HAMA + H4 Pivot Trading (development)

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08431
USD / JPY
107.943
GBP / USD
1.2382
USD / CHF
0.97398
USD / CAD
1.41678
EUR / JPY
117.044
AUD / USD
0.60688

CG Sponsors




taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
Assalmualaikum wbt & Salam sejahtera

saya nak share satu teknik tak bernama
utk dibincangkan dan ditambah-baik sesama kita

rules/system yg akan diberikan adalah masih ditahap pembangunan lagi
semua indikator nie bukan digubah & bukan hak milik saya
ada gak indikator yg telah diedit hasil kerjasama masta Aiman

terus terang, tahap keberkesanan teknik nie masih belom diketahui (belum dapat dibuktikan) :)
sbb tu thread ni dibuka dalam section Forex Development Technique

Pair: any pair/instrument yg sesedap rasa
Timeframe: Below H4 (sbb pakai H4 pivot)
Buy Entry: Selepas 1 blue candle close above H4 Pivot
Sell Entry : Selepas 1 red candle close below H4 Pivot
TP/SL: Bergantung kpd TF & pair/instrument





LINK DOWNLOAD


HAMA candle ni tak repaint - akan kuar alert bila 1st candle bertukar warna & close dgn warna yg sama
H4 pivot - pivot utk setiap candle di H4 digunakan utk menentukan trend (ada jugak indi pivot utk H8 & H12 tp H4 nampak lebih ligat)

sila la sedut & bukak template 18 nie kat chart, tengok mana yg patut
pastu mai kita bincang kat sini, sambil2 trade
segala kerjasama dalam perbincangan & penambahbaikkan teknik nie amat dialu2kan dan amat dihargai
 
Sponsored Post

gundurowo

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,434
Reaction score
269
Points
81
bleh tambah BB kot tuk detect sideway...stay away from sideway :D
 

pakaji

Active Member
Joined
May 15, 2009
Messages
1,208
Reaction score
17
Points
25
aku dh tgk2 teknik,,,simple dn quite ok..kalu tmbah sket fiklter lg bagus..aku suggestkn stoch filter..
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
128
teknik baru ni macam2 ada........


semua test...........
 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,587
Reaction score
37
Points
80
nsib baik ada org tlg up tread ni. kalo x aku x tau. sedut dlu tt
 

mr_man

Active Member
Joined
Feb 21, 2010
Messages
1,970
Reaction score
11
Points
25
hmm.. mcm mana???? ada yg dh try ker teknik nie...
testimoni... please please
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
128
tt mana dah kaya ka???????????ahahahhahah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register