Konmplen mengenai pegawai Imigresen Putrajaya

CG Sponsors




hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
Ambe cukup hot dengan pegawai Imigresen Putrajaya. Permit untuk MD ambe, orang Jepun katanya masih belum siap walaupun dah sebulan lebih antar. Misplaced dokumen la, apa la. Ari ni despatch company ambe nak gi amik surat kelulusan tersebut setelah diberitahu oleh pegawai tersebut yang surat itu sudah siap. Sampai ke pejabat Imigresen, pegawai tersebut meminta despatch ambe menunggu dua jam lagi. Satu jam untuk dia gi minum, satu jam lagi nak siapkan surat tersebut. Persoalan di sini:-
1. Ada ke waktu minum pagi diperuntukkan untuk kakitangan Imigresen?
2. Kenapa pegawai tersebut meminta despatch ambe mengambil surat kelulusan tersebut sedangkan baru nak disiapkan?
3. Perlukah ambe memanjangkan isu ini kepada orang atasan pegawai tersebut?

Yang sekadar meluahkan perasaan,
Rakyat awam Malaysia
 
Sponsored Post

amattt

Fun Poster
Joined
Jul 16, 2010
Messages
335
Reaction score
3
Points
15
kita tukar..ape da...ada masa mnm pulak..puihhhh..
 

mat_letop

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Mar 30, 2012
Messages
6,636
Reaction score
65
Points
75
komplem dekat metro bro
yg guna msg je
 

Boss_An

Fun Poster
Joined
Jul 16, 2011
Messages
263
Reaction score
0
Points
10
Kalau betol die ckp nk pegi minum time bertugas, da lame aku sound die bro... report je klu da ade details pegawai yg kuat mengulau tu...
 

rashaz

Permanently Banned -, Fraud & Scam reported
Joined
Mar 27, 2013
Messages
2,179
Reaction score
2
Points
25
Imigresen putrajaya memang macam tu.

Siapa biasa berurusan dekat situ tahu la macam mana perangai staff staff dia.

Kalau complaint pun tak akan ada orang ambil port
 

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
sian kat despatch tu, dh la berumur orangnye. Kena lak ngeng pegawai cam ni.
 

hurairah01

Permanently Banned - Multiple ID
Joined
Jun 12, 2008
Messages
8,979
Reaction score
21
Points
65
kita tukar..ape da...ada masa mnm pulak..puihhhh..
tu la .. .rasanya dh kena tukar dh ni ... dari orang atas sampai orang bawahan perangai same je.

ps:/ komplen ini ambe tujukan kepada pegawai dan kakitangan kerajaan yang tak amanah dalam keje je ye. Yang amanah, ikhlas dalam kerja .. ambe salute. :D
 

balang

Super Active Member
Joined
Aug 28, 2009
Messages
7,454
Reaction score
82
Points
80
kurang sopan betul leh lak pegi minum time ada customer..
 

brozul

Super Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
8,469
Reaction score
28
Points
70
lainkali suruh despatch tu rakam video skli tuan...

senang crita... share terus dlm facebook kejadian dan percakapan masa berurusan dgn kakitangan kerajaan..

baru ada akai depa bila kena macam tu.
 

millionman

Active Member
Joined
Nov 9, 2012
Messages
1,920
Reaction score
0
Points
20
nampak sgt kurang ajor...

smpat mnum plak tu...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register