ipchicken

CG Sponsors




TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,404
Reaction score
21,051
Points
1,671
klo kita masuk sini http://www.ipchicken.com/ kita bole tau ip address..tu je yg aku tau :D

ok..ape bole dapat klo orang lain tau ip address ni, bole detect ape yg kita surf ke, bole block pape ke, bole siasat ke...ape2la..#:-S


tmpt company ak kje ni pakai wireless, ade mamat IT ni dtg tibe2 check ip address kitaorg kt laptop masing2..curios gak pe die nak wat sbenanye..bole detect pape yg kita surf ke die bole block tenet ke
 
Last edited:
Sponsored Post

ahmades

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2009
Messages
496
Reaction score
38
Points
20
Aduh, pasal ip ke?

IP nih tidak ada apa-apa vulnerability terhadap keselamatan kita. Tidak boleh nak detect apa-apa dengan IP ini sebab dia hanyalah satu set number untuk kita didalam rangkaian Internet dunia ini.

Jika berlaku penghantaran data dari komputer ke server, hah di situ akan berlaku vulnerability terhadap keselamatan data kita dan privasi kita. Itupun selagi kita sentiasa berhati-hati, kadar vulnerability akan berkurangan tetapi masih terdedah.
 

cilox

Banned
Joined
Nov 13, 2009
Messages
1,382
Reaction score
3
Points
25
Kalau orang tau IP, dan TT ada guna router wireless + admin default pass..

ada kemungkinan bahaya, orang curik akaun streamyx
 

REMEDY KARUNG GUNI

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 11, 2008
Messages
33,477
Reaction score
410
Points
136
Kalau orang tau IP, dan TT ada guna router wireless + admin default pass..

ada kemungkinan bahaya, orang curik akaun streamyx
bab curi akaun streamyx ni yang selalu terjadi...yang paling dahsyat hackers boleh hack komputer kita guna IP address.
 

ahmades

Fun Poster
Joined
Dec 23, 2009
Messages
496
Reaction score
38
Points
20
Akaun streamyx boleh dicuri sekiranyanya TT tidak mengubah default password streamyx. Dan kalau TT tidak ubah default password router maka makin senanglah penceroboh nak godam router tuh.
 

Syedz

CG Top Poster Club
Joined
Dec 23, 2008
Messages
21,971
Reaction score
105
Points
128
ip address tu cam alamat umah kita lar,
cuma ip address tu cam 'alamat' pc yg kita gunakan ni skarang...
setiap pc ada ip address yg tersendiri apabila ianya connect/disambungkan ke intenet...
 

TT

CG Super Hardcore Club
Joined
Jan 13, 2009
Messages
153,404
Reaction score
21,051
Points
1,671
ip address tu cam alamat umah kita lar,
cuma ip address tu cam 'alamat' pc yg kita gunakan ni skarang...
setiap pc ada ip address yg tersendiri apabila ianya connect/disambungkan ke intenet...
tmpt company ak kje pakai wireless, ade mamat IT ni dtg tibe2 check ip address kitaorg kt laptop masing2..curios gak pe die nak wat sbenanye..bole detect pape yg kita surf ke die bole block tenet ke
 

oohisee

Fun Poster
Joined
Jan 7, 2010
Messages
581
Reaction score
0
Points
10
bukan ke kat system tray ada ikon network connection..situ ada IP kite..
pengalaman tempat keje dulu saya penah kantoi download mp3..siap ada list lagu sumer..
admin bley detect keluar masuk data..even email,YM sumer boleh tau apa kita buat..

admin senang nak maintain komputer dalam kuantiti banyak(upgrade etc.)
lawak tengok kursor komputer bergerak sendiri,admin guna komputer kita dari komputer dia..

salah tolong betulkan..
 

virtualbiz

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2008
Messages
4,899
Reaction score
177
Points
33
kalau w/less dia blh block mana2 ip yg dia rasa nk block dari melayari benda2 tertentu..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register