BTC USD 54,440.5 Gold USD 1,792.60
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[http://www.personal-forex.com/] Kelas forex 1by1 personal

SUPER-consious-MIND

Fun Poster
Messages
501
Joined
Feb 8, 2007
Messages
501
Reaction score
16
Points
15
FOREX SECARA PERSONAL ATAU FACE TO FACE SILA LAYARI www.personal-forex.com

-Penyelesaian # 1 - Hadiri seminar Forex
Tentang seminar ni, saya sendiri pun takde pengalaman. Tapi ada seorang kawan saya pernah join. Bila tanya, macamana? Dia hanya menggeleng kepala! Orang lain tak tahulah, tapi dia memang tak dapat banyak perkara. Bayangkanlah kalau seminar tu dihadiri hampir-hampir 100 orang peserta, lepas tu takde praktikal, memang susah nak faham. Nak tanya pun segan, sebab ramai sangat yang bertanya. So, jawapannya - reject jugak!

-Penyelesaian # 2 - Belajar dari ebook
Saya juga terfikir perkara yang sama semasa mula-mula mengenali FOREX.. Tapi setelah menghabiskan banyak masa dan ratusan ringgit untuk mencari dan membeli ebook, saya rasakan ianya hanya membuang masa kerana kebanyakan ebook yang menceritakan perkara yang sama dan ia tidak menjawab soalan-soalan yang akan timbul setelah anda membacanya. Jadi jika anda terfikir cara ini - lupakannya!

-Penyelesaian # 3 - Gunakan robot untuk trading
Setelah itu, saya didedahkan pula dengan ROBOT. Ada orang kata, trade dengan robot ni untung. Tak payah tahu tentang chart dan sebagainya. Tak payah pening kepala, biar ROBOT aje yang trade automatik. Terus terang saya katakan, risiko amat tinggi jika anda menggunakan ROBOT. Ramai orang rugi berpuluh-puluh ribu USD sebab terlalu percaya dengan ROBOT. So, nasihat saya - reject!

-Penyelesaian # 4 - Belajar secara online tutorial
Kemudian saya cuba pula belajar secara online. Belajar dengan otai-otai, guna YM. Mula-mula ok, tapi bila dah ramai yang belajar, otai-otai pun dah sibuk trade akaun masing-masing, kita yang terkapai-kapai. Duit dah habis, belajar tak habis-habis jugak. Taknak salahkan siapa-siapa, salah diri sendiri pasal nak yang mudah aje. Kesimpulannya, belajar secara online ni - memang tak sesuai!

APE PENYELESAINNYA MENPEKENALKAN KELAS FOREX SECARA FACE TO FACE SILA LAYARI www.personal-forex.com

 
Last edited:
Sponsored Post

SUPER-consious-MIND

Fun Poster
Messages
501
Joined
Feb 8, 2007
Messages
501
Reaction score
16
Points
15
Silibus Kelas Personal Forex

Bagaimana untuk menggunakan candlestick patterns dengan pivot point.

Bagaimana untuk mengenalpasti Trends

Bagaimana untuk mengesan Catch Trends dan Reverse Position

Mengetahui Warning Sign bila berlaku Trend Changes

Bagaimana untuk mengenalpasti Reversal Day

Menentukan Support dan Resistance Levels berdasarkan carta.

Breakout Trading yang berjaya

Bagaimana untuk mendapatkan Entry Point terbaik menggunakan analisa Chart Patterns

Anggaran Risiko : Reward Ratio

Bagaimana untuk mengenal pasti Price Volatility

Strategi Market yang terbaik apabila Market Oversold atau Overbought

Mengetahui sejauh mana Retracement Level

Membuat analisa Candlestick dengan Fibonacci retracements

3 Skil Penting Yang Anda Akan Pelajari



SKIL 1

Bagaimana untuk mengenalpasti trend semasa berdasarkan time frame.

SKIL 2

Bagaimana untuk mencari entry yang tepat.



SKIL 3

Bagaimana untuk membina exit strategy.

NK TAHU LEBIH LANJUT SILA LAYARI www.personal-forex.com :)
 
Last edited:

astrowan

CG Top Poster Club
Messages
22,317
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
138
adeh dah terror ker

buka la thread baru kongsi2 la teknik tu........takkan nak buatuntung kali sampai nak ajaq orang .............tak profit ka main forex..........
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13200
USD / JPY
113.325
GBP / USD
1.33425
USD / CHF
0.92360
USD / CAD
1.27910
EUR / JPY
128.284
AUD / USD
0.71230

CG Sponsors




Top
Log in Register