(Games) Kelab sony playstation 3

Recommended Brokers


Latest Threads

Sponsored Post

aku_amin

Fun Poster
Joined
Feb 10, 2009
Messages
248
Reaction score
2
Points
15
advise dr aku, ignore je multiman (eboot fix).
n better download je multiMAN ver 02.03.00 FULL (20110717-170000) n bknnye yg BASE edition.
lps dh launch mutiman tu, go to PERMISSION dr stp game.
dr PERMISSION tu, multiman sndri yg buat keja2 fix n replace eboot original.
Kn senang gitu..
 

renzokuken

Active+ Member
Joined
Mar 7, 2011
Messages
3,226
Reaction score
2
Points
25
multiman (eboot fix) tu sbnrnye nk fix to origial eboot file..
ni sesuai la utk sape2 yg br je tukar firmware dr 3.41 to 3.55 cfw.
xbrp fhm bro..eboot fix bleh guna game yg ade problem ebootke?
 

renzokuken

Active+ Member
Joined
Mar 7, 2011
Messages
3,226
Reaction score
2
Points
25
advise dr aku, ignore je multiman (eboot fix).
n better download je multiMAN ver 02.03.00 FULL (20110717-170000) n bknnye yg BASE edition.
lps dh launch mutiman tu, go to PERMISSION dr stp game.
dr PERMISSION tu, multiman sndri yg buat keja2 fix n replace eboot original.
Kn senang gitu..
aku dh donlot yg full ver bro..
tp install yg multiman je..
yg eboot fix,last game dgn 1 lg file aku x install..
ke kne install blaka bro?
mksud bro run permission utk game yg ade mslh eboot saje ke?
konpius sket..:-?
 

aku_amin

Fun Poster
Joined
Feb 10, 2009
Messages
248
Reaction score
2
Points
15
aku dh donlot yg full ver bro..
tp install yg multiman je..
yg eboot fix,last game dgn 1 lg file aku x install..
ke kne install blaka bro?
mksud bro run permission utk game yg ade mslh eboot saje ke?
konpius sket..:-?
install la sume skali bro (Last game 355, BDROM-reset) slain dr multiman v2.03 full.
klau ade error BDEMU.BIN msa launch multiman, cr file tu kt google n install skali kt ps3.

utk permision tu, buat je utk game yg xleh nk men.
 

ajeez0708

Active Member
Joined
Mar 24, 2009
Messages
1,278
Reaction score
4
Points
25
aku pun nak join gakler.. aku layan ori jer.. skang nie xsabar nak tunggu bulan november utk battlefield 3 & modern warfare 3.. antara title yg xsabar nak tunggu ialah binary domain, deus ex, Devil May Cry, ninja gaiden 3 & last but not least, Dragon Dogma.. dragon dogma nie cam monster hunter tapi lagi best :D
 

azzaladiesmen

Active Member
Joined
Feb 22, 2011
Messages
2,180
Reaction score
11
Points
25
multiman (eboot fix) tu sbnrnye nk fix to origial eboot file..
ni sesuai la utk sape2 yg br je tukar firmware dr 3.41 to 3.55 cfw.
tau..tp adakala nya x jd..wat pe nak pening2 ejas sana sani, beli / donlod / sedut je game yg compatible ngan versi kita..masa kita nak copy game tu kne tau game tu versi apa?
dulu masa semua masih guna v3.41, mana game yg dikuarkan dlm v3.50 semua game kne eboot fix sb ps3 v3.41 xleh support..
skang ni game v 3.50/3.55 yg dh alter eboot xleh main kt ps3 yg mod v 3.55..
 

pecot85

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2009
Messages
27,979
Reaction score
826
Points
161
ps3 aku lately ada porblem la..kdg2 tgh main dia off sendiri...kenapa..sebab x pernah servis or hdmi cable prob:-?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register