BTC USD 20,777.5 Gold USD 1,824.17
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jurnal Dagangan Symori

symori

Active+ Member
Messages
2,882
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,882
Reaction score
266
Points
41
kemaskini 20 April 2020

Bismillah Ar-Rahman Ar-Rahim....

Baik aku nak mulakan dengan plan dagangan untuk 20 April 2020.


Sell Gold



Komen ilmiah lagi bernas dari anda amat2 diharapkan!

Makasey!
 

Attachments

  • EURGBPM15.png
    EURGBPM15.png
    23.5 KB · Views: 50
Last edited:
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
gem
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,968
Points
261
Awards
1
dah boleh short tu tuan pada posisi 2...

tp kalo saya prefer buy untuk ke posisi 1...( tp yg ni lawan arus lah ) dan agak risk...kalo biasa layan floating ok....

cuma kalo ikut ILMU saya...

saya akan stay away dari mana2 posisi....lebih baik tunggu price yang lebih cun...sbb TF 15... :D

itu pendapat saya tuan.....bukan boleh percaya sangat...hehehhe
 

symori

Active+ Member
Messages
2,882
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,882
Reaction score
266
Points
41
dah boleh short tu tuan pada posisi 2...

tp kalo saya prefer buy untuk ke posisi 1...( tp yg ni lawan arus lah ) dan agak risk...kalo biasa layan floating ok....

cuma kalo ikut ILMU saya...

saya akan stay away dari mana2 posisi....lebih baik tunggu price yang lebih cun...sbb TF 15... :D

itu pendapat saya tuan.....bukan boleh percaya sangat...hehehhe

ok saya faham, terima kaseh atas pandangan tu...

cuma utk GA ni, awk punya market outlook utk mana2 TF nampak buy atau sell?

atau awk tetap nak tunggu price action?
 

marvelous

Legendary Member
gem
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,968
Points
261
Awards
1
ok saya faham, terima kaseh atas pandangan tu...

cuma utk GA ni, awk punya market outlook utk mana2 TF nampak buy atau sell?

atau awk tetap nak tunggu price action?

ikut kiraan saya selepas tolak spread tinggi untuk crosspair ni...saya tak amik apa2 posisi...kecuali saya dah ada posisi floating..sya akan amik risk untuk cover posisi lama...

utk TF besar..saya akan amik posisi SELL...

tp kalo TF kecik saya prefer BUY....

apa pun TRADE WITH YOU OWN RISK

kerana trading style sya..

posisi di TF besar saya akan peram maybe 3, 4 , 5 , atau seminggu...atau maybe sebulan....hehehhe..atau saya akan cut loss with minima loss jika market dah jauh sgt...

posisi di TF kecik...untuk scalping dan intraday....2-3 hari...
 

symori

Active+ Member
Messages
2,882
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,882
Reaction score
266
Points
41
ikut kiraan saya selepas tolak spread tinggi untuk crosspair ni...saya tak amik apa2 posisi...kecuali saya dah ada posisi floating..sya akan amik risk untuk cover posisi lama...

utk TF besar..saya akan amik posisi SELL...

tp kalo TF kecik saya prefer BUY....

apa pun TRADE WITH YOU OWN RISK

kerana trading style sya..

posisi di TF besar saya akan peram maybe 3, 4 , 5 , atau seminggu...atau maybe sebulan....hehehhe..atau saya akan cut loss with minima loss jika market dah jauh sgt...

posisi di TF kecik...untuk scalping dan intraday....2-3 hari...

alhamdulillah makaseh tuan!
 

marvelous

Legendary Member
gem
Messages
17,049
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,049
Reaction score
2,968
Points
261
Awards
1
btol dan insya Allah saya jangka cable teros lemah

x pasti lg tuan...kemungkinan untuk cable menguat boleh berlaku hasil keputusan brexit minggu lepas yang menangguhkan lagi UK utk keluar EU...

hasil keputusan itu menyebabkan cable melemah..namun kesan keputusan brexit tidak cukup memberikan kelemahan kepada cable kerana USD jga melemah...

USD index cuba tuan perhati kan sebagai indikator utk memastikan mana2 pair USD betul2 melemah....

kalo ikutkan TA..kemungkinan USD akan menguat..tp apa2 pun boleh berlaku tuan...
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.05814
USD / JPY
135.484
GBP / USD
1.22739
USD / CHF
0.95612
USD / CAD
1.28613
EUR / JPY
143.361
AUD / USD
0.69274

CG Sponsors




Top
Log in Register