BTC USD 52,173.1 Gold USD 1,682.70
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Jual barangan di internet

CG Sponsors




bakri2020

Freshie
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3
Reaction score
0
Points
3
Siapa yang berminat nak jual barang di internet secara auto? maksudnya bila kita setup shopping cart , duit terus masuk dlm bank , kita cuma hantar barang je .
 
Sponsored Post

hairy84

Legendary Member
Joined
Sep 15, 2010
Messages
15,870
Reaction score
35
Points
120
oh ade eh mcm tu... apasal TT cerita detail skit kat sini.. sempoi btul ayat TT..tunjuk contoh web tu.. kalo ok mesti ramai minat :D
 

musashibest

Active Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
1,375
Reaction score
4
Points
25
takde sesapa yg leh tolong ajar cara wat sendiri shopping cart untk web sndiri kat sini?
 

asby

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 8, 2009
Messages
11,810
Reaction score
14
Points
120
oooo promote ebook rupanya..yang ilmu free xder ke manatau rezeki lebih murah
 

Langit

Junior Member
Joined
Jun 15, 2009
Messages
66
Reaction score
0
Points
6
Siapa yang berminat nak jual barang di internet secara auto? maksudnya bila kita setup shopping cart , duit terus masuk dlm bank , kita cuma hantar barang je .
Berapa harga pakej tu..
Senang tak nk upload produk...
 

ahko

Freshie
Joined
Apr 26, 2010
Messages
24
Reaction score
0
Points
3
Ada web macam jual relaod card secara automatic?
 

an1003

Active Member
Joined
May 24, 2010
Messages
1,666
Reaction score
23
Points
30
jap, xphm...TT nak tanye or nak jual ?
 

wancupie

Freshie
Joined
Dec 1, 2010
Messages
31
Reaction score
0
Points
6
Memamg betul set up shopping cart duit auto masuk sebab lepas customer checkout shopping, customer akan dapat emel salinan tentang order & Cara-cara pembayaran.Kita cuma check bila customer info duit dah bank/in atau transfer. Saya pun ada juga buat web jenis shopping cart ni. cuma tidaklah wang automatik masuk bank.Kita kena pantau juga order dalam admin. kena juga jawab pertanyaan dan macam-macam lagi hinggalah customer dapat barang yang dipesan.

Ini pendapat saya saja. mungkin yang lain ada pendapat berbeza. :)cgrock
 

kipas

Active+ Member
Joined
Apr 26, 2010
Messages
2,544
Reaction score
69
Points
30
jap, xphm...TT nak tanye or nak jual ?
Entah saya pun ragu2.. hehe..

Perkara yg perli difikirkan berdasarkan pengalaman saya. Penggunaan Shopping Cart di Malaysia masih diperingkat rendah. Ramai pembeli terus tak jadi beli sebab tidak faham penggunaan shopping cart yang agak payah bagi mereka. Terutamanya suri rumah (anda kena faham, ramai pembeli adalah dari kalangan perempuan, dan suri rumah.)

Jadi untuk mneruskan perniagaan internet dengan menjual di web yang dipasangakn shopping cart, anda perlu lakukan tutorial A-Z samada dalam bentuk video atau pun gambar dengan Theme yang telah digunakan.

Secara auto? takda yang auto. Kalau benda2 yang perlu download memang boleh auto.. Paling koman pn anda perlu cek duit dalam bank, check barang ape yang dimahukan oleh pelanggan dan seterusnya hantar. Lainlah anda penjual ebook. hehe..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register