BTC USD 63,533.9 Gold USD 4,463.37
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kain Pak Imam

zanuddin

Legendary Member
gem
Messages
11,391
Joined
Jul 21, 2009
Messages
11,391
Reaction score
13
Points
115
Kisah ini benar-benar terjadi padaku sewaktu aku kanak-kanak dahulu.
Ayah aku suka memberi amaran padaku dengan menjeling garang jika aku membuat sesuatu yang tidak disukainya. Contohnya, jika ke kedai, kalau aku mengambil gula-gula, dia akan menjeling padaku bermakna aku disuruh letakkan semula gula-gula itu ke tempatnya semula.

Suatu hari, aku mengikut ayah ke surau untuk solat maghrib.Ketika sedang rukuk, aku melihat kain pelikat tok imam tersepit di celah punggungnya.
Aku yang 'konon'nya ingin membantu, terus menarik kain yang tersepit itu.
Ayahku yang sedang solat terus memberi jelingannya padaku. Aku pun faham maksudnya itu, lalu terus memasukkan semula kain pelikat tok imam itu semula ke celah punggung tok imam tadi. Apalagi,melatah lah tok imam tadi.
Habis satu jemaah batal solat mereka kerana turut terkejut dengan latahan tok imam tadi. Ayahku yang bermuka merah padam menahan malu dan marah mengheret aku balik ke rumah. Malam tu, berbirat punggung aku dirotannya.


Moral : Jangan memandai nak masukkan kain ke celah punggung tok imam.
 
Last edited:
kuekuekeuekeuekeuek...........nsb baik pak imam x mengemutt........cayala bro......
 
wakawwkawkakwa....sian tok imam tuh...balik cirit la die..
 
pak imam x pakai spender ker? mcm mane bleh t'sepit
 
:)) tok imam semayang pun tak sah da..
 
astrok da .............

ni citer copy & paste ......
 
alamak...bil astro dah sampai dah,.... bil tertunggak lak tu..
wakakakakakakaka
 
astrok zaman dulu kala nih.......

pusing2 citer sama jer.....

tp mmg klakor........
 
hehehe...
klakar2...
klu betul2 terjadi.....
 
Back
Top
Log in Register