Indikator Pattern, Level & Channel - Khas Untuk MT4 Insta

Recommended Brokers


Forex Chart

akuno1

Fun Poster
Joined
Oct 1, 2009
Messages
593
Reaction score
6
Points
20
Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Dah try search nampak macam belum ada yang share indi ni.
Saya dah cuba banyak juga membantu dalam trading.
Indi ni auto detect pattern dan level.
Boleh tick mana yg kita nak dia analisis kan..

1- Trend continuation patterns
- Triangle
- Rectangle
- Pennant
- Flag

2- Reversal patterns
- Head and shoulder
- Double top/bottom
- Triple top/bottom

3- Level & channel
- Support & resistance
- Trend channel
- Fibo level

4- Countertrend candlestick patterns
- ada banyak candle plattern contoh engulfing, hammer, harami, dan lain2..

Saya dapat percuma so saya share percuma :)cgrock
Size dia exceed limit yang dibenarkan untuk upload di sini so sape berminat boleh download kat link ni https://www.instaforex.com/pattern_graphix
* Jangan lupa download manualnya sekali. Cara untuk install.

Sape2 yang dah guna boleh la share pandangan pasal indi ni di sini.

* Khas MT4 insta sahaja..kalau broker lain boleh download MT4 Insta dulu buka acc demo :D
 
Last edited:
Sponsored Post

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,387
Reaction score
93
Points
70
click link page not found
 

akuno1

Fun Poster
Joined
Oct 1, 2009
Messages
593
Reaction score
6
Points
20
ni contoh pair EURCHF H1 yang dia dah detect bullish flag dan trend channel selain auto support & resistance.

 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,956
Reaction score
476
Points
81
Assalamualaikum & Salam Sejahtera!

Dah try search nampak macam belum ada yang share indi ni. Saya dah cuba banyak juga membantu dalam trading. Indi ni auto detect pattern dan level;

1- Trend continuation patterns
- Triangle
- Rectangle
- Pennant
- Flag

2- Reversal patterns
- Head and shoulder
- Double top/bottom
- Triple top/bottom

3- Level & channel
- Support & resistance
- Trend channel
- Fibo level

4- Countertrend candlestick patterns
- ada banyak candle plattern contoh engulfing, hammer, harami, dan lain2..

Saya dapat percuma so saya share percuma :)cgrock
Size dia exceed limit yang dibenarkan untuk upload di sini so sape berminat boleh download kat link ni http://ifollow.pro/go/dowload-indi-pattern/
* Jangan lupa download manualnya sekali. Cara untuk install.

Sape2 yang dah guna boleh la share pandangan pasal indi ni di sini.
leh guna utk broker lain jugak ke tt?
 

tab

Active Member
Joined
Jan 5, 2012
Messages
2,042
Reaction score
49
Points
30
dah try x leh masuk lah TT


erro wrong installation directory

pls select the metatrafer 3 data directory


xboleh nak copy la..ke ada cara lain
 

akuno1

Fun Poster
Joined
Oct 1, 2009
Messages
593
Reaction score
6
Points
20
dah try x leh masuk lah TT


erro wrong installation directory

pls select the metatrafer 3 data directory


xboleh nak copy la..ke ada cara lain
dah refer manual? saya mula2 haritu error directory jugak..bila check manual..sy salah copy dan paste directory tu masa install.
 
Last edited:

akuno1

Fun Poster
Joined
Oct 1, 2009
Messages
593
Reaction score
6
Points
20
Contoh ni sampai folder Meta Trader 4...kalau kita sampai folder nama broker la



paste masa install
 
Sponsored Post
Top
Log in Register