BTC USD 51,885.1 Gold USD 1,782.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

'Kerusi Tambun untuk Anwar'

stealthmovic

Active+ Member
Messages
2,842
Top Poster #3
Joined
Oct 16, 2011
Messages
2,842
Reaction score
82
Points
40
1635406194426.png


IPOH - Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Tambun mahu memberi laluan kepada Presiden parti berkenaan, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertanding di kerusi Parlimen Tambun pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Ketua PKR Cabang Tambun, Muhamad Arafat Varisai Mahamad berkata, keputusan itu telah dipersetujui di peringkat akar umbi menerusi Mesyuarat Agung Tahunan Cabang sebelum ini.

Bagaimanapun menurutnya, sebarang keputusan muktamad masih bergantung kepada Majlis Presiden Pakatan Harapan untuk menentukan kedudukan kerusi milik komponen.

"Kita menganggap kerusi ini sebagai milik PKR memandangkan sebelum diberikan kepada Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) pada PRU14, memang PKR bertanding di sini.

"Selaku ketua cabang, kita pelawa Datuk Seri Anwar bertanding di kerusi Parlimen Tambun. Kita lihat sebelum ini di Pulau Pinang menang, begitu juga di Parlimen Port Dickson. Apabila bertemu dengan Presiden, saya sendiri telah maklumkan hasrat ini," katanya kepada pemberita selepas hadir ke Majlis Sesi Dialog Bersama Para Peniaga dan Penjaja Kecil Pasar Awam Tanjung Rambutan di sini pada Khamis.

Muhamad Arafat berkata, kerusi Parlimen Tambun perlu diletakkan calon yang terbukti berwibawa serta mempunyai prinsip kerana pengundi tidak mahu lagi dikhianati.

Menurutnya, ketika ini pelbagai pihak menyatakan hasrat mereka untuk bertanding di kerusi tersebut, namun calon yang diletakkan perlu yakin memenangi kerusi tersebut.

Jelasnya, suara majoriti akar umbi perlu menjadi keutamaan oleh Majlis Presiden PH dalam menentukan parti mana yang akan bertanding di kerusi yang menjadi rebutan.


© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf
 
Sponsored Post

yussv

Active+ Member
Messages
4,232
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,232
Reaction score
660
Points
81
Ya ka bro, blum tentu lg tu
Sblm ni peja menang tiket PH sbb pas dgn bn belum join coalition.. kalau dah join peja kalah besar.. jd komen tuan mmg tepat, kalau Anwar masuk belum tentu menang.. tp.... nama2 besar politik ada aura sendiri.. contoh parlimen gelang patah tmpt BN.. bila pru13 Lim Kit Siang bertanding dgn Ghani Othman, menteri besar johor pulak tu dan kubu kuat BN turun temurun..letak patung ada logo dacing pun confirm menang.. tp Lim Kit Siang bole swing voters dan dia menang.. so kite tgk Anwar sbg nama besar mampu x bwk aura tu..
 

lau_kau

Legendary Member
Messages
16,760
Joined
Aug 2, 2007
Messages
16,760
Reaction score
2,778
Points
201
Sblm ni peja menang tiket PH sbb pas dgn bn belum join coalition.. kalau dah join peja kalah besar.. jd komen tuan mmg tepat, kalau Anwar masuk belum tentu menang.. tp.... nama2 besar politik ada aura sendiri.. contoh parlimen gelang patah tmpt BN.. bila pru13 Lim Kit Siang bertanding dgn Ghani Othman, menteri besar johor pulak tu dan kubu kuat BN turun temurun..letak patung ada logo dacing pun confirm menang.. tp Lim Kit Siang bole swing voters dan dia menang.. so kite tgk Anwar sbg nama besar mampu x bwk aura tu..
Bro dap punya style bila dia nak bertanding kt satu2 tmpt dia planning awai2 lg tukar daftar pengundi kt kwsn tu....mcm lim malu la klau dia kalah, jd apa dia buat, dia pindahkan tmpt mengundi pengundi dia dlm solid utk beri jaminan dia menang....tu la strategic dap guna....dn klau di bandar nie...dap dh kuasai 70%undi solid kt dia....melayu plk pecah xtau brp...all about strategic bkn nama besar saja
 

pelitaminyak

Super Active Member
Messages
5,683
Joined
Aug 13, 2008
Messages
5,683
Reaction score
1,599
Points
151
Sblm ni peja menang tiket PH sbb pas dgn bn belum join coalition.. kalau dah join peja kalah besar.. jd komen tuan mmg tepat, kalau Anwar masuk belum tentu menang.. tp.... nama2 besar politik ada aura sendiri.. contoh parlimen gelang patah tmpt BN.. bila pru13 Lim Kit Siang bertanding dgn Ghani Othman, menteri besar johor pulak tu dan kubu kuat BN turun temurun..letak patung ada logo dacing pun confirm menang.. tp Lim Kit Siang bole swing voters dan dia menang.. so kite tgk Anwar sbg nama besar mampu x bwk aura tu..
Depa ingat kat perak ni pkr kuat............ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
 

CyberMachine

CG Top Poster Club
Messages
22,992
Joined
Oct 1, 2009
Messages
22,992
Reaction score
621
Points
171
Sblm ni peja menang tiket PH sbb pas dgn bn belum join coalition.. kalau dah join peja kalah besar.. jd komen tuan mmg tepat, kalau Anwar masuk belum tentu menang.. tp.... nama2 besar politik ada aura sendiri.. contoh parlimen gelang patah tmpt BN.. bila pru13 Lim Kit Siang bertanding dgn Ghani Othman, menteri besar johor pulak tu dan kubu kuat BN turun temurun..letak patung ada logo dacing pun confirm menang.. tp Lim Kit Siang bole swing voters dan dia menang.. so kite tgk Anwar sbg nama besar mampu x bwk aura tu..
itu jam lain situasi bro

asal nama BN.. peluang kalah tinggi kat johor tu.

Tun M turun kempen kot.... kes najib mmg jadik makanan je utk PH

ghani othman tu bekas MB je

MB sendiri pun kalah
 

yussv

Active+ Member
Messages
4,232
Paid Membership
Joined
Oct 18, 2008
Messages
4,232
Reaction score
660
Points
81
Bro dap punya style bila dia nak bertanding kt satu2 tmpt dia planning awai2 lg tukar daftar pengundi kt kwsn tu....mcm lim malu la klau dia kalah, jd apa dia buat, dia pindahkan tmpt mengundi pengundi dia dlm solid utk beri jaminan dia menang....tu la strategic dap guna....dn klau di bandar nie...dap dh kuasai 70%undi solid kt dia....melayu plk pecah xtau brp...all about strategic bkn nama besar saja
Btul sgt2.. kwn penah dgr stategi ni diguna pakai.. mgkin Anwar pun akn buat benda yg sama.. kwn ckp betul sbb pru2 sblm ni voters 50k je.. waktu LKS menang voters 90k.. mane dtg 40k lebih tu.. kemungkinan besar ialah pengundi2 yg ditukar tmpt mengundi td supaya LKS menang..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register