BTC USD 63,305.0 Gold USD 4,446.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kelas Tajwid Online PERCUMA!

terima kasih TT buka peluang belajar free..
 
syukur al-hamdulillah...ada masi tuan guru cam ni..
skg ni budak2 form 1-5 60% x pandai ngaji? x pecaya?
knyataan..
"nak ngaji pn kena bayar ke?"
(ptnyaan ibu bapa skg)

klu nk kelas tuisyen B.I Math kimia apa2 la..
ratus2 hilg pn x pa..

nati akhirat kelak..sapa yg kena tnya,,
"tahu baca al-quran?"

jawapla gan jwpn math bi kimia itu..
:-?
renung2 kan LAH


Alhamdulillah,

Setelah berusaha akhirnya masalah yang dihadapi dapat deselesaikan. Akhirnya kelas tajwid online saya telah mula berjalan. Sesiapa yang nak belajar boleh ke blog saya dan mendaftar.

Gunakan borang disebelah kanan sidebar blog saya.Moga sama-sama beroleh manfaat.

Sedikit komen dari saya tentang apa yang dikatakan oleh lanbai.Sememangnya apa yang dikatakan betul.Masyarakat sekarang tidak dapat menilai kepentingan al-Quran.Kalau nak keluarkan sedikit untuk membayar yuran belajar al-Quran,macam-macam dipersoalkan.Dikatanya guru yang mengajar al-Quran ni cari duit guna agama.Mahallah yuran yang dikenakan.Padahal kalau nak diikutkan bayaran yang dikenakan oleh kelas-kelas tuisyen lebih berkali ganda mahalnya.

Tapi sanggup dikeluarkan walaupun beratus.Mengapa?Sebab mereka dah terbayangkan habuannya didunia.kalau anak-anak berjaya dalam pelajaran,dapat kerja bagus,maka gaji tinggi.Dapatlah mereka merasa sedikit habuannya.Tapi,anak yang boleh membaca al-Quran,habuannya mereka tak nampak didunia,insyaAllah akan dapat diakhirat,tapt mereka merasakan lambat kot untuk sampai ke akhirat nanti.

Inilah realiti masyarakat sekarang.Satu lagi apa yang saya lihat,sesetengah ibubapa,kalau anak-anak mereka seorang guru mengajar al-Quran,mereka merasa tak ada untungnya pada mereka.Tapi kalau anak mereka doktor,peguam,arkitek,gah benar rasanya.Kalau yang doktor,peguam,arkitek tu pandai juga dalam agama,boleh membaca al-Quran,tak per lah,itulah yang sebaiknya.Tapi hakikatnya solat ke mana,rukun solat tak tau,rukun mandi wajib tak tau,mengucap tak tau,aurat entah ke mana,kononnya ikut peredaran zaman,tapi itulah yang mereka bangga-banggakan sangat.Padahal anak-anak macam inilah yang akan memberi mereka fitnah yang besar di dalam kubur nanti,malah dihadapan Allah lebih besar fitnah yang akan dihadapi.
 
Back
Top
Log in Register