BTC USD 59,883.6 Gold USD 1,801.71
Time now: Jun 1, 12:00 AM

jahiliyah moden

Sponsored Post

Zunan

Active Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
2,079
Reaction score
45
Points
30
x jd plak boh video.. tolong tepekkan video
 

drpsychomereng

Active Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
2,329
Reaction score
31
Points
30
kalau kita jahil ( *****) dan xmau blajar maka akan timbullah penyakit dan masyarakat jahiliyah.. sebab tu kene berilmu.. nak dapat ilmu kene lah ngaji.. ni ngaji p antar ilmu dunia, ilmu akhirat katanya xblh jamin kehidupan.. blajar agama ape dpt?

surah almaedah ayat 3

Diharamkan kepada kamu (memakan) bangkai (binatang yang tidak disembelih) dan darah (yang keluar mengalir) dan daging **** (termasuk semuanya) dan binatang-binatang yang disembelih kerana yang lain dari Allah dan yang mati tercekik, dan yang mati dipukul dan yang mati jatuh dari tempat yang tinggi dan yang mati ditanduk dan yang mati dimakan binatang buas, kecuali yang sempat kamu sembelih (sebelum habis nyawanya) dan yang disembelih atas nama berhala dan (diharamkan juga) kamu merenung nasib dengan undi batang-batang anak panah. Yang demikian itu adalah perbuatan fasik. Pada hari ini, orang-orang kafir telah putus asa (daripada memesongkan kamu) dari agama kamu (setelah mereka melihat perkembangan Islam dan umatnya). Sebab itu janganlah kamu takut dan gentar kepada mereka, sebaliknya hendaklah kamu takut dan gentar kepadaKu. Pada hari ini, Aku telah sempurnakan bagi kamu agama kamu dan Aku telah cukupkan nikmatKu kepada kamu dan Aku telah redakan Islam itu menjadi agama untuk kamu. Maka sesiapa yang terpaksa kerana kelaparan (memakan benda-benda yang diharamkan) sedang dia tidak cenderung hendak melakukan dosa (maka bolehlah dia memakannya), kerana sesungguhnya Allah maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.

yg aku bold kan tu kalau xmau ikut aku xtau lah.. sbb tu islam ni bukan sekadar ibadah, solat, puasa zakat n haji je.. dlm islam ni ada siasah, cara hidup, undang2, urus tadbir.. tp yg dok bang.ang p ikut jalan agama lain watpe..
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register