan tikus...dia rehat kejap

malam nie nk pegi umah org lain tangkap lg tikus mondok plak

:))
 
adus....memang kucing ni bukak sampai 11 pos ke satu kali....

betul tu encik...sbb tu bukak lot kicik2 saja :)):)) walaupun bukak 1 lot = 1 sen, 1 post dah dapat 10 sen (kalu letak TP 10), klu dah 11 post? kalau sehari 10 kali TP pun dah berbaloi baloi :))
 

Latest Posts

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.12518
USD / JPY
157.882
GBP / USD
1.32079
USD / CHF
0.82924
USD / CAD
1.42123
EUR / JPY
177.646
AUD / USD
0.69361
Back
Top
Log in Register