KLSE - PENNY STOCK pilihan anda

Recommended Brokers


Latest Threads

mozan72

Active Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,083
Reaction score
32
Points
0
Sedar x sedar dh hampir setahun aku bergelumang ngan saham klse ni...akhirnya boleh gak aku berbangga dgn pencapaian aku untuk tahun ni..melebihi 30%(modal 8k)...Aku bermula sbg trader forex tp aku gagal dlm menahan perasaan ghairah dlm forex...bkn x blh untung tp bila dh untung sifat tamak datang..aku jd lupa..hilang disiplin..money management ntah kemana...last2 loss...teruk gak aku trlangkup.
Itulah pengalaman selama 7 thn dlm dunia forex...tp bila jiwa dh sebati sbg trader aku beralih arah kpd klse ats nasihat dan tunjuk ajar dr bekas boss aku (Kolenol Termizi)...sykur sb aku brtemu ngan beliau di akhir perhidmatan beliau...dlm masa 1 1/2 bln aku blajar ngan beliau dgn tekun...akhirnya aku sedar jodoh aku ngan klse begitu kuat.
Pada yg bru bermula brjinak2 dlm klse belajar le dgn tekun...rmai sifu2 dlm on line yg dpt tunjuk ajar...terima kasih gak buat sifu csr100 yg x jemu2 melayan chart aku dlm proses memahirkan diri(support n resistance)..aku hanya nelayan pantai yg menumpang laluan kapal mewah sb x mampu beli tiket kapal mewah.
Tujuan aku membuka thread ni utk kita sama2 berbincang penny stock pilihan kita. Memang dh ada thread cam ni tp akhirnya jd serabut ngan yg nak belajar buka acc (jika nk blajar buka acc blh tgk thread lain dlm cg ni..banyak) maaf jika ada yg trsinggung tp jgn trsinggung lama2 sb nanti bro2 akan faham apa yg aku maksudkan...so aku rasa terpangil utk membuka thread hanya utk membincangkan penny stock pilihan.
Aku lebih berbesar hati jika kita menggunakan chart bg mudah memahamkan smua kwn2 kita sambil kita membuat forecast ttg halatuju stock tsb..smua kita dlm pasaran saham faham kita hanya merancang Tuhan yang menentukan tp dengan adanya forecast kita sudah ada halatuju..cam kita pandu kreta x kan x ada halatuju...mari sama2 meriahkan thread ni.

iklas dr mozan72

Thread yg blh dijadikan rujukan:
1. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=56686&highlight=csr100 ..Teknik SnR oleh JGV100(aku mula join 5/9/2009 pg 468)
2. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=220540 ..Belajar Melabur Saham Di Bursa Malaysia (ada cara2 nk buka acc.)
3. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=192651 ...utk IPO
4. http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?threadid=206970 ...Teknik Pinnocchio Bar(Pin Bar)

Rujukan News:
1. http://www.theedgemalaysia.com/ ..Theedgemalaysia
2. http://www.bursamalaysia.com/website/bm/ ..Bursa Malaysia
3. http://www.shareinvestor.com.my/ ..Share Investor
4. http://www.tradesignum.com/ ..Tradesignum
5. http://www.btimes.com.my/ ..Business Times
6. http://biz.thestar.com.my/ ..TheStar
7. http://www.bharian.com.my/ ..Berita Harian
8. http://www.utusan.com.my/ ..Utusan Malaysia
 
Last edited:
Sponsored Post

mozan72

Active Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,083
Reaction score
32
Points
0
FRONTKN pilihan aku...tgh tunggu dia trun skit lg

[/URL][/IMG]
 

thegreathafiz1

Active+ Member
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 17, 2006
Messages
4,637
Reaction score
29
Points
0
Location
UNKNOWN
baru2 ni aku ada beli IRCB dan DBE.. cabut awal dah.. jadi le untung 1800 lebih
 

msauto75

Junior Member
Joined
Feb 14, 2010
Messages
83
Reaction score
0
Points
0
mudah mudahan thread ini akan memberi manfaat utk org baru seperti saya.
 

