Jalan buntu....

Recommended Brokers


PENYELESAIAN??


  • Total voters
    0

Jinggo94

Permanently Banned
Joined
Mar 23, 2016
Messages
213
Reaction score
0
Points
10
Warga CG yg terer bab laptop ni minta tlg..sy da lama tinggal dunia perkomputeran ni..

Keyboard laptop sy ada mslh di mana beberapa button tidak berfungsi. Sy sudah mncuba mnggunakan external keyboard ttapi mslh masih juga berlaku d mana button yg tidak brfungsi d laptop berlaku pada external keyboard.

da try format ttapi mslh ttap berlaku.

Sebelum mslh ini berlaku, laptop sy tu tidak dipasang selama 2 minggu.

Adakah MoBo sy bermasalah atau ada bnda lain yg rosak???

Da jemu da buka pasang laptop ni.

Detail laptop:
-HP Pavilion 1000
-Windows 8
-1.3 GHz AMD

Internal problem atau external problem??

:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)((
 
Sponsored Post

jinlapar

CG Top Poster Club
Joined
Dec 16, 2009
Messages
20,107
Reaction score
627
Points
161
try cabut dulu connector keyboard dekat board tu..pstu try external..kot 2 tershock dlm tu
 

kopirait

CG Top Poster Club
Joined
Apr 18, 2010
Messages
30,654
Reaction score
1,164
Points
196
on screen keyboard jadi tak?
 

Jinggo94

Permanently Banned
Joined
Mar 23, 2016
Messages
213
Reaction score
0
Points
10
Hmm

try cabut dulu connector keyboard dekat board tu..pstu try external..kot 2 tershock dlm tu
Da cuba da hari tu, dpt msh juga mcm tu...
xtau mau apa da..

:-?
 

pencariduit

Permanently Banned
Joined
Mar 10, 2016
Messages
393
Reaction score
6
Points
15
Warga CG yg terer bab laptop ni minta tlg..sy da lama tinggal dunia perkomputeran ni..

Keyboard laptop sy ada mslh di mana beberapa button tidak berfungsi. Sy sudah mncuba mnggunakan external keyboard ttapi mslh masih juga berlaku d mana button yg tidak brfungsi d laptop berlaku pada external keyboard.

da try format ttapi mslh ttap berlaku.

Sebelum mslh ini berlaku, laptop sy tu tidak dipasang selama 2 minggu.

Adakah MoBo sy bermasalah atau ada bnda lain yg rosak???

Da jemu da buka pasang laptop ni.

Detail laptop:
-HP Pavilion 1000
-Windows 8
-1.3 GHz AMD

Internal problem atau external problem??

:(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)(:)((
rasa window problem..
cer masuk kat com promp masa boot, then try taip apa2. part button bermasalah berfungi atau tidak?? kalu ya, hardware prob. kalu x, window prob..
 

pcbase

Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
1,894
Reaction score
26
Points
30
boot pakai ubuntu 16.04 live usb tuan. keyboard key rosak mana boleh jangkit pada external keyboard.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
41,727
Reaction score
1,532
Points
191
Windows 8 kot problemnya?
 

Supreme

Super Active Member
Joined
May 26, 2012
Messages
5,637
Reaction score
149
Points
73
boot pakai ubuntu 16.04 live usb tuan. keyboard key rosak mana boleh jangkit pada external keyboard.
Btul la tu..mane bole jangkit2.. bkn hardware kalau mcm ni problem nye.. xyah ubuntu pun bole rasenye..
 

t3rdtier

Active+ Member
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,082
Reaction score
123
Points
33
p hantaq kedai laa... ni hardware problem bkn software problem.. hang pun dah try bukak lptop tu bnyk kali.. nasib baik boleh repair dgn murah.. kalau x.. beli aru laa...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register