BTC USD 38,793.3 Gold USD 1,772.61
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Idris ajak Nicole berdebat

akudotcom

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
15,556
Reaction score
2,415
Points
201

Idris ajak Nicole berdebat​

IDRIS.jpg
IDRIS HARON
MELAKA: Bekas Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron menyatakan kesediaan berdebat dengan kepemimpinan MCA secara langsung di mana-mana forum secara virtual atau bersemuka.

MLK-IDRIS-NICOLE-nicole-wong-NEW.jpg
NICOLE WONG
Cabaran itu hadir susulan kenyataan Ketua Pemudanya, Datuk Nicole Wong Siaw Ting yang mendakwa Idris telah menggadai keperibadian dan prinsip kerana secara terbuka menyokong kerjasama antara UMNO dengan Pakatan Harapan (PH) untuk membentuk kerjasama politik baharu.

Bercakap kepada Utusan Malaysia, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Udang itu berkata, MCA perlu berpijak di bumi nyata dengan merenung kembali sokongan masyarakat Cina kepada mereka sejak Pilihan Raya Umum Ke-12 (PRU-12).

Idris berkata, paling ketara apabila hampir semua calon MCA tewas di kawasan majoriti Cina di Semenanjung pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

“Secara faktanya, kenyataan saya itu sememangnya pahit tetapi ia mesti ditelan oleh beliau (Nicole) dan saya bersedia menjadi tidak popular kerananya. MCA terbukti ketandusan sokongan masyarakat Cina sejak PRU-12.

“DAP kelihatan jelas mengambil peranan MCA. Lebih buruk daripada itu, calon-calon MCA juga ditolak di kawasan-kawasan majoriti Melayu yang sebelum ini sebagai kawasan harapan mereka.

“Nicole perlu lebih bimbang dengan defisit sokongan orang Cina terhadap MCA daripada sibuk memikirkan kawasan majoriti Melayu mana perlu dituntut daripada UMNO menjelang Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU-15),” katanya.

Baru-baru ini, Nicole seperti dilaporkan sebuah portal berbahasa Mandarin memberikan reaksi kurang senang dengan kenyataan Idris yang menyatakan MCA adalah lebih teruk daripada DAP daripada segi patriotisme.

Sebelum itu, dalam wawancara Lima Soalan bersama Utusan Malaysia, Idris menyatakan pendiriannya berhubung kemungkinan kerjasama di antara UMNO dengan DAP dalam pilihan raya akan datang. – UTUSAN ONLINE
 
Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
Aug 2, 2007
Messages
11,732
Reaction score
1,613
Points
201
Debat pun xguna last sekali geng jgk kn
 
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register