mytrade

Super Active Member
Joined
Dec 29, 2007
Messages
7,047
Reaction score
233
Points
0
Sedar x sedar dh hampir setahun aku bergelumang ngan saham klse ni...akhirnya boleh gak aku berbangga dgn pencapaian aku untuk tahun ni..melebihi 30%(modal 8k)...Aku bermula sbg trader forex tp aku gagal dlm menahan perasaan ghairah dlm forex...bkn x blh untung tp bila dh untung sifat tamak datang..aku jd lupa..hilang disiplin..money management ntah kemana...last2 loss...teruk gak aku trlangkup.
Itulah pengalaman selama 7 thn dlm dunia forex...tp bila jiwa dh sebati sbg trader aku beralih arah kpd klse ats nasihat dan tunjuk ajar dr bekas boss aku (Kolenol Termizi)...sykur sb aku brtemu ngan beliau di akhir perhidmatan beliau...dlm masa 1 1/2 bln aku blajar ngan beliau dgn tekun...akhirnya aku sedar jodoh aku ngan klse begitu kuat.
Pada yg bru bermula brjinak2 dlm klse belajar le dgn tekun...rmai sifu2 dlm on line yg dpt tunjuk ajar...terima kasih gak buat sifu csr100 yg x jemu2 melayan chart aku dlm proses memahirkan diri(support n resistance)..aku hanya nelayan pantai yg menumpang laluan kapal mewah sb x mampu beli tiket kapal mewah.
Tujuan aku membuka thread ni utk kita sama2 berbincang penny stock pilihan kita. Memang dh ada thread cam ni tp akhirnya jd serabut ngan yg nak belajar buka acc (jika nk blajar buka acc blh tgk thread lain dlm cg ni..banyak) maaf jika ada yg trsinggung tp jgn trsinggung lama2 sb nanti bro2 akan faham apa yg aku maksudkan...so aku rasa terpangil utk membuka thread hanya utk membincangkan penny stock pilihan.
Aku lebih berbesar hati jika kita menggunakan chart bg mudah memahamkan smua kwn2 kita sambil kita membuat forecast ttg halatuju stock tsb..smua kita dlm pasaran saham faham kita hanya merancang Tuhan yang menentukan tp dengan adanya forecast kita sudah ada halatuju..cam kita pandu kreta x kan x ada halatuju...mari sama2 meriahkan thread ni.

iklas dr mozan72
gitulah bro....saham ni sama ada kita trader atau investor...actually saham ni tk sama mcm forex dan komoditi lain...sbb bila kita beli saham ni dah jd mcm org kaya..sbb kita beli pegangan sebuah syarikat..bmakna kita ada hak atas syarikat..kita boleh mengundi, boleh persoalkan MD, dan semua hak yg termaktub sbg pemegang saham...

aku pun main gitu2 jer..suka2 tgk lip lap kt platform..tgk chart.....dulu aktif tp thn ni slow sikit...skrg blajar utk memahami bahasa saham ni...capital incease,right issue,warrant,reverse takeover dan lain2....

main saham ni satu jer kena sabar....macam memancing...
 

mozan72

Active Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,083
Reaction score
32
Points
0
macam CSR100 je tu :-?
100% correct...awal2 lg aku dh declared kt post 1...klau bro baca forum csr100 setahun yg lps akan jumpa aku kt sana...aku peminat sifu ni sb dgn sifu ni la aku blajar s&n and trenline(salah satu s&n)...mula2 aku kurang minat sb pd masa 2 dh 500 pg lbh dh..tp bila dh smpai minat nk baca aku baca dr pg 1 smpai abih..syukur Alhamdulillah sb aku berjaya memenuhi gaya sifu csr100...lps 2 aku blajar plak dgn sifu lain ttg fibonachi...klau nk main forex tmbah lg 1..ema21...inilah yg diguna oleh trader2 besar...dlm chart aku ada gak macd n gamma tp aku x tgk pun...sj je biar dlm setting aku..tgh tunggu pluang...time relex..tunggu kt support
 
Last edited:

mozan72

Active Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,083
Reaction score
32
Points
0
gitulah bro....saham ni sama ada kita trader atau investor...actually saham ni tk sama mcm forex dan komoditi lain...sbb bila kita beli saham ni dah jd mcm org kaya..sbb kita beli pegangan sebuah syarikat..bmakna kita ada hak atas syarikat..kita boleh mengundi, boleh persoalkan MD, dan semua hak yg termaktub sbg pemegang saham...

aku pun main gitu2 jer..suka2 tgk lip lap kt platform..tgk chart.....dulu aktif tp thn ni slow sikit...skrg blajar utk memahami bahasa saham ni...capital incease,right issue,warrant,reverse takeover dan lain2....

main saham ni satu jer kena sabar....macam memancing...
haaa org kuat saham dh msk...bro kasi la tunjuk ajar kt cni...rmai yg nk nuntut ttg perkara2 2 bro..akupun x paham sgt bab2 cam 2...
 

mozan72

Active Member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
1,083
Reaction score
32
Points
0
ni aku upload stok GSB utk korang kaji...ni yg aku nmpak..aku nk tunggu kt 0.070..

 
Sponsored Post
Top
Log in Register