To Sell Kayu balak siap tebang

CG Sponsors




spyder_619

Freshie
Joined
Jun 3, 2009
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
KAYU BALAK SIAP TEBANG UNTUK DIJUAL....

Ada sesiapa berminat untuk beli kayu balak siap tebang....
kami ada lebihkurang 80 ekar hutan sedang ditebang

Jenis kayu ...
Balau
Cengal dan
Meranti......
Lokasi Johor..

ukuran Kayu 18 inci keatas....

berminat ?????
sila buat sebut harga setiap tan, berapa berani beli...

Sebut harga tidak termasuk pengangkutan...

siapa cepat dia dapat....siapa berani bagi harga tertinggi kami bagi....:D:D:

emailkan sebutharga ke

[email protected] dgn kadar segera
 
Last edited:
Sponsored Post

kickers78

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2008
Messages
902
Reaction score
4
Points
15
knp x hantar sawmill je bro??
ada permit potong balak x ni?
estimate brape tan kayu yg ada?
 

ismail_haniyeh

Active Member
Joined
Aug 29, 2009
Messages
1,593
Reaction score
19
Points
25
knp x hantar sawmill je bro??
ada permit potong balak x ni?
estimate brape tan kayu yg ada?
aah.. ade permit ke tak nie? baru ni abang aku citer, kat hutan chenor (pahang) ade orang dah tebang balak siap utk dijual cari buyer. Then abang aku rekemen kat sorang tokey tu, die datang dari selangor nak tgk. Bila sampai kat situ diorang kata permit xdpt lagi, tgh tunggu.. balak dah tebang.. adeh2.. #:-S
 

kickers78

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2008
Messages
902
Reaction score
4
Points
15
kayu mahal lak tu..
mn TT ni?..tokey balak nk buat sebutharga mesti tgk kawasan dulu.nnt 80ekar hutan balaknya cuma 20-30 btg watpe..
 

mangkaq

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
Ada permit tak ni???Nape tak cari buyer sblom tebang??
 

spyder_619

Freshie
Joined
Jun 3, 2009
Messages
14
Reaction score
0
Points
3
kayu mahal lak tu..
mn TT ni?..tokey balak nk buat sebutharga mesti tgk kawasan dulu.nnt 80ekar hutan balaknya cuma 20-30 btg watpe..

aku bukan nk jual pkai ekar...klau aku dpt sebatang seekar aku jual lah sebatang, ko timbang brape kati ko bayar lah...
permit tebang dh ada, permit kuar balak pun dah ada...
ini bukan curi punya... kawasan nk dibersihkan untuk projek kerajaan, kitorang kontraktor pemborong...
jadi klau ko nk ada kilang prabut sendiri ker...ada pembeli dari kilang2 yg ko knal, pakat2lah sendiri mcmaner nk beli...yg penting berani sebut harga kmudian ada duit nak beli...
skrg kitorang dah tebang...
jenis kayu dh siap asing...sapa dtg nak beli kita jual,
first come first serve...:-?:-?:D

:)cgrock
 

kickers78

Fun Poster
Joined
Jan 27, 2008
Messages
902
Reaction score
4
Points
15
aku bukan nk jual pkai ekar...klau aku dpt sebatang seekar aku jual lah sebatang, ko timbang brape kati ko bayar lah...
permit tebang dh ada, permit kuar balak pun dah ada...
ini bukan curi punya... kawasan nk dibersihkan untuk projek kerajaan, kitorang kontraktor pemborong...
jadi klau ko nk ada kilang prabut sendiri ker...ada pembeli dari kilang2 yg ko knal, pakat2lah sendiri mcmaner nk beli...yg penting berani sebut harga kmudian ada duit nak beli...
skrg kitorang dah tebang...
jenis kayu dh siap asing...sapa dtg nak beli kita jual,
first come first serve...:-?:-?:D

:)cgrock

itu mcm la..
johor kat area mn ni?paloh?
ko bgtau tempat, nnt senang nk tgk kayu ko..kalau byk aku panggil tokey cina..pm no tel ko kat aku ye,senang nk call.
 

ismail_haniyeh

Active Member
Joined
Aug 29, 2009
Messages
1,593
Reaction score
19
Points
25
aku bukan nk jual pkai ekar...klau aku dpt sebatang seekar aku jual lah sebatang, ko timbang brape kati ko bayar lah...
permit tebang dh ada, permit kuar balak pun dah ada...
ini bukan curi punya... kawasan nk dibersihkan untuk projek kerajaan, kitorang kontraktor pemborong...
jadi klau ko nk ada kilang prabut sendiri ker...ada pembeli dari kilang2 yg ko knal, pakat2lah sendiri mcmaner nk beli...yg penting berani sebut harga kmudian ada duit nak beli...
skrg kitorang dah tebang...
jenis kayu dh siap asing...sapa dtg nak beli kita jual,
first come first serve...:-?:-?:D

:)cgrock
haa.. barulah jelas lagi bersuluh.. all the best.. :D
 

mangkaq

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2008
Messages
8,834
Reaction score
71
Points
75
Persoalan telah terjawab ye semua..
jangan ragu2 terhadap TT lagi!!
 

agrofutures

Active Member
Joined
Apr 26, 2009
Messages
1,033
Reaction score
0
Points
25
ada lagi ke balak ni TT?
aku ada kenal manager di YP. kalo ada lagi aku roger kat dia..
ko leh bg detail ke jumlah kayu dan jenis yg dah di tebang? nak sebut harga mcm mana xtau jumlah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register