Jalan buntu....

CG Sponsors




PENYELESAIAN??


  • Total voters
    0

Jinggo94

Banned
Joined
Mar 23, 2016
Messages
213
Reaction score
0
Points
10
Warga CG yg terer bab laptop ni minta tlg..sy da lama tinggal dunia perkomputeran ni..

Keyboard laptop sy ada mslh di mana beberapa button tidak berfungsi. Sy sudah mncuba mnggunakan external keyboard ttapi mslh masih juga berlaku d mana button yg tidak brfungsi d laptop berlaku pada external keyboard.

da try format ttapi mslh ttap berlaku.

Sebelum mslh ini berlaku, laptop sy tu tidak dipasang selama 2 minggu.

Adakah MoBo sy bermasalah atau ada bnda lain yg rosak???

Da jemu da buka pasang laptop ni.

Detail laptop:
-HP Pavilion 1000
-Windows 8
-1.3 GHz AMD

Internal problem atau external problem??

:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)((
 
Sponsored Post

jinlapar

CG Top Poster Club
Joined
Dec 16, 2009
Messages
20,106
Reaction score
627
Points
161
try cabut dulu connector keyboard dekat board tu..pstu try external..kot 2 tershock dlm tu
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
32,632
Reaction score
1,486
Points
206
on screen keyboard jadi tak?
 

pencariduit

Banned
Joined
Mar 10, 2016
Messages
393
Reaction score
6
Points
15
Warga CG yg terer bab laptop ni minta tlg..sy da lama tinggal dunia perkomputeran ni..

Keyboard laptop sy ada mslh di mana beberapa button tidak berfungsi. Sy sudah mncuba mnggunakan external keyboard ttapi mslh masih juga berlaku d mana button yg tidak brfungsi d laptop berlaku pada external keyboard.

da try format ttapi mslh ttap berlaku.

Sebelum mslh ini berlaku, laptop sy tu tidak dipasang selama 2 minggu.

Adakah MoBo sy bermasalah atau ada bnda lain yg rosak???

Da jemu da buka pasang laptop ni.

Detail laptop:
-HP Pavilion 1000
-Windows 8
-1.3 GHz AMD

Internal problem atau external problem??

:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)((
rasa window problem..
cer masuk kat com promp masa boot, then try taip apa2. part button bermasalah berfungi atau tidak?? kalu ya, hardware prob. kalu x, window prob..
 

pcbase

Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
1,892
Reaction score
25
Points
30
boot pakai ubuntu 16.04 live usb tuan. keyboard key rosak mana boleh jangkit pada external keyboard.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
42,001
Reaction score
1,569
Points
201
Windows 8 kot problemnya?
 

Supreme

Super Active Member
Joined
May 26, 2012
Messages
5,636
Reaction score
149
Points
73
boot pakai ubuntu 16.04 live usb tuan. keyboard key rosak mana boleh jangkit pada external keyboard.
Btul la tu..mane bole jangkit2.. bkn hardware kalau mcm ni problem nye.. xyah ubuntu pun bole rasenye..
 

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,083
Reaction score
126
Points
33
p hantaq kedai laa... ni hardware problem bkn software problem.. hang pun dah try bukak lptop tu bnyk kali.. nasib baik boleh repair dgn murah.. kalau x.. beli aru laa...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